Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Λιανός: «Είμαι φανατικός Πανιώνιος»

Μετά από δέκα χρόνια στον Πανιώνιο ο Ηλίας Λιανός μιλάει στη Sportday και δηλώνει φανατικός οπαδός της ομάδας.

Λιανός: «Είμαι φανατικός Πανιώνιος»
Μετά από δέκα χρόνια στον Πανιώνιο ο Ηλίας Λιανός μιλάει στη Sportday και δηλώνει φανατικός οπαδός της ομάδας.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Ηλία Λιανού στη Sportday:



-Συμπληρώνεις 10 χρόνια στον Πανιώνιο. Ποια γεύση έχεις;
«Οι δημιουργικές και χαρούμενες στιγμές είναι πολλές και αυτές άλλωστε με κάνουν και συνεχίζω. Όλος ο περίγυρος, ο κόσμος του Πανιωνίου, οι άνθρωποι, που στηρίζουν την ομάδα, μου δίνουν το κουράγιο να εξακολουθώ να προσφέρω. Κακές στιγμές βεβαίως και υπήρξαν και κυρίως ήταν στα πρώτα μου χρόνια στην ομάδα, όταν ήμουν στη διαδικασία εκμάθησης. Ξοδέψαμε πολλά άσκοπα χρήματα. Συνολικά, πάντως, οι χαρές είναι περισσότερες και ειδικά η συμπαράσταση του κόσμου με ενθαρρύνει, γιατί βεβαίως στο μπάσκετ, που βρίσκομαι, δεν αποσκοπώ σε κάτι άλλο πλην του αυτονόητου».

-Στο Eurocup θα παίξει ο Πανιώνιος;
«Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα παίξουμε. Καταλαβαίνουν ότι γενικά ο Πανιώνιος είναι συνεπής και μόνο εκείνη τη χρονιά υπήρξε πρόβλημα. Εχουμε δώσει τις απαιτούμενες καταβολές για τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Θα παίξουμε ή στη Γλυφάδα ή στο Ελληνικό και στόχος είναι να έχουμε καλύτερη πορεία από τη φετινή».

-Για το πρωτάθλημα στόχος είναι πάλι η τρίτη θέση;
«Δύο συνεχόμενες σεζόν πήραμε την τρίτη θέση. Αυτό θα προσπαθήσουμε και του χρόνου. Και να μας δινόταν η ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, δεν θα το κάναμε, γιατί και τα χρήματα, που τώρα βάζουμε, είναι μία μορφή ύβρεως με την κατάσταση, που υπάρχει στη χώρα. Τρίτη θέση, λοιπόν, και παράλληλα να αναδεικνύουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες».

-Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα, έχεις γίνεις Πανιώνιος. Σωστά;
«Είμαι φανατικός Πανιώνιος, το ίδιο φανατικός με τους άλλους Πανιώνιους. Ο Πανιώνιος είναι ιδέα, η ιδέα της δημιουργίας και της κόντρας με το κατεστημένο».

-Πώς ένιωσες όταν ο πρώην προπονητής της ομάδας σου, Γιώργος Μπαρτζώκας, σήκωσε την κούπα στο Λονδίνο;
«Πολύ χαρούμενος, ήμουν άλλωστε και στο γήπεδο. Είναι το θέμα της δημιουργίας, που ανέφερα. Το ότι ο Πανιώνιος, δηλαδή, δημιουργεί παίκτες και προπονητές, που στη συνέχεια ανεβαίνουν σκαλιά στην καριέρα τους και κατακτούν στόχους».

-Μπαρτζώκας ή Σφαιρόπουλος;
«Είναι πολύ μπασκετικοί, αλλά διαφορετικοί. Νομίζω ότι αυτό που πέτυχε ο Μπαρτζώκας και τον ανέβασε στην πρώτη γραμμή, θα το καταφέρει και ο Σφαιρόπουλος στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: