Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Τώρα που προκριθήκαμε, ανανέωση"

Για τις συζητήσεις που αναμένεται να έχει με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την ανανέωση στο συμβόλαιό του, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος.
"Τώρα που προκριθήκαμε, ανανέωση"
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε σε διάφορα ενδιαφέροντα θέματα στη συνέντευξή του στο "Sport 103 FM", όπως πιθανότητα ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια:
Για το τι σκέφτεται μετά την πρόκριση στα τελικά του EURO: "Από τη στιγμή που πετύχαμε το στόχο μας να πάρουμε το εισιτήριο για τα τελικά του EURO θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε ένα πιο δυνατό σύνολο. Θα δώσουμε φιλικά και θα "δέσουμε την ομάδα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μιας και θα είμαστε λίγες μέρες μαζί".
Για το αν είναι δύσκολο να μην έχει καθημερινή επαφή με τους ποδοσφαιριστές σου: "Ήταν η πρώτη και η μεγαλύτερη δυσκολία και η διαφορά που έχω δει στην Εθνική. Δυστυχώς έχουμε τους παίκτες μαζί μας λίγες μέρες κι αυτό ανά διαστήματα. Το κακό είναι ότι μπορεί να προέρχονται από δύσκολα παιχνίδια με τις ομάδες τους και δεν μπορούμε από την πρώτη στιγμή να τους πιέσουμε. Ελπίζω χρόνο με το χρόνο να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να δέσουμε την ομάδα, να βρούμε τα κοινά σημεία των ποδοσφαιριστών".
Για το ποιος είναι ο στόχος στο EURO 2012: "Δε θα ήθελα να μιλήσω για στόχους. Αυτό που θα ήθελα να δω εγώ είναι να δείξει στο Ευρωπαϊκό ότι άξιζε να βρίσκεται εκεί. Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι η δική μας ταυτότητα, το δικό μας ποδόσφαιρο και ότι σε κάθε παιχνίδι η ομάδα μας παίζει για τη νίκη. Θεωρώ ότι μπορούμε με αυτό τον τρόπο να περάσουμε την πρώτη φάση".
Για το αν πέρασε από το μυαλό του ο αποκλεισμός, όταν το σκορ ήταν 1-0 στο ματς με την Γεωργία: "Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου. Από τη στιγμή που παίζαμε εμείς, είχα εκεί το μυαλό μου και δε σκεφτόμουν αρνητικά. Ήμασταν ξεκάθαρα οι κυρίαρχοι σε όλον τον αγώνα, πετύχανε ένα τυχερό γκολ και πίστευα στους ποδοσφαιριστές μου ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ. Έχουμε έμπειρους παίκτες, παίξανε με μυαλό και πετύχαμε τα γκολ της πρόκρισης".
Για το θέμα της ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια: "Με τον Βιεϊρίνια δεν έχω μιλήσει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δουλεύει, για παράδειγμα. στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Αν τυχαίνει να έχει ρίζες ελληνικές τότε το δέχομαι. Αν η μητέρα του ή ο πατέρας του κατάγονται από τη χώρα.
Από την άλλη ισχύει, ότι αν αποκτήσει στην πορεία ισχυρούς δεσμούς, όπως το αν κάνει οικογένεια, είναι πολύ λογικό να κληθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα, να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδα, αν μιλήσουμε συγκεκριμένα για τον Βιεϊρίνια. Αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αν γίνει αυτό τότε μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική".
Για το αν είχε ενδοιασμούς να βάλει κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ, μην τυχόν κατηγορηθεί για εύνοια στην πρώην ομάδα του: "Όχι, σε καμία περίπτωση δε γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να ήμουν στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟ και μπορεί να σκεφτούν ότι θα έκανα το ίδιο και με εκείνους. Τα κριτήρια μου είναι οι εμφανίσεις των παικτών στο πρωτάθλημα, αλλά και αυτά που πιστεύω εγώ ότι μπορούν να δώσουν".
Για το μέχρι πότε θα μείνει στον πάγκο της Εθνικής: "Η αλήθεια είναι ότι εγώ ήμουν 100% συγκεντρωμένος στα παιχνίδια που έρχονταν και έτσι αναβάλαμε τις συζητήσεις γι' αυτό το θέμα. Τώρα που έχουμε περάσει στο EURO, θα επιστρέψω από την Πορτογαλία και θα συζητήσουμε με τον κ. Πιλάβιο".
Για το γεγονός ότι όταν είχε έρθει στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε κανένας διεθνής και τώρα υπάρχουν τέσσερις, αλλά και άλλοι που έχουν κληθεί από τον ίδιο: "Ισχύει αυτό, βέβαια όταν είχα έρθει υπήρχαν ποδοσφαιριστές που είχαν πάρει το EURO, όπως ο Βρύζας και ο Λάκης. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και γενικότερα θα ήθελα όλες οι ομάδες να βελτιωθούν για να έχω και εγώ πολλές επιλογές".
Για το αν όταν ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ είχε τη διάθεση να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, όπως γίνεται τώρα: "Νομίζω ότι ισχύει και όταν ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ. Αν δούμε ποδοσφαιριστές που παίζουν τώρα στην Εθνική Ελλάδας, τους είχα φέρει εγώ, όπως ο Φωτάκης που ήρθε από τη Λάρισα. Πίστευα ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και τώρα βοηθάει και την Εθνική. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται και οι ξένοι για να δώσουν με την εμπειρία τους ώθηση στους ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές".
Για το αν του έχει λείψει η καθημερινή προπόνηση: " Για εμένα είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα να δουλεύω καθημερινά, είναι με αυτό που μεγάλωσα. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το έχω με τις Εθνικές ομάδες, αλλά δεν έχω πάρει απόφαση για το μέλλον μου με την Εθνική, όπως επίσης δεν έχω πάρει κάποια απόφαση για το αν θα πάω σε μια ομάδα ή αν θα σταματήσω.
Για το αν του έχει λείψει ο ΠΑΟΚ: "Έχω πάρα πολύ δυνατές αναμνήσεις. Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα, περάσαμε καλά, δεθήκαμε με όλους, καταφέραμε και τους κάναμε ευτυχισμένους. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα για εμένα και όποτε το σκέφτομαι με κάνει να χαμογελάω από ικανοποίηση".
Για το αν ανησυχεί με όλα αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν επηρεάσουν τη δική του δουλειά: "Θα ήθελα να ευχηθώ να λυθεί το πρόβλημα. Πρώτα απ' όλα για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί δε δείχνουμε καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Η Εθνική δε νομίζω ότι μπορεί να την επηρεάσει γιατί έχουμε δείξει ότι έχουμε μια καλή ομάδα, είμαστε δεμένοι και έχουμε δείξει ότι αφήνουν τα πάντα πίσω και επικεντρώνονται στην Εθνική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: