Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ενα «ερυθρόλευκο» Euro!!

H Εθνική έγραψε μια ακόμη «χρυσή» σελίδα στη νεότερη ιστορία της παίρνοντας το εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Ενα «ερυθρόλευκο» Euro
Tο ενδιαφέρον πλέον είναι στους παίκτες που θα επιλέξει ο Φερνάντο Σάντος για την αποστολή.
Συνάμα το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για τις επιλογές του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού είναι μεγάλο, καθώς μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει πολλούς Ελληνες στο ρόστερ, όμως αυτοί που έχει είναι είτε στην πρώτη γραμμή της Εθνικής είτε μέσα στις επιλογές του Σάντος. Και αναμφίβολα η συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για κάθε επαγγελματία.
Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαραδούκας σε πρώτη φάση και Μανιάτης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Τάτος σε δεύτερη θα δώσουν τη «μάχη» τους για μια θέση στη λίστα του Σάντος. Υπάρχει βέβαια και όγδοος Ελληνας, ο Χόλεμπας, που σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να κληθεί στην Εθνική έχοντας πάρει το ελληνικό διαβατήριο.
Δεν είναι όμως μόνον οι «ερυθρόλευκοι» Ελληνες που σίγουρα θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι στο Euro. Υπάρχει και ο «θρύλος» του Μέλμπεργκ που μπορεί με δηλώσεις του στο σουηδικό Τύπο να μην ξεκαθάρισε το αν θα δώσει το «παρών» στα τελικά, όμως σίγουρα είναι βασικός υποψήφιος για να συμμετάσχει.
Προφανώς ο Μέλμπεργκ θέλοντας ένα νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό θα ζυγίσει τότε τα δεδομένα. Είναι αναμφισβήτητο πως οι Σουηδοί όχι απλά τον θέλουν, αλλά θα τον παρακαλέσουν κιόλας, με τον Μέλμπεργκ να έχει τη δυνατότητα μετά τα δύο Μουντιάλ να παίξε και σε τέταρτο Ευρωπαϊκό σφραγίζοντας την τεράστια καριέρα του.
1.Αβραάμ Παπαδόπουλος: Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στην αποστολή για τα τελικά. Απο τα βασικά στελέχη της ομάδας, μέλος μιας εξαιρετικής τριάδας στόπερ (μαζί με Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο), θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
2.Γιάννης Ζαραδούκας: Ζει το όνειρο, καθώς μετά τη συμμετοχή του στην Εθνική και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Euro. Βεβαίως ο ανταγωνισμός που θα έχει θα είναι μεγάλος, όμως ο Σάντος δείχνει ξεκάθαρα πως τον πιστεύει. Σίγουρα όμως και για τον ίδιο θα παίξει ρόλο το πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρει στον Ολυμπιακό.
3.Γιάννης Μανιάτης: Οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και από την Εθνική, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι στα πλάνα του Σάντος. Κάθε άλλο για τον «ερυθρόλευκο» άσο, που έχει κι αυτός μεγάλο ανταγωνισμό στη θέση του.
4.Γιάννης Φετφατζίδης: Ο Σάντος τον πίστεψε και τον έφερε στην Εθνική, με τον «Φέτφα» αρχικά να τον δικαιώνει. Τώρα όμως ο άσος του Ολυμπιακού έχει χάσει έδαφος και λόγω των τραυματισμών του, όμως θα το παλέψει. Δεν είναι σε καλή μοίρα αυτή τη στιγμή, όμως στο χέρι του είναι να αντιστρέψει την κατάσταση.
5.Κώστας Μήτρογλου: Μπορεί να παίζει στον Ατρόμητο, όμως είναι παίκτης του Ολυμπιακού και στο Ευρωπαϊκό θα πάει, αν πάει, ως «ερυθρόλευκος». Με την εικόνα που δείχνει στο πρωτάθλημα σίγουρα θα αναγκάσει τον Σάντος να τον έχει στα πλάνα του.
6.Ανδρέας Τάτος: Δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παικτών, όμως έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει το όνειρο. Θα έχει σίγουρα την ευκαιρία του να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στην αποστολή.
Ολαφ Μέλμπεργκ
Μπορεί να υπάρχουν αρκετά αστέρια στην εθνική Σουηδίας, όμως ο 34χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού είναι η φυσιογνωμία της. Ο Μέλμπεργκ πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάει στα τελικά εφόσον όμως μπορέσει και κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Η απόφαση αυτή πάντως θα παρθεί τους επόμενους μήνες, καθώς είναι αναμφίβολα μια πρόκληση για την καριέρα του η συμμετοχή σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με τον Μέλμπεργκ πάντως να κατανοεί πως, αν θέλει να παραμείνει στο επίπεδο που είναι και τη νέα χρονιά με τα ερυθρόλευκα, θα πρέπει να επιλέξει.
Βασίλης Τοροσίδης
Το «βαρύ χαρτί» της Εθνικής
Μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί ό,τι καλύτερο και ποιοτικότερο προσφέρει ο Ολυμπιακός στην εθνική μας ομάδα. Αναμφίβολα ο «Τόρο» είναι ίσως το πιο «βαρύ χαρτί» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρει σε πολλές θέσεις αλλά και πολλούς ρόλους στον Σάντος. Θα είναι σίγουρα στην αποστολή της ομάδας και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά όπλα για την Ελλάδα. Και για τον ίδιο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς θα έχει την ευκαιρία να δείξει σε όλο τον κόσμο την κλάση του και μέσω της εθνικής ομάδας. Το βασικότερο για τον «Τόρο» είναι το να είναι υγιής και να ξορκίσει την κατάρα που τον θέλει να τραυματίζεται με τα γαλανόλευκα.
Χοσέ Χόλεμπας
Παίρνοντας το ελληνικό διαβατήριο ο Χόλεμπας θέτει υποψηφιότητα για τα τελικά. Ο ίδιος θέλει σαν τρελός, ο Σάντος τον έχει στα πλάνα του και όλα δείχνουν πως με την πρώτη ευκαιρία θα κληθεί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: