Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η γυναίκα που τσάκισε την γηπεδική βία! (ΦΩΤΟ)

Μάργκαρετ Θάτσερ. Σαν σήμερα γεννήθηκε. Στις 13 Οκτωβρίου 1925. Και το όνομά της έχει ταυτιστεί με τα Πέτρινα Χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία. Με τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας. Κι όχι μόνο, αφού η Θάτσερ ως πρωθυπουργός τα έβαλε ανοιχτά και με την βία στα γήπεδα.
Η γυναίκα που τσάκισε την γηπεδική βία! (ΦΩΤΟ)
Το όνομα της Θάτσερ ακούγεται συχνά – πυκνά και στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Όταν γίνονται επεισόδια την θυμούνται όλοι. Πρακτικά, όμως, στον τόπο μας δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Μόνο λόγια είναι άπαντες. Και γι’ αυτό κάθε τρείς και λίγο έχουμε σοβαρά επεισόδια στα γήπεδά μας, ενώ αυτές τις μέρες υπάρχουν ξανά ντου σε συνδέσμους κλπ.
Η Θάτσερ, λοιπόν, την τσάκισε την γηπεδική βία. Με αποφασιστικότητα! Ήταν υποχρεωμένη να δράσει μετά την συμφορά του Χέιζελ και το έκανε με τόλμη, δίχως να υπολογίσει το περιβόητο πολιτικό κόστος, που τόσο πολύ το σκιάζονται οι Έλληνες πολιτικοί.
Κι έτσι σιγά – σιγά το αγγλικό ποδόσφαιρο από παράδειγμα προς αποφυγή έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Τα γήπεδα ομόρφυναν, οι οπαδοί ηρέμησαν στις κερκίδες, τα ματς άρχισαν να κερδίζουν ξανά όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Με αφορμή τα γενέθλια της Θάτσερ βρήκαμε ένα σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα το Βήμα, της 1ης Ιουνίου 1985. Δείτε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια: