Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μπαξεβανίδης: «Πιστεύω ότι θα πετύχουμε κάτι καλό»

Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Δήμος Μπαξεβανίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη χθεσινή νίκη της ομάδας του κόντρα στον ΌΦΗ αλλά και την πίεση που είχαν στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.

Για τη νίκη και το πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα:

«Είναι θετικό ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια έχουμε πετύχει δύο νίκες και δεν δεχτήκαμε γκολ. Η αλλαγή είναι στο ψυχολογικό κομμάτι, είχαμε ένα θέμα εκεί αλλά με την αλλαγή του προπονητή άλλαξε».

Για το γεγονός ότι σε δύο παιχνίδια έχουν πετύχει 7 γκολ, κάτι που δεν είχαν κάνει σε όλα τα υπόλοιπα και για τη βελτίωση της άμυνας:

«Παίζει ρόλο η ψυχολογία και η τύχη που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν πετυχαίναμε γκολ. Με τη βοήθεια της τύχης έρχονται τα γκολ. Η άμυνα δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί, ξεκινάει από τον επιθετικό».

Για την πίεση που είχαν στο ξεκίνημα και μήπως έπαιξε ρόλο ότι είχαν βάλει ψηλά τον πήχη:

«Αυτό έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς. Είναι πιο ψηλές οι απαιτήσεις από τις άλλες ομάδας χωρίς να θέλω να τις υποτιμήσω. Στόχος ήταν να πετύχουμε το κάτι παραπάνω, στη συνέχεια όμως άλλαξαν τα δεδομένα. Ήμασταν πιεσμένοι αλλά τώρα την έχουμε αποβάλει την πίεση και το διασκεδάζουμε περισσότερο».

Για την οικονομική ασφάλεια της ομάδας:

«Πιστεύω η ομάδα είναι σταθερή αξία σε Ελλάδα και Α εθνική. Είναι σημαντικό ότι δεν έχει δώσει δικαίωμα οφειλής σε παίκτη. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και μας αγχώσει λίγο αλλά έχουμε αποβάλει αυτό το άγχος και είναι καλό αυτό για τη συνέχεια».

Για τον μεγαλομέτοχος:

«Ο πρόεδρος είναι σωστός απέναντί μας, είναι λογικό να έχει απαιτήσεις».

Για τους βαθμούς που έχει πάρει μέχρι τώρα και τα παιχνίδια που ακολουθούν:

«Μας δίνει μια ψυχολογική ώθηση, θα κριθούν πολλά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στόχος είναι να πάρουμε κάτι θετικό από τον αγώνα. Μετά παίζουμε με την Κέρκυρα και πιστεύω θα κριθούν πολλά σε αυτά τα παιχνίδια για τη συνέχεια».

Για το ότι οι διαφορές στη βαθμολογία μεταξύ των ομάδων είναι μικρές:

«Με ένα καλό σερί μπορείς να φτάσεις ψηλά και ένα αρνητικό να πέσεις χαμηλά. Εμείς έχουμε καλό πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε κάτι καλό».

Τέλος, για το τι εύχεται για το 2013 τόνισε:

«Προσωπικά εύχομαι υγεία πάνω απ? όλα και με την ομάδα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: