Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Έμεινε εδώ να μην του λείψει τίποτα...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον Βασίλη Σπανούλη, που γίνεται πλέον η "σημαία" του μπασκετικού Ολυμπιακού και την επόμενη... ανατροπή που είναι στα σκαριά! ον νοιάζουν μόνο τα λεφτά; Δεν διάλεξε τα περισσότερα. Δεν αντέχει τη φθορά της Ελλάδας; Έμεινε για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την πιο μεγάλη απόφαση της ζωής του. Πιο μεγάλη και από τη μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Γιατί αυτή τη φορά έβαλε το συναίσθημα πάνω απ' όλα. Και έμεινε εδώ για να μην λείψει τίποτα από τον πρωταθλητή Ευρώπης.
Σπανούλη δεν βρίσκεις, Χάινς τον καλύπτεις, είχε γράψει προ καιρού ο συνάδελφος, Τόλης Κοτζιάς, σε blog του στο superbasket.gr και είχε πει την πιο μεγάλη αλήθεια. Ο Ολυμπιακός έχασε τον Αμερικανό, αλλά κράτησε τον καλύτερο Ευρωπαίο μπασκεμπολίστα την τελευταία διετία. Ο Σπανούλης είχε όχι στην μυθική πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αρνήθηκε τα λεφτά των Τούρκων και την ελκυστική προσέγγιση της Μπαρτσελόνα. Θα συνεχίσει να γράφει ιστορία με τα ερυθρόλευκα, θα είναι σημαία του Ολυμπιακού. Αν είχε επιλέξει να φύγει, θα ήταν απλά ο καλύτερος που πέρασε την τελευταία 15ετία. Πλέον είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης για τους οπαδούς των ερυθρολεύκων. Είναι ένας θρύλος της ομάδας μπάσκετ.
Ολα, λοιπόν, λύθηκαν μέσα σε τέσσερις ώρες. Οι παρεξηγήσεις, οι γκρίνες, οι εγωισμοί, δεν έχουν θέση όταν πραγματικά υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση. Ούτε ο Σπανούλης είχε υπογράψει ή είχε αποφασίσει να φύγει. Ούτε βέβαια οι Αγγελόπουλοι σφύριζαν... αδιάφορα για να τον αφήσουν και να γλιτώσουν τα λεφτά. Οι δύο πρόεδροι του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαροι και τον προσέγγισαν όπως ακριβώς επιθυμούσε ο αρχηγός. Εστω κι αν του έδωσαν λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο, τα 2 εκ. ευρώ τον καθιστούν πιο ακριβοπληρωμένο Ελληνα αθλητή. Τον πιο ακριβοπληρωμένο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα. Ε, δεν είναι και λίγο αυτό, ειδικά αν σκεφτούμε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Αλλά δεν ήταν μόνο το οικονομικό σκέλος. Αν ήταν μόνο αυτό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είχε κερδίσει, αφού ο Σπανούλης... έχασε 4 εκ ευρώ συνολικά για τρία χρόνια.. Αρα το... φραγκοφονούλης που λένε όσοι δεν είχαν τον τρόπο να τον κρατήσουν, παύει να ισχύει ως επιχείρημα. Πάμε παρακάτω. Ο Σπανούλης, λοιπόν, έμεινε γιατί και οι Αγγελόπουλοι του είπαν ότι θα αλλάξουν τακτική, αλλά και γιατί η ομάδα θα παραμείνει ισχυρή για να πάρει όλους τους τίτλους.
Αλλωστε η παραμονή του Εϊσι Λο ήταν το πρώτο καλό σημάδι για τον Ολυμπιακό, που έμοιαζε να είχε ανοίξει την πόρτα για τις αποχωρήσεις. Πλέον η μόνη απώλεια είναι ο Χάινς, που όμως μπορεί να καλυφθεί. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει και Αγγελόπουλους και Σπανούλη, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχεί. Αντίθετα μπορούν να ανησυχούν οι αντίπαλοί του, που όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν, αλλά θα βρουν μπροστά τους πάλι πανίσχυρους τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο στόχος της αποδυνάμωσης του Ολυμπιακού απέτυχε κι αν γίνουν προσεκτικές επιλογές στις θέσεις που μένουν κενές (φροντ λάιν και περιφέρεια), οι ερυθρόλευκοι θα είναι σαφώς πιο πλήρεις σε σχέση με πέρυσι. Ειδικά αν εντάξουν στο ρόστερ τους τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που θα δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που δεν είχε. Παιχνίδι με πλάτη. Οι προσπάθειες να επιστρέψει στον Πειραιά ο 29χρονος φόργουορντ-σέντερ δεν έχουν σταματήσει και ίσως και εκεί να υπάρξει ανατροπή... Αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει κάτι με τον Ελληνα ψηλό, πλέον βγαίνουν τα... κουκιά για να αποκτηθεί καλός ξένος στην φροντ λάιν. Αν είχε πει αντίο ο Σπανούλης, τότε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να φτιαχτεί σε εντελώς διαφορετική λογική, με αμφίβολα αποτελέσματα. Ομως ο αρχηγός έμεινε εδώ. Τα υπόλοιπα τα έχει ήδη τραγουδήσει ο Στέλιος Ρόκκος...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: