Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Μαζί στο Μουντιάλ"

Για την ανανέωση στο συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος με την ΕΠΟ μίλησε ο Τάκης Φύσσας, ξεκαθαρίζοντας πως ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να αποδεχτεί νέο συμβόλαιο.
"Μαζί στο Μουντιάλ"
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Φύσσας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το τι σημαίνει η πρόκριση στο τεχνικό τιμ: «Είναι σημαντικό ότι κρατάμε τη σταθερότητα στην Εθνική ομάδα. Θα το χαρακτήριζα επίτευγμα. Μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 μας έλειψε. Η πρόκριση οφείλεται καθαρά στα παιδιά. Για εμάς ήταν στοίχημα να βρούμε μία καλή λύση μετά τον Ρεχάγκελ, που τον έχουμε όλοι στην καρδιά μας. Είμαστε, όμως, χαρούμενοι που βρήκαμε έναν άνθρωπο που από την αρχή πιστεύαμε πως θα έκανε καλή δουλειά. Τον θέλουμε για ακόμη δύο χρόνια, γιατί δείχνει εμπιστοσύνη στη δουλειά του, ενώ και εκείνος θέλει με μεγάλη χαρά να εργαστεί για την Ελλάδα. Θα έλεγα πως είναι και μία δικαίωση προέδρου».

Για την ανανέωση του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας: «Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η ανανέωση. Υπάρχουν πράγματα που ζήτησε ο προπονητής στη συνάντηση που είχαμε, αλλά τα περισσότερα έχουμε δρομολογηθεί και εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο θα είμαστε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014».

Για τα φιλικά προετοιμασίας που θέλει να κλείσει η Εθνική: «Αυτό που προέχει είναι να εξασφαλίσουμε τα φιλικά προετοιμασίας. Από τη στιγμή που μιλήσαμε, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο δυνατά φιλικά. Το ένα με μία δυνατή ομάδα και το άλλο με μία που να μην συμμετέχει στο Euro ή να είναι παρόμοιας δυναμικότητας. Αρχικά θέλουμε τη Ρωσία και Γαλλία και θα ήταν “ευχής έργον” να παίξουμε με αυτές, γιατί ενδεχομένως να συναντηθούμε στο Euro με αυτές».

Για τον μελλοντικό σχεδιασμό: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου, ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο (σ.σ. κύριο Πιλάβιο), να δώσουμε βάση στις υποδομές. Και με τον Φερνάντο Σάντος κάναμε ένα πρότζεκτ, το οποίο σιγά-σιγά υλοποιούμε. Το θέμα είναι να μπει το “νερό στ’ αυλάκι” και να δημιουργηθεί μία καλή νοοτροπία στις Εθνικές ομάδες».

Για το εάν υπάρχουν νέα παιδιά που θα αντικαταστήσουν εκείνους που θα αποχωρήσουν από την Εθνική ομάδα: «Είμαι αισιόδοξος. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να κάνουν μία πολύ καλή Εθνική ομάδα. Πρέπει οι παλιοί να δίνουν τα φώτα τους και την νοοτροπία τους. Για παράδειγμα οι Κατσουράνης και Καραγκούνης είναι πρότυπα για τα νέα παιδιά ή η νοοτροπία του Χαριστέα που είχε το θάρρος της γνώμης και είπε πως “δίκαια δεν ήμουν στην Εθνική”».

Για το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε 40 παίκτες στα προκριματικά: «Υπάρχει αυτός ο μεγάλος αριθμός παικτών και είμαστε χαρούμενοι. Σκεπτόμαστε σοβαρά να κάνουμε την ομάδα U-23. Θα δουλεύουν κάτω από την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού, του κυρίου Σάντος αλλά και του Λεωνίδα Βόκολου. Γενικά θα δουλεύουν δίπλα στη μεγάλη Εθνική και θα μπορούν να τη στελεχώσουν ανά πάσα στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: