Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το χαμένο ντέρμπυ του υπουργού υγείας!!

Οι ασθένειες που δύσκολα θεραπεύονται στα νοσοκομεία, κατά τον Αποδυτηριάκια, είναι οι καπνιστές ιατροί…
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι του βρίσκουν του Άδωνη Γεωργιάδη και δεν τον χωνεύουν μερικοί μερικοί. Κατ’ αρχήν διαθέτει το σπάνιο προσόν να λέει στα ίσα αυτό που σκέπτεται. Όχι μόνον να έχει απόψεις, αμετακίνητες, αλλά και να τις απλώνει σε κάθε ευκαιρία.
Ύστερα είναι και το άλλο. Το παλληκάρι δουλεύει. Κάνει μια δουλειά, δεν είναι επί της ουσίας ανεπάγγελτος, όπως το 87% των πολιτικών.
Του δώσανε το υπουργείο υγείας και το πρώτο που είπε ήταν πώς έχουμε πόλεμο με το τσιγάρο. Γκέλα. Δεν το είπε σωστά ο κύριος Άδωνης. Όχι και πόλεμο με το τσιγάρο. Σε τίποτα δεν φταίει το τσιγάρο. Ούτε κάνει κακό το τσιγάρο. Και να ‘ναι κακό, να! Και τρια αυγά Μογγολίας.
Το πρόβλημα είναι ο καπνιστής. Αυτός φουμάρει μέσα στα νοσοκομεία. Τι φταίει το τσιγάρο; Δεν είναι το τσιγάρο εθισμένο με τον καπνιστή. Το αντίθετο συμβαίνει.
Και επειδή ο κύριος Γεωργιάδης γνωρίζει, άριστα την ελληνική, καλό είναι να κάνει εύστοχη χρήση των λέξεων. Ο άρρωστος είναι ο γιατρός, περισσότερο από τον ασθενή. Λέω για τον γιατρό που φουμάρει ακόμα και μέσα στο χειρουργείο. Και μέσα στην εντατική. Συμβαίνουν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: