Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τον έχουν ειρωνευτεί και τον έχουν λοιδορήσει!!

Δύο είναι τα πρόσωπα του ματς στην Τιφλίδα. Το ένα είναι ο Αγγελος Χαριστέας και το άλλο ο Αλέξης Τζόρβας. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Τον έχουν ειρωνευτεί και τον έχουν λοιδορήσει
Κι όχι μόνο από ποδοσφαιρικής πλευράς. Πρόκειται για χαρακτηριστικά παραδείγματα της δημοσιογραφικής συμπεριφοράς.
Το ποιος είναι ο Χαριστέας το έδειξε με τη δήλωσή του, όταν τον κάλεσε ο Σάντος για τα δύο παιχνίδια με Κροατία και Γεωργία: «Τον περασμένο χρόνο δεν ήμουν καλά και δεν άξιζα να είμαι στην Εθνική. Τώρα μπορώ να βοηθήσω». Ποιος άλλος Ελληνας ποδοσφαιριστής έχει κάνει στο παρελθόν ανάλογη δήλωση; Κανένας. Ολοι πιστεύουνε ότι είναι παικταράδες. Ακόμα κι όταν σέρνονται.
Ο Χαριστέας είχε την αυτογνωσία αλλά και το θάρρος να βγει να το πει δημόσια. Οτι σωστά ήταν εκτός εθνικής ομάδας. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές με 25 γκολ. Και τι γκολ; Μόνο αυτό στον τελικό του Γιούρο με την Πορτογαλία φτάνει και περισσεύει. Σαφώς κι ο Χαριστέας έχει αδυναμίες. Δεν βγήκε να πει κανείς ότι είναι ο Ιμπραΐμοβιτς.
Αυτόν τον ποδοσφαιριστή, λοιπόν, οι Ελληνες δημοσιογράφοι τον έχουνε χλευάσει και τον έχουνε λοιδορήσει. Οτι είναι άμπαλος. Οτι δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ. Οτι δεν μπορεί να στρίψει. Οτι είναι ντυμένο ξύλο. Μέχρι και τον Καραμπεσίνη της Εθνικής τον έχουν πει, επειδή παίζει μπουζούκι. Κι είναι απλό. Ο Χαριστέας δεν έχει παίξει σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Δεν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ.
Για να τα έχουν καλά μαζί του οι δημοσιογράφοι και να τον προστατεύουν. Πάντα η κριτική προς το πρόσωπό του είναι αυστηρή. Γενεές δεκατέσσερις είχανε περάσει τον Ρεχάγκελ για την επιμονή του να τον έχει στην ομάδα και να τον χρησιμοποιεί. Μέχρι που ήρθε η ώρα να τον καλέσει και ο Σάντος. Να είναι έξω από κάρτες ο Σαμαράς και στην Τιφλίδα να ξεκινήσει. Και πολύ σωστά έκανε ο Πορτογάλος που τον άφησε μέσα μέχρι το τέλος.
Και απ' αυτούς που προσπαθούσαν και είχαν διακριθεί ήτανε και πάντα από τον Χαριστέα περιμένεις ότι μπορεί να το βάλει. Ειδικά όταν ο αντίπαλος έχει γυρίσει πίσω κι έχει κλειστεί. Και τελικά το έβαλε, έκανε το 2-1 κι απάλλαξε την ομάδα από το άγχος των τελευταίων λεπτών, συνδυάζοντας την επιστροφή του στην Εθνική με μια πολύ καλή εμφάνιση κι ένα γκολ.
Το απλό και εύκολο για κάποιον άλλον, για τον Τζόρβα είναι βουνό
ΕΞΙΣΟΥ συνεπής είναι και ο Τζόρβας. Ποιο εύκολα βρίσκει τυφλός με το μπαστούνι το πεζοδρόμιο απ' ό,τι ο Τζόρβας με τα χέρια την μπάλα στον αέρα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Αλλος στη θέση του θα έπαιζε γκολκίπερ με τους φίλους του στα «πέντε επί πέντε». Αυτός έφτασε να είναι βασικός στον Παναθηναϊκό, βασικός στην Εθνική και να κάνει μεταγραφή στην Παλέρμο.
Με τους δημοσιογράφους να λένε για την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο 0-0 με τη Λάτσιο που κατέβασε τα ρολά κι έδωσε τον έναν βαθμό στην ομάδα του. Για όσους δηλαδή δεν έχουν δει φάσεις από το παιχνίδι. Οσοι είδαν στιγμιότυπα είδαν τον γνωστό Τζόρβα. Σε δύο-τρεις εξόδους να ψαρεύει, να χάνει την μπάλα και να γλιτώνει το γκολ από σύμπτωση. Και σε δύο-τρία τετ α τετ τα σουτ εξ επαφής να πηγαίνουν απάνω του. Πάντα όμως οι δημοσιογράφοι έχουν έναν καλό λόγο για τον Αλεξ. Οπως οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού έχουν έναν καλό λόγο για τον Κοστάντσο: Οτι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε».
Οτι «θα πρέπει να του δοθεί χρόνος προσαρμογής» κ.λπ. Τρίχες κατσαρές. Τα έχουμε ξαναπεί: η θέση του τερματοφύλακα είναι η μοναδική που ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν μπορεί να βρει την παραμικρή δικαιολογία. Τι να πει ο Τζόρβας δηλαδή για το γκολ που έφαγε; Κι έχει ξαναφάει το ίδιο άλλες δύο-τρεις φορές. Ενας κανονικός γκολκίπερ κάνει το αυτονόητο: Ενα-δύο βήματα μπροστά, πηδάει λίγο, πιάνει την μπάλα με τα δύο χέρια και η φάση έχει τελειώσει πριν καν δημιουργηθεί.
Αυτό όμως που για τον οποιονδήποτε τερματοφύλακα είναι απλό και εύκολο για τον Τζόρβα είναι βουνό. Κι αφού δεν μπορεί να το κάνει στα 29 του, δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Πώς να βγει και να πιάσει την μπάλα όταν φοβάται ότι θα του φύγει από τα χέρια; Και δικαιώθηκε στην άλλη φάση του 56ου. Οταν βγήκε στο κόρνερ κι αντί για την μπάλα βρήκε με τη γροθιά τον αέρα. Κι αν δεν ήτανε κάτω από τα δοκάρια ο Σπυρόπουλος, θα είχε γίνει το 2-0 και πάπαλα. Και τυφλόμυγα να έπαιζε με το μαντίλι δεμένο στα μάτια, κατά τύχη μία φορά την μπάλα θα την έβρισκε. Χαίρετε.
Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα...
ΔΕΝ θέλω ν' ακούω μαλακίες. Οπως αυτή ότι το μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει στον ερασιτεχνισμό. Κι αν στο φινάλε Γιαννακόπουλοι-Αγγελόπουλοι και σία θέλουνε να κλείσουνε τις ανώνυμες εταιρείες και να αναλάβουνε το μπάσκετ τα ερασιτεχνικά σωματεία, ανοιχτός είναι ο δρόμος και τα σκυλιά δεμένα. Κανένας δεν τους εμποδίζει να το κάνουνε.
Αυτή η συγκέντρωση λοιπόν υπό τη σκέπη του Βασιλακόπουλου (φωτό) ήταν θέατρο σκιών. Οι πέντε μεγάλες ομάδες, δηλαδή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης, Πανιώνιος, υπό τη σκέπη του πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ. Κι αν έχει κάποιος προβλήματα, σίγουρα αυτή που έχει τα περισσότερα είναι η ομοσπονδία. Με το ψαλίδι που έχει πέσει στην επιχορήγησή της. Τι να κάνουμε όμως; Το Δέλτα Νι Ταυ δεν μπορεί να κάνει εξαίρεση στον αθλητισμό.
Ας πάει ο Βασιλακόπουλος να τα ζητήσει από το κόμμα του
ΟΤΑΝ δεν έχουνε λεφτά τα δημόσια νοσοκομεία για χημειοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς, θα περισσέψουνε για τις ομοσπονδίες; Ας πάει ο Βασιλακόπουλος να τα ζητήσει από το κόμμα του. Γι' αυτόν και τους άλλους συντρόφους πράγματι ισχύει το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου. Εχει διαχειριστεί και ο Βασιλακόπουλος δημόσιο χρήμα, όταν ήταν γενικός γραμματέας Αθλητισμού.
Οταν η χώρα δανειζότανε για να πετάει τα λεφτά με τη σέσουλα. Τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής, τσινάνε. Τους μάζεψε λοιπόν ο «σωλήνας» Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό και σία για μπούγιο. Οτι όλοι μαζί ως μπάσκετ αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Δικά τους όμως είναι τα προβλήματα και να κόψουνε το λαιμό τους να τα λύσουνε.
Η εποχή που τα έλυνε το κράτος δεν υπάρχει πια. Κι αν θέλουνε να το γυρίσουνε οι παράγοντες στον ερασιτεχνισμό, με γεια τους, με χαρά τους. Και για να πληρώνει ο Παναθηναϊκός τον Μπατίστ και ο Ολυμπιακός τον Σπανούλη να κάνουνε έρανο.
Και μετά ζήταγε συγγνώμη ο σιορ Διονύσης
ΑΔΕΡΦΙΑ είναι οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης. Μπορεί ο ένας να μιλάει περισσότερο κι ο άλλος λιγότερο, αλλά και οι δύο δεν ξέρουνε κάθε φορά τι λένε. Βγήκε λοιπόν τώρα ο Διονύσης που πήρε τη θέση του Παναγιώτη στην περιφέρεια και μίλησε για τα στημένα: «Η Γιουβέντους έπεσε. Ο Ολυμπιακός; Και λέω Ολυμπιακός γιατί ο πρόεδρός του είναι ο κινητήριος μοχλός όλων».
Και ο Βαγγέλης σάλταρε κι ετοιμάζει αγωγή. Κανένα πρόβλημα όμως για τον σιορ Διονύση, όπως τον έγραφα επί παράγκας. Δεν χρειάζεται σε αποδείξεις αυτό που είπε. Κι άλλες φορές είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις και μετά ζήταγε συγγνώμη.
Ο Παναθηναϊκός θα γίνει η Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου.
-Βλάσσης Τσάκας.
Ερώτηση: Ποιος, ενώ τα είχε ξεράσει όλα στον ανακριτή του, ήρθε χθες η απανταχούσα ότι τον πάνε για υποβιβασμό;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: