Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μπερλουσκόνι κατά Μπλάτερ

Ο πρόεδρος της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δηλώσεις του εξέφρασε την αντίθεσή του στην τοποθέτηση του προέδρου της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ για το ότι "οι παίκτες δεν πρέπει να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο όταν δέχονται ρατσιστική επίθεση". Μάλιστα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός χαιρέτησε την κίνηση του Μπόατενγκ και των συμπαικτών του να αποχωρήσουν από το γήπεδο στο φιλικό παιχνίδι με την Προ Πάτρια.
"Εχω εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα. Στην πραγματικότητα, έδωσα συγχατηρήρια στους παίκτες μου για την απόφαση που πήραν. Ενα ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να σταματήσει. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες επιθέσεις. Το να φεύγουν οι ομάδες από τον αγωνιστικό χώρο είναι παράδειγμα πολιτισμού, ενώ κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου πάνω σε τέτοια θέματα", είπε ο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνος με την άποψη που εξέφρασε ο Μπλάτερ και -κατ' επέκταση- αντίθετος με αυτή του ηγέτης της Μίλαν ήταν και ο πρόεδρος της αντιρατσιστικής εκστρατείας στην Ευρώπη, Πιάρα Πάουαρ, ο οποίος τόνισε: "Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την κίνηση του Μπόατενγκ να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, επειδή άκουγε ρατσιστικές ύβρεις. Ηταν μια παράλογη κίνηση".   

Δεν υπάρχουν σχόλια: