Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Καλώς τα κοπέλια!!

Η αναγεννημένη Ξάνθη δεν χαρίζεται εντός έδρας! Παραφράζοντας τον Νίκο Αλέφαντο και το... καλώς τα παιδιά, οι ακρίτες φιλοδώρησαν τον ΟΦΗ με τρία γκολ (3-0) για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!

Καλώς τα κοπέλια!
Από την αρχή του παιχνιδιού, η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο γήπεδο. Και δικαιώθηκε με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τους Μαρίν (36') και Μάνταλο (42'). Το τελικό 3-0 έγραψε ο Ονουάτσι (61') δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των ακριτών, που παίρνουν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ενώ από την άλλη οι Κρητικοί δείχνουν πως βρίσκονται σε κρίση ενόψει της συνέχειας.



Από τα πρώτα λεπτά η Ξάνθη ήταν αποφασισμένη να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Δηλαδή τη νίκη. Και για αυτό μοχθούσε από την αρχή, πιέζοντας, έχοντας κατοχή πάνω από 60% της μπάλας και τον ΟΦΗ απέναντί της να μην μπορεί να προβάλλει αντίσταση, παίζοντας μόνο άμυνα. Τα πρώτα 25’ κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Μαρσελίνιο και τον Μαρίν από τα άκρα να απειλούν για την Ξάνθη.

Εν τέλει η πίεση των ακριτών δικαιώθηκε στο 36’. Ο Κομεσίδης βρέθηκε από τα αριστερά σχεδόν αφύλαχτος, έκανε τη σέντρα και η άμυνα του ΟΦΗ ήταν… απούσα! Σόουζα και Αγριμάκης μπερδεύτηκαν, ο Μαρίν βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στη φάση και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους! Και δεν σταμάτησε εκεί η Ξάνθη! Έξι λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έκανε εξαιρετική πάσα εν κινήσει στον Μάνταλο, ο τελευταίος βρέθηκε στην περιοχή των Κρητικών και με φοβερό ψηλό σουτ έκανε το 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για το τρίποντο της ομάδας του.

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο κύλησαν χωρίς να υπάρξει κάτι αξιόλογο. Ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας, η Ξάνθη «καθάρισε» το παιχνίδι και το τέλειωσε πρόωρα. Ο Μάνταλος πόσταρε, έβγαλε βαθιά πάσα στον Μαρίν, ο οποίος με τη σειρά του γύρισε παράλληλα τη μπάλα, με τον Ονουάτσι να βρίσκεται μόνος στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ και να κάνει το 3-0! Κάπου εκεί εκμηδενίστηκαν και οι όποιες ελπίδες των Κρητικών για θετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν τουλάχιστον το γκολ της τιμής. Και αυτό όταν ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, ωστόσο από πλάγια θέση σούταρε στο δοκάρι του Λοντίγκιν και έχασε την ευκαιρία να μειώσει. Εν τέλει το 3-0 έμεινε ως το τέλος του αγώνα, με την Ξάνθη να πετυχαίνει μια ακόμα εμφατική εντός έδρας νίκη και ανεβαίνει κι άλλο στη βαθμολογία.





Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Μαρίν (73’ Σμιθ), Ονουάτσι (78’ Μαρκόφσκι), Ντάνι (73’ Φλίσκας), Βασιλακάκης, Κομεσίδης

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Πλατέλλας, Πρίττας

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν (27’ Μπανούσης), Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης, Καπουράνης (46’ Ροβίθης), Περογραμβράκης, Σόουζα, Βιτώρος (78’ Χατζηκοσμάς)

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Παπάζογλου, Κουρδάκης, Βαλεριάνος



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: