Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

H αυλαία μιας κορυφαίας προσωπικότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει η Γεωργία,πιθανό να πει αντίο στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο ματς με την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Κάχα Καλάτζε.
H αυλαία μιας κορυφαίας προσωπικότητας (ΒΙΝΤΕΟ)
Υπερασπιζόταν την αμυντική γραμμή της Μίλαν για εννέα ολόκληρα χρόνια. Πώς συνδέεται το όνομά του με τη χώρα μας;
Έντονη ήταν η φημολογία πριν από δύο περίπου χρόνια που τον ήθελε να προβάρει τα πράσινα για χάρη του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα, το καλοκαίρι του 2010 είχε προλάβει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην καλοκαιρινή προετοιμασία των «ροσονέρι».
Στις 31 Αυγούστου του 2010, ο διεθνή αμυντικός είχε ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο με αυτόν του Έλληνα αμυντικού, μιας κι έφυγε από τους Μιλανέζους για χάρη της Τζένοα. Μάλιστα, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για τον πρώτα μεταξύ αγώνα των δύο χωρών για τα προκριματικά του Euro 2012, είχε μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για εκείνον.
Χαρακτηριστικά είχε πει: «Από την Εθνική Ελλάδας ξέρω τον Παπασταθόπουλο, γιατί ήμασταν μαζί στην προετοιμασία της Μίλαν. Είναι ακόμη νέος, αλλά διαθέτει τρομερά προσόντα».
Στην εθνική ομάδα των Ανδρών αγωνίστηκε το 1996, αλλά πώτη του επίσημη συμμετοχή λογίζεται αυτή κόντρα στην Πολωνία τον Ιούνιο του 1997 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, στον οποίο η Γεωργία ηττήθηκε με σκορ 4-1.
Έχει πάρει μέρος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στα προκριματικά του Μουντιάλ τις σεζόν 1998, 2002, 2006 και 2010, ενώ και για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τις περιόδους 2000, 2004 και 2008. Ωστόσο, ποτέ η χώρα του δεν έχει προκριθεί σε τελική φάση κάποιου Κυπέλλου από τότε που διασπάστηκε η Σοβιετική Ένωση.
Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γεωργίας το σημείωσε κόντρα στη Λετονία τον Φεβρουάριο του 2007 σε φιλικό αγώνα. Δυσάρεστη στιγμή αποτελεί το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία στις 5 Σεπτεμβρίου του 2009. Τότε, η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο… Καλάτζε σε διάστημα 11 λεπτών.
Μάλιστα, εκείνη την περίοδο είχε χάσει τον αδελφό του, με τη σκληρή κριτική που δεχόταν εξαιτίας των δύο αυτογκόλ που πέτυχε, να επηρεάζει ακόμα περισσότερο την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.
«Ο Καλάτζε εκδικήθηκε την Γεωργία για αυτό που του είχε κάνει'», ήταν ένα από τα σχόλια που είχαν ακουστεί.
Το όνομά του έχει συνδεθεί με το όνομα της Μίλαν, στην οποία αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το 2010. Ο αρχηγός της εθνικής Γεωργίας φόρεσε τα «ροσονέρι» σε 284 παιχνίδια, ενώ παράλληλα είχε σημειώσει και 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.
Κορυφαίες στιγμές με τους Μιλανέζους ήταν οι κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο το 2003 κόντρα στη Γιουβέντους όσο και το 2007 κόντρα στη Λίβερπουλ στην Αθήνα.
Οι μετέπειτα πολύ καλές του εμφανίσεις με την ομάδα της Τζένοα έκαναν τη διοίκηση των «γκριφόνε» να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2013.
Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο ίδιος είχε τονίσει στον ιταλικό Τύπο: «Άφησα το πιο επιτυχημένο κλαμπ του κόσμου (Μίλαν) για μια άλλη ‘πραγματικότητα’ η οποία δεν συγκρίνεται. Ξαναβρήκα τον ενθουσιασμό μου στην Τζένοα, την οποία βλέπω σαν έναν αισιόδοξο σύλλογο η οποία δουλεύει με μερικούς φανταστικούς παίκτες ενώ διαθέτει και σπουδαίους οπαδούς».



Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: