Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μοναδική λύση για ΠΑΟ η Αδριατική Λίγκα!!

Η αναβολή του πρωταθλήματος είναι άμεσα συνυφασμένη με την οικονομική κρίση στην χώρα μας... Η λύση για σωτηρία είναι αυτή που επιλέγουν και πολλοί συμπολίτες μας... Η μετανάστευση και του μπάσκετ.
Μοναδική λύση για ΠΑΟ η Αδριατική Λίγκα
Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης...
Σκεφτείτε να είστε το αφεντικό του Παναθηναϊκού. Να έχετε στα χέρια μας μία επένδυση εκατομμυρίων την στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Και να ξέρετε ότι το μοναδικό σίγουρο έσοδο σας... τα τηλεοπτικά θα πρέπει να μοιραστούν για να σωθούν και οι υπόλοιπες ομάδες...
Με το χέρι στην καρδιά... Τι θα κάνετε;
Όσοι ρομαντικοί υπάρχουν να υποστηρίζουν ότι θα έδιναν τον ένα... χιτώνα τους για να σωθεί το Μαρούσι, ο Ηλυσιακός κλπ κλπ πιστεύω πως όταν έφτανε η ώρα της είσπραξης των τηλεοπτικών εσόδων που από 1,4 εκατομμύρια Ευρώ θα ήταν περίπου 500 χιλιάδες, θα μετάνιωνε.
Θα πείτε... "και να πεθάνουν οι άλλες ομάδες για να σωθεί ο ένας;". Όχι βέβαια... Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός θα μπορούσαν να αποχωρήσουν άμεσα από το ελληνικό πρωτάθλημα στην κανονική του διάρκεια. Και να επιστρέφουν στα πλέι οφ, όπως γίνεται με τις ομάδες από την Σερβία και την Κροατία στην Αδριατική Λίγκα. Και εκεί να μοιράζονται και τα τηλεοπτικά έσοδα.
Για όσους δεν ξέρουν, η Παρτιζάν, η ΚΚ Ζάγκρεμπ, η Τσιμπόνα, η Ολίμπια Λουμπλιάνας, μετέχουν κάθε εβδομάδα στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας. Εκεί υπάρχουν 14 ομάδες που αγωνίζονται μεταξύ τους σε πρωτάθλημα δύο γύρων μέχρι τα μέσα του Απρίλη. Μετά το τέλος της Αδριατικής Λίγκας, επιστρέφουν στα πρωταθλήματα τους και συμμετέχουν στα πλέι οφ, μαζί με τις πρώτες τέσσερις ή έξι ομάδες του πρωταθλήματος.
Στην Σλοβενία είναι η Κρκα, Έλιος, η Ζλάτορογκ και η Ολίμπια, στην Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας, η Χέμοφαρμ, η Παρτίζαν και η Ραντνίσκι, στην Κροατία η Τσιμπόνα, η ΚΚ Ζάγκρεμπ και η Τσεντεβίτα, η Μπουντούσνοστ από το Μαυροβούνιο, η Σιρόκι από την Βοσνία και η Μακάμπι που συμμετέχει με σχεδόν άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα Ισραήλ.
Μάλιστα κάθε χρόνο οι ομάδες στην Αδριατική Λίγκα διαφοροποιούνται και είναι σίγουρο ότι αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κάνουν την κίνηση θα προσελκύσουν και άλλες μεγάλες ομάδες από τα γύρω πρωταθλήματα... Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η Μακάμπι προτίμησε την Αδριατική Λίγκα όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Το πρωτάθλημα της Α1, με τα οικονομικά του προβλήματα και τις αναβολές της τελευταίας στιγμής δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους Παναθηναϊκό αλλά και Ολυμπιακό που "βράζει" στο ίδιο καζάνι.
Τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός με την Αδριατική Λίγκα; Σίγουρα Μακάμπ, Παρτιζάν αλλά ακόμα και Ολίμπια στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν. Σκεφτείτε τον κόσμο που θα έρθει σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ και ένας σε Παναθηναϊκός- Μακάμπι...
Θα σταματήσει και η καραμέλα με τους Έλληνες διαιτητές για τον Ολυμπιακό και επίσης τα δύσκολα παιχνίδια σε δύσκολες έδρες θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και στην Ευρωλίγκα...
Διαφημιστής δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι και τα τηλεοπτικά έσοδα θα αυξηθούν, τα έσοδα από τα εισιτήρια σίγουρα και ο ανταγωνισμός επίσης...
Δυστυχώς (κατ' εμέ) φέτος δεν προλαβαίνει... Αλλά πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι του χρόνου;
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: