Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Πρίγκιπας και οι Αμερικανοί!!

Ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχω πειστεί πως και το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό είναι υπαρκτό. Γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.
Ο Πρίγκιπας και οι Αμερικανοί
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για λίγα λεπτά με τον πρίγκιπα στις δηλώσεις που μου έκανε για την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και διαπίστωσα πως είναι σοβαρός, παρά το νεαρό της ηλικίας του (26 ετών), πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του και δείχνει αποφασισμένος να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Το επόμενο βήμα θα είναι να έρθει ο Σαουδάρβαβας υποψήφιος επενδυτής στην Αθήνα για να προχωρήσει η υπόθεση. Και με την άφιξη του στη χώρα μας θα πειστεί και ο τελευταίος φίλος του τριφυλλιού που αμφισβητεί τις προθέσεις του για την ομάδα. Ο πρίγκιπας θέλει να αποκτήσει τον Παναθηναϊκό και εφόσον προχωρήσει στην κατάθεση της εγγυητικής των 20 εκ. ευρώ, η ΠΑΕ θα περάσει στα χέρια του. Οι κινήσεις που πρέπει να κάνει από δω και πέρα είναι συγκεκριμένες και πλέον εξαρτάται από τον ίδιο η έκβαση της υπόθεσης.
Έχει το σαφές προβάδισμα σε σχέση με τους Αμερικανούς αλλά και την Arboris Capital από τη στιγμή που έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση (20 εκ. ευρώ τώρα, 50 εκ. ευρώ το καλοκαίρι και 150 εκ. ευρώ για το γήπεδο), ενώ στις δύο άλλες υποθέσεις υπάρχει απλά εκδήλωση ενδιαφέροντος και όχι συγκεκριμένη πρόταση.
Προσωπικά θεωρώ πως η Arboris Capital έχει χάσει σημαντικό έδαφος, αφού το θέμα της παραπέμφθηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων σε συνδυασμό με τις επικριτικές δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ δεν φαίνεται να έχει βρει μέχρι στιγμής υποψήφιο επενδυτή η εταιρεία από το Αμπου Ντάμπι. Παράλληλα ενδιαφέρεται για το σύνολο των μετοχών, δηλαδή χρειάζεται ακόμη περισσότερο χρόνο, αφού θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι μέτοχοι.
Την ίδια στιγμή αρχικά έδειχνε πιο ζωηρό το ενδιαφέρον των Αμερικάνων με διαμεσολαβητή την Axiom Capital αλλά στη συνέχεια προέκυψαν πολλά ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα ήρθε και ο ίδιος ο Αμερικανός επενδυτής σύμφωνα με τα στελέχη της αγγλικής εταιρείας. Όμως σύμφωνα με την πλευρά Βαρδινογιάννη παρουσιάστηκε τελικά ένα πλάνο λαϊκής βάσης από την Axiom Capital και όχι συγκεκριμένος επενδυτής και το θέμα παραπέμφθηκε στο Δ.Σ.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ξεκάθαρος και τονίζει πως αυτός που θα βάλει πρώτος τα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, θα πάρει και τις μετοχές του. Επομένως ο πρώτος που θα βάλει τα 20 εκ. ευρώ για να βγει η φετινή χρονιά, θα αποκτήσει και τον Παναθηναϊκό και με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ είναι το φαβορί...
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: