Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διώξεις τέλος! Συμπέρασμα; Για όλα φταίει ο Τσακογιάννης!!

Για όλα φταίει ο Γιώργος Τσακογιάννης! Τα έστηνε μόνος του ο άνθρωπος, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία! Ούτε που… ρώταγε τους αντιπάλους του. Ακόμα και τις ανατροπές στο σκορ… μόνος του τις κανόνιζε! Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.
Διώξεις τέλος! Συμπέρασμα; Για όλα φταίει ο Τσακογιάννης!
Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μανώλης Αντωνακάκης, ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στο NovaΣΠΟΡ FM: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για άμεσες διώξεις».
Άρα με αυτές που ασκήθηκαν την Τετάρτη (Πιερικός, Εθνικός Αστέρας κτλ), οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν το έργο τους, κόντρα σε όσα έλεγε πριν λίγο καιρό ο Ανδρέας Φάκος! Πάντως αν μάθαμε κάτι τους τελευταίους μήνες, είναι πως τα περισσότερα ματς τα έστηνε… μόνος του ο Τσακογιάννης! Εδώ γελάνε, βέβαια…
Την 1η Σεπτεμβρίου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:
«Θα ασκήσω διώξεις σε τέσσερα επίπεδα. Σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία της Ηλιούπολης, σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία του Βόλου και της Καβάλας, σε ομάδες και πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και σε ομάδες που βρίσκονται στις λίστες της UEFA με τα στημένα ματς».
Ενάμισι μήνα μετά έρχεται ο αναπληρωτής του κ. Φάκου, ο κ. Αντωνακάκης και δηλώνει αυτά που αναφέρουμε παραπάνω.
Και ας δεχτούμε ότι ασκήθηκαν διώξεις σε όλους όσους εμπλέκονται στη δικογραφία της Ηλιούπολης (παρόλο που 2-3 ομάδες έμειναν απ’ έξω). Ας δεχτούμε και ότι ασκήθηκαν διώξεις σε όσους εμπλέκονται στη δικογραφία του Βόλου και της Καβάλας (τουλάχιστον για τα ματς για τα οποία καταδικάστηκαν Μπέος και Ψωμιάδης).
Ρωτάμε όμως και αναμένουμε απάντηση: Διώχθηκαν πειθαρχικά οι υπόλοιπες ομάδες και τα υπόλοιπα πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ; Διώχθηκαν πειθαρχικά όλες οι ομάδες που βρίσκονται στις λίστες της UEFA με τα ύποπτα παιχνίδια;
Η απάντηση είναι εύκολη…
Για τα πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ, θυμίζω πως έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε περίπου εκατό άτομα (και από τις δύο δικογραφίες) και οι περισσότεροι εξ αυτών εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αθλητικής δικαιοσύνης. Είναι σαφές ότι πειθαρχικώς δεν ελέγχθηκαν όλοι. Θα περιμένουν –λένε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς- την απολογία τους στον ανακριτή και αν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία, θα κινηθούν. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή…
Αλλά το ακόμη μεγαλύτερο θέμα έχει να κάνει με τις λίστες της UEFA, οι οποίες (αν δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη) έχουν στην κυριολεξία πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων (μόνο για Βόλο και Καβάλα χρησιμοποιήθηκαν).
Προσέξτε τι έχει γίνει εδώ: Παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνονται στους φακέλους της UEFA, ουδείς ασχολήθηκε με τις ΠΑΕ Πανιώνιος, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Καλλιθέα, Εθνικός, Καλαμάτα, Καστοριά και Ηλυσιακός! Έστω και για να απαλλαχθούν με τη βούλα βρε αδερφέ!
Και το ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο: Οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Θρασύβουλος, αθωώθηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη για την εμπλοκή τους στη δικογραφία της Ηλιούπολης (εκτός του Αστέρα που ήταν στις συνομιλίες), ωστόσο για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στις εκθέσεις της UEFA, δεν κλήθηκαν ποτέ και φυσικά δεν δικάστηκαν!
Υπάρχουν επίσης και οι ΠΑΕ Διαγόρας, Αγροτικός Αστέρας και Ιωνικός, που καταδικάστηκαν μεν, αλλά όχι για την συμμετοχή τους στις λίστες της UEFA! (Για την ακρίβεια, ο Αγροτικός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για δύο ματς που είναι στη λίστα, αλλά ήταν και στη δικογραφία της Καβάλας. Ωστόσο, στους φακέλους υπάρχει άλλο ένα του Αγροτικού).
Σημειωτέον, ότι πολλοί αγώνες στους οποίους συμμετέχουν ορισμένες από τις προαναφερόμενες ΠΑΕ, έχουν χαρακτηριστεί από την UEFA από «σοβαρά ύποπτοι» έως «διεφθαρμένοι» (εξαίρεση οι Πανιώνιος, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα που είναι σε «ύποπτα» και «ελαφρώς ύποπτα» ματς).
Θα πει κάποιος ότι βιαζόμαστε και πως οι παραπάνω ομάδες μπορεί να κληθούν εκ νέου, με διαφορετικό κατηγορητήριο. Σύμφωνοι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε αυτό που είπε ο κ. Αντωνακάκης: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για άμεσες διώξεις».
Από την όλη εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι τώρα, όμως, αξίζει να κρατήσουμε το εξής συμπέρασμα: Για όλα φταίει ο Γιώργος Τσακογιάννης! Τα έστηνε μόνος του ο άνθρωπος, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία! Ούτε που… ρώταγε τους αντιπάλους του. Ακόμα και τις ανατροπές στο σκορ… μόνος του τις κανόνιζε!
Βέβαια, όσο κι αν προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τη δική μας και του φίλαθλου κόσμου ορισμένες από τις κατηγορούμενες ομάδες που τα έριξαν όλα στον Τσακογιάννη, δεν μπορούν! Μόνο αν μας κάνουν λοβοτομή!
Φαίνεται ότι ο Τσακογιάννης όλους τους απειλούσε, όλους τους εκβίαζε, όλους τους πίεζε… Εκείνοι όμως… βράχοι! Δεν ενέδιδαν ποτέ! Ή του έκλειναν το τηλέφωνο ή αγνοούσαν την ύπαρξη του! Και αν τύχαινε και συναντιόντουσαν μαζί του, ήταν για κανένα «καφέ» ή το πολύ-πολύ κανένα… σουβλάκι. Για να «κουμπώσουν» το ματσάκι της Κυριακής… ποτέ!
Η αθλητική δικαιοσύνη δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το αναγνωρίζουν όλοι. Άπαντες. Πολύ περισσότερο οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, που δεν προλαβαίνουν να ασκούν εφέσεις κατά των αθωωτικών αποφάσεων.
Όσοι επιθυμούν την αληθινή κάθαρση, έχουν πλέον μια ελπίδα: Την ποινική δικαιοσύνη. Εκεί όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μιας και για να καταδικαστούν κάποιοι, απαιτούνται ισχυρά στοιχεία. Ο ανακριτής ψάχνει παντού, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάρτυρες υπάρχουν, φτάνει να μιλήσουν.
Αν η ποινική δικαιοσύνη τα καταφέρει, κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Κι ας τη γλίτωσαν κάποιες ομάδες. Χαλάλι τους! Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: η «πληγή», είναι τα πρόσωπα!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: