Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το σύστημα θέλει ξήλωμα!!

Το πενθήμερο από την περασμένη Παρασκευή ως προχθές Τρίτη ήταν μια όαση, ένα ευχάριστο διάλειμμα στη "μαυρίλα"που σκεπάζει το ποδόσφαιρό μας. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Το σύστημα θέλει ξήλωμα
Με τις δύο νίκες της Εθνικής μας και την πανηγυρική της πρόκριση για τρίτη συνεχή φορά στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεφύγαμε για λίγο από τη ζοφερή καθημερινότητα των καταδικών, των αθωώσεων, των αποκαλύψεων, των υποβιβασμών και των ποινών επί δικαίων και αδίκων. Ολων αυτών των γεγονότων που συνθέτουν μια παρανοϊκή πραγματικότητα, που έχει εκτοπίσει αυτό το οποίο αφορούν όλα αυτά, δηλαδή το ποδόσφαιρο.
Από χθες η ζωή ξαναμπήκε στον... κανονικό ρυθμό της και τα φώτα επέστρεψαν στις αίθουσες των Πειθαρχικών Επιτροπών, της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας, του Διαιτητικού Δικαστηρίου και εν πάση περιπτώσει σε όλα τα «αρμόδια» όργανα που έχουν ταχθεί να εξασφαλίζουν την απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης κι επομένως την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
Μόνο που αυτά τα τελευταία έχουν πλέον υποβαθμιστεί, σε σημείο που να υπολειτουργούν πλέον ή και να μην έχουν ξεκινήσει καν. Λίγο ακόμη και θα φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι η εγχείρηση (κάθαρση) επέτυχε, αλλά ο ασθενής... απέθανε. Ως προς το πρώτο σκέλος βέβαια ουδείς έχει πειστεί ότι θα συμβεί. Ο τρόπος που λειτουργούν τα αρμόδια όργανα (Πειθαρχικές Επιτροπές κ.λπ.) και οι αποφάσεις τους αποκάλυψαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους.
Τέτοια που θέτουν εν αμβιβόλω την αξιοπιστία τους. Το να ανατρέψει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή μια απόφαση της Πρωτοβάθμιας θα ήταν αποδεκτό, αν δεν γινόταν συστηματικά, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις που εκδικάζονται.
Οι αποκαλύψεις του Αλ. Κούγια και οι κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του κύρους, του ήθους και συνεπώς της αξιοπιστίας των μελών της Πειθαρχικής της Football League, στις οποίες δεν υπήρξε αντίδραση από μέρους τους, αλλά και οι δηλώσεις του αθλητικού εισαγγελέα κ. Φάκου εναντίον τους, αποκάλυψαν ότι ολόκληρο σχεδόν το οικοδόμημα της αθλητικής δικαιοσύνης έχει δημιουργηθεί με γνώμονα όχι την εξασφάλιση της απονομής δικαιοσύνης, αλλά με άλλα κριτήρια.
Οταν -ποιος ξέρει πότε- ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία «εξυγίανσης», το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι το ξήλωμα όλου αυτού του υποτιθέμενου δικαιοδοτικού συστήματος που πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: