Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Murray mania!!

Ο νέος... λαϊκός ήρωας της Μ. Βρετανίας είναι εδώ! Ο εκπληκτικός Άντι Μάρεϊ επικράτησε 3-0 σετ του Τζόκοβιτς, κατέκτησε το πρώτο του Wimbledon κι έδωσε χαρά στους συμπατριώτες του μετά από 77 χρόνια!

Murray mania!
Αποθεώστε τον, το αξίζει!

Πέρσι δεν τα κατάφερε, αλλά φέτος το «στέμμα» του Wimbledon ανήκει στον Άντι Μάρεϊ, που πραγματοποίησε μια παθιασμένη εμφάνιση, επικρατώντας 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από 3 ώρες και 10 λεπτά!

«Μεθυσμένη»… πολιτεία η Αγγλία κι όλη η Μεγάλη Βρατανία που είδαν ένα δικό τους… παιδί να κατακτά την κορυφή του κορυφαίου Grand Slam μετά από 77 χρόνια και τον Φρεντ Πέρι το 1936.

Μάλλον το τυχερό νούμερο του νέου «βασιλιά» στο Λονδίνο πρέπει να είναι το 7. Δεύτερο major τρόπαιο για τον Σκωτσέζο στην καριέρα του και πρώτο μπροστά στο κοινό του, που… διψούσε πολύ για αυτή την επιτυχία. Από την άλλη, ο χαμένος φιναλίστ δεν έφτασε στα επίπεδα απόδοσης που θα ήθελε, ολοκληρώνοντας το ματς με πολλά νεύρα και 40 αβίαστα λάθη.

Το ματς:

Οι δύο τενίστες έδειξαν εξ’ αρχής πως… το πάνε για μαραθώνιο! Αφού χρειάστηκαν 20 λεπτά για να παιχτούν μόλις τρία γκέιμ, με τον Μάρεϊ να είναι καλύτερος και να «σπάει» τον Τζόκοβιτς μετά από 7 ευκαιρίες! Προς στιγμήν ο Νόλε ισοφάρισε, όμως ο Βρετανός επωφελήθηκε εκ νέου τα πολλά αβιάστα λάθη και το κακό σέρβις του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να προηγηθεί ξανά (4-3). Αυτή την φορά ο γηπεδούχος δεν… την πάτησε και μετά από 1 ώρα πήρε το πρώτο σετ με 6-4, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από τους θεατές.

Ο Σέρβος συνηθίζει να μπαίνει «μουδιασμένα», όμως η συνέχεια (προσωρινά) ήταν εντελώς διαφορετική. Βελτίωσε το σέρβις του, πήγε το παιχνίδι σε μεγαλύτερα ράλυ και δικαιώθηκε, παίρνοντας σαφές προβάδισμα με 4-1 στο δεύτερο σετ. Ο Μάρεϊ έδειχνε να μην τον βοηθούν οι –παραδόξως- πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο Λονδίνο και φόρεσε καπέλο! Και σαν να άλλαξε… τσιπ αφού έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 4-4, με τον Τζόκοβιτς να συνεχίζει να ‘χει παράπονα από την διαιτησία και να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Και δεν σταμάτησε εκεί ο Σκωτσέζος! Αφού έκανε νέο μπρέικ, σέρβιρε για το σετ και με εντυπωσιακό σέρβις έκανε το 2-0 (7-5), με τους Άγγλους να παίρνουν «φωτιά»!

Φουριόζος και στο τρίτο σετ ο Μάρεϊ, έκανε με το καλημέρα μπρέικ (2-0) και οι πανηγυρισμοί έδειχναν πως πλησιάζουν. Ο Τζόκοβιτς ίσως είδε πως πλέον δεν έχει να χάσει κάτι κι έπαιζε πιο απελευθερωμένα, με αποτέλεσμα να κάνει δύο σερί μπρέικ, να προηγηθεί 4-2 και να βάλει δύσκολα. Αυτός ο Μάρεϊ, όμως δεν το έχανε! Έκανε ακόμη μια ανατροπή και έφτασε σε σημείο να σερβίρει, όπου… έσπασαν καρδιές. Μέσα σε ένα γκέιμ ο Σέρβος έχασε τρία μπρέικ πόιντ και τελικά οι καρδιές των Άγγλων επανήλθαν στην θέση τους, με τον Βρετανό να παίρνει το βαρύτιμο τρόπαιο με 6-4 και μετά από 4 championship points. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: