Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η απάντηση Αγγελόπουλων και... Φραγκοφονούλη!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας εξηγεί πως οι Αγγελόπουλοι ανέτρεψαν τα δεδομένα στην υπόθεση Σπανούλη και την έμπρακτη απάντηση του VSpan στις κατηγορίες περί φιλοχρήματου... 
Πριν μπούμε στο “ψητό”, ας γυρίσουμε – για πολύ λίγο – τον χρόνο σχεδόν δύο μήνες πίσω. Όταν οι “ερυθρόλευκοι” “θάμπωναν” ολόκληρη την Ευρώπη και με δύο επιβλητικές εμφανίσεις στοφάϊναλ-φορ του Λονδίνου, κατακτούσαν για δεύτερη συνεχόμενη το τρόπαιο της Ευρωλίγκα.
Για αρκετές μέρες, τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης φιλοξενούσαν αφιερώματα για την μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού και έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό “μοντέλο” που ακολούθησαν οι ιδιοκτήτες του, κατακτώντας δις την κορυφή της Ευρώπης, με ένα από τα χαμηλότερα budgets (περίπου 8 εκατομμύρια Ευρώ) στην διοργάνωση!

Παρά το πρωτοφανές αγωνιστικό θαύμα της Κωνσταντινούπολης (2012) και την εντυπωσιακή και πεντακάθαρη κυριαρχία της ομάδας στο Λονδίνο (2013), σε όλες τις επίσημες τοποθετήσεις τους, τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, επαναλάμβαναν συνεχώς ότι οι στόχοι της ομάδας και το οικονομικό δόγμα, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο σχεδιασμός των δύο τελευταίων ετών, δεν θα αλλάξουν...
Η απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών...
Και καλά πέρυσι, που η πιο δύσκολη αποστολή τους στην off-season, ήταν η ανανέωση του Γιώργου Πρίντεζη... Φέτος, που τελείωναν τα συμβόλαια τριών + ενός (3+1) πρωτοκλασάτων παικτών, πιστεύετε ότι τα “αφεντικά” του Ολυμπιακού, δεν ήξεραν πόσο δύσκολο θα ήταν να ανανεώσουν τα συμβόλαια όλων τους και να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφο τον βασικό κορμό της ομάδας; Ασφαλώς και το γνώριζαν και όπως αποδείχτηκε, είχαν σχεδιάσει την στρατηγική τους όσον αφορά στον τρόπο που θα κινούνταν.
 Απλά, η αγωνιστική “εικόνα” που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι” στους τελικούς των πλέϊ-οφ και ο τρόπος (“sweep” με δύο “break” μέσα στο ΣΕΦ) που χάθηκε το πρωτάθλημα στον 3ο τελικό, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη στα χαρτιά, επειδή μία μερίδα οπαδών του δεν έβγαινε από το γήπεδο, στενοχώρησε αφάνταστα τους αδελφούς Αγγελόπουλους...
Για λίγες μέρες απομονώθηκαν και ακολούθησαν την συνηθισμένη (σε περιπτώσεις αποτυχιών) τακτική της σιωπής... Δέκα μέρες αργότερα, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ επανήλθαν και με ανακοίνωσή τους, κατ' αρχήν καθησύχασαν όλους όσοι πίστευαν ότι ενδεχομένως να πέρασε από το μυαλό τους, η αποχώρηση από τα κοινά του μπασκετικού Ολυμπιακού και έμμεσα, όπως συνηθίζουν άλλωστε, πέρασαν τα δικά τους μηνύματα...
Βρήκαν έξτρα κίνητρο από την... απαξίωση!
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν τα αδέρφια σκέφτηκαν ποτέ αυτό το ενδεχόμενο, αυτό το οποίο μπορούμε να “υπογράψουμε”, όμως, είναι ότι η δήλωση του αντιπροέδρου της “πράσινης” ΚΑΕ, Θανάση Γιαννακόπουλου (“ο Παναθηναϊκός θα είναι εδώ τουλάχιστον για άλλα δέκα χρόνια, ο Παναγιώτης που θα είναι;”) στη φιέστα της απονομής του πρωταθλήματος, “δυνάμωσε” ακόμη περισσότερο την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να διατηρήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στην “ελίτ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ενίσχυσε το όραμά τους για την κατάκτηση πολλών τίτλων στο μέλλον, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καθώς επίσης και στο να αλλάξουν τακτική, ακολουθώντας μία πιο επιθετική πολιτική γύρω από τα θέματα με τα οποία διαφωνούν κάθετα (λειτουργία της ΚΕΔ, μετωπική κόντρα με Δημήτρη Γιαννακόπουλο).
Η απόδειξη των παραπάνω, ήρθε λίγες μέρες αργότερα με την τακτική που ακολούθησαν ξεχωριστά, σε καθεμία από τις τέσσερις υποθέσεις που “έκαιγαν” τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.
Μοναδικοί κερδισμένοι: οι ίδιοι και ο Ολυμπιακός!
Η πρόταση τριπλασιασμού των αποδοχών του Κάϊλ Χάϊνς, η – με συνοπτικές διαδικασίες – ανανέωση του συμβολαίου του Έϊσι Λο (παρ' ότι μετά το φάϊναλ-φορ, ο Αμερικανός βρισκόταν σε “δυσμένεια”), η απόφαση να μην προτείνουν μείωση στον Στράτο Περπέρογλου (παρά τις αρχικά αντίθετες σκέψεις), αλλά κυρίως η ολική ανατροπή του σκηνικού που φαίνεται (από τις δηλώσεις του 30χρονου άσου) ότι πέτυχαν στην υπόθεση Σπανούλη, μετά την πρώτη του συνάντηση με τον MVP της Ευρωλίγκα, τους καθιστά ως απόλυτους “θριαμβευτές” στα μάτια των υγιών φιλάθλων της ομάδας.
Ανεξάρτητα με το ποια θα είναι τελικά η έκβαση του μεταγραφικού σίριαλ και με το αν ο V-Span παραμείνει ή όχι στον Πειραιά... Και αυτό γιατί, με τις κινήσεις τους, απέδειξαν πόσο πολύ αγαπούν αυτό που κάνουν από... χόμπι! Δηλαδή, βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους, την ώρα που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρκετά τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, κάτι που άλλωστε ισχύει για τους περισσότερους επιχειρηματίες αυτού του βεληνεκούς!
Η ανταπόδοση σεβασμού εκ μερους του Σπανούλη
Η προδιαγραφόμενη συμφωνία των δύο πλευρών, πάντως, πέρασε από μύρια κύματα και αυτό είχε να κάνει κυρίως με την στάση που κράτησε στην υπόθεση Χάϊνς, ο ατζέντης του αρχηγού του Ολυμπιακού, Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Μετά την αποχώρηση του Αμερικανού παίκτη, ο Σέρβος manager αποτελούσε “persona non grata” για τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι οΣπανούλης αποφάσισε να πάει στο ραντεβού μόνος του και να μην απαιτήσει την παρουσία του εδώ και χρόνια εκπροσώπου, εκτιμήθηκε δεόντως από τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και από μόνο του, έδειξε ότι ο κορυφαίος Ευρωπαίος free-agent, κατά πολύ βάθος, δεν ήθελε να φύγει.
Σεβάστηκε το ότι εισέπραξε από τους “ερυθρόλευκους” σχεδόν 7,5 εκατομμύρια Ευρώ την τελευταία τριετία και αποφάσισε να διαπραγματευτεί μόνος του, να εκφράσει τα παράπονά του και να ακούσει τις σκέψεις των διοικούντων τους πρωταθλητές Ευρώπης.
Απάντηση στα περί “φραγκοφονούλη”
Με τη συνολική του στάση, όμως, ο Σπανούλης απέδειξε ότι είναι σωστός επαγγελματίας. Εδώ και 25 μέρες, ολόκληρη Ευρώπη ασχολείται μαζί του και τρεις από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρωλίγκα (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα), έχουν βασίσει τον σχεδιασμό τους, πάνω του!
Η ρωσική ομάδα άφηνε να διαρρέει ότι “τινάζει τη μπάνκα στον αέρα” για πάρτη του (10 εκατομμύρια για 3 χρόνια), η Μπαρτσελόνα έβαλε ολόκληρο Ναβάρο να μιλήσει κολακευτικά για την αξία του και έπαιξε επικοινωνιακό παιχνίδι με τις καταλανικές εφημερίδες για να τον δελεάσει, την ώρα που η ομάδα του, περίμενε καρτερικά την ώρα του μεγάλου ραντεβού. Αν λοιπόν ο Σπανούλης αποφασίσει να πει το “ναι” στην πρόταση των “ερυθρολεύκων”, μόνο “φραγκοφονιάς” δεν μπορεί πλέον να αποκαλείται...
Ματαιόδοξος ναι, μπορεί να είναι και άλλωστε ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει γι' αυτό, υπηρέτης του χρήματος, όμως, απέδειξε ότι δεν είναι. Οι Ρώσοι κατά πρώτον λόγο και οι Ισπανοί κατά δεύτερο του έδιναν περισσότερα χρήματα και αυτός όπως όλα δείχνουν, μετά την απόλυτη επιβεβαίωση που εισέπραξε κάνοντας μία γύρα στην αγορά, όλα δείχνουν ότι αποφάσισε να παραμείνει στην πατρίδα του για να συνεχίσει αυτό που άρχισε πριν από τρία χρόνια! Μέχρι αποδείξεως του εναντίου...
(Υ.Γ.): Το μεγαλύτερο κέρδος που απορρέει έμμεσα από την απόφαση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού να κρατήσουν τον Σπανούλη, σε συνδυασμό με την εφετινή ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού (που στην χαραυγή της νέας του εποχής, κατέκτησε το “νταμπλ”), είναι ότι οι δύο μεγάλες οικογένειες που στηρίζουν εδώ και χρόνια (οι Γιαννακόπουλοι από το 1989 και οι Αγγελόπουλοι ουσιαστικά από το 2004), παραμένουν συνεπείς στην επιθυμία τους να στηρίζουν οικονομικά τους δύο “αιώνιους αντιπάλους” και με τον τρόπο τους να βοηθούν το μπάσκετ να κρατάει πολύ ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: