Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η εκδίκηση της... 6άδας

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που όσα χρόνια και αν περάσουν θα παραμείνει βαθιά ριζωμένο στις μνήμες όλων όσοι το έζησαν. Για τους μεν ως γλυκιά ανάμνηση, για τους δε ως μια από τις μεγαλύτερες ντροπές.
Η εκδίκηση της... 6άδας
Προφανώς και αναφερόμαστε στην περσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ με το φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 6-0.
Και επειδή ό,τι γράφει δεν... ξεγράφει, τόσο οι παίκτες της Ενωσης που έζησαν τον εφιάλτη εντός των γραμμών του γηπέδου όσο και αυτοί που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση είναι αποφασισμένοι να πάρουν το Σάββατο την ποδοσφαιρική τους εκδίκηση.
Ειδικά οι Μανωλάς, Λυμπερόπουλος, Καφές, Λαγός, Γκερέιρο και Μπερνς, που έχουν δει το όνομά τους να περνάει στις μαύρες σελίδες της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας ως μέλη της 11άδας που δέχτηκε 6 γκολ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ζουν και αναπνέουν για το Σάββατο.
Για να μπορέσουν, είτε αγωνιζόμενοι είτε από τον πάγκο, να ξεπλύνουν την περσινή ντροπή και να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν έστω και στο ελάχιστο την τιμή τους μετά την ξεφτίλα που υπέστησαν. Προφανώς και για το περσινό αποτέλεσμα δεν ευθύνονται μόνο οι ίδιοι. Κατά κύριο λόγο, όπως είχε καταγραφεί και τότε στον Τύπο, έφταιξαν οι επιλογές του τέως προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ.
Θυμίζουμε πως ο Ισπανός είχε προτιμήσει τον Νασούτι αντί του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, χαραμίζοντας το νεαρό στόπερ ως δεξί μπακ. Ενώ γνώριζε τη σημασία του αγώνα, έπαιξε πολύ ανοιχτά με ρόμβο και δύο επιθετικούς και, παρ' όλο που από το 2' είδε πως το ματς χανόταν, δεν αντέδρασε, αφήνοντας την ομάδα του να βιώσει τον απόλυτο διασυρμό. 
Η εκδίκηση της... 6άδας
1. Μανωλάς: Οσο κι αν θέλει να σβήσει από τη μνήμη του εκείνο το εφιαλτικό βράδυ της 20ής Μαρτίου ο Κώστας Μανωλάς, είναι αδύνατον. Αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ τα είχε καταφέρει αρχικά απέναντι στον Ριέρα, αντιμετωπίζοντας όμως στη συνέχεια πρόβλημα με τον Μιραλάς, για να καταρρεύσει και αυτός στην πορεία όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Πλέον όμως έχει την ευκαιρία να αντικρίσει εκ νέου τους «ερυθρόλευκους» και με κρύο αίμα να δώσει τις απαντήσεις του.
2. Λυμπερόπουλος: Είχε αγωνιστεί για ένα ημίχρονο εκείνο το καταραμένο βράδυ αντικαθιστώντας τον Γκερέιρο για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η συμμετοχή του το Σάββατο είναι αμφίβολη. Ο Κωστένογλου ναι μεν τον δοκίμασε στο χθεσινό διπλό, αλλά θεωρείται πιθανό να αγωνιστεί τελικά ως αλλαγή. Ανεξάρτητα από το αν θα αγωνιστεί, πάντως, ο «Λύμπε» έχει ήδη ξεκινήσει την ψυχολογική ντόπα στους συμπαίκτες του για μπορέσει να ξεπλύνει έστω και επιφανειακά την ντροπή.
3. Καφές: Στο ματς του Καραϊσκάκη οι μέσοι του Ολυμπιακού τον είχαν... πνίξει. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τότε αν ήθελε να κάνει παιχνίδι ή να βοηθήσει αμυντικά. Ο Καφές πάντως είναι αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις. Επιστρέφοντας στις προπονήσεις μετά από 1,5 μήνα ο εκ των αρχηγών της Ενωσης ζει για την ποδοσφαιρική του εκδίκηση.
4. Λαγός: Δεν πρέπει να είχε ζήσει πιο τραγικό βράδυ και χειρότερη στιγμή στην καριέρα του. Ο Παναγιώτης Λαγός είχε αγωνιστεί ως αριστερό μπακ στο ματς του Φαλήρου και ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει την πλάκα που του έκαναν εναλλάξ οι Μιραλάς, Μανιάτης, Φουστέρ, Τζιμπούρ και γενικότερα όποιος παίκτης των «ερυθρόλευκων» έβγαινε από την πλευρά του. Γι' αυτό και ο Ελληνας μέσος θέλει, αν αγωνιστεί τελικά το Σάββατο, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δείξει πως απλά είχε βρεθεί σε κακό βράδυ.
5-6. Γκερέιρο - Μπερνς: Είχε ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και ήδη από το ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας έγραφε 3-0, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί. Δύσκολα θα αγωνιστεί και το Σάββατο, αλλά προφανώς ευελπιστεί σε νίκη της ομάδας του, όπως και ο Μπερνς που είχε μπει αλλαγή στο περσινό ματς στο 69', για να δει τον Χόλεμπας να του κλείνει το δρόμο σε κάθε του προσπάθεια.
Οι 6 λόγοι του «Κωστέ»
Ανέλαβε την ΑΕΚ εδώ και μερικές ημέρες και προφανώς θέλει το ντεμπούτο του κόντρα στους «ερυθρόλευκους» να στεφθεί με επιτυχία. Ο λόγος για τον Νίκο Κωστένογλου, που αν και δεν βρισκόταν στο περσινό ματς του Καραϊσκάκη έχει τους λόγους του να θέλει να πάρει εκδίκηση. Βλέπετε, ο «Κωστέ» είχε δεχτεί 6 γκολ από τον Ολυμπιακό ως τεχνικός της Λάρισας στο περσινό ματς για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ΑΕΛ βεβαίως να είναι ήδη υποβιβασμένη και τον Ολυμπιακό να κάνει φιέστα τίτλου.
Ο εφιάλτης του Αδαμίδη
Τη δική του εκδίκηση για την περσινή ξεφτίλα ψάχνει το Σάββατο και ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βλέπει το πλήρωμα του χρόνου για την εθελουσία ή μη απομάκρυνσή του από την προεδρική καρέκλα να πλησιάζει και θέλει -αν μη τι άλλο- να μπορέσει να ξεπλύνει έστω και στον ελάχιστο βαθμό την περσινή ντροπή, μήπως και καταφέρει να ξεχαστεί η προκλητική συμπεριφορά του πριν από το ματς, όταν τραγουδώντας συνθήματα δυναμίτιζε την ατμόσφαιρα παραμονές του ντέρμπι.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: