Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Καλώς ήρθες τρελοισπανέ!!

Τέταρτη μέρα στο Λέομπεν και ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Ανζί, για την... πρώτη του Στέφενς αλλά και τον Λούκας.
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ να ξεκινήσουμε έτσι μία προετοιμασία και αυτό που οφείλω να ρωτήσω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία είναι το αν ήταν επιλογή του ΠΑΟΚ να ξεκινήσει με ένα κρας τεστ ή αναγκάστηκε επειδή καθυστέρησε να την κλείσει.
Κακά τα ψέματα, σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ δεν έχει δουλέψει καθόλου τακτική, πάει να παίξει πρώτο φιλικό με την Ανζί του Έτο, του Γουίλιαν, του Τραορέ και του Ζιρκόφ – βασικά του Χίγκινς – η οποία δίνει το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματός της.
Συνήθως αυτές τις εποχές βρίσκεις μία μπυραρία με κάτι δεξιά μπακ άνω των 102 κιλών, βάζεις 9 γκολ και σπέρνεις ενθουσιασμό στο κοινό. Βέβαια υπάρχει και η άλλα ανάγνωση, σύμφωνα με την οποία βάζεις εννέα γκολ, νομίζουν πως έχεις ομάδα, ανεβαίνουν οι τόνοι και τον Οκτώβρη είσαι εκτός στόχων.
Ήταν μία μέρα σημαντική για εμένα αφού εκτός του ότι έπαιξα μπάσκετ μετά από είκοσι χρόνια – θυμίζω Τσαρλς Μπάρκλεϊ – είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου κέρλιγκ. Αυτή τη μαλακία που σέρνουν κάτι ούφο και πρέπει να τα πάνε σε κάτι κύκλους.
Από εκεί και πέρα, ήταν σημαντική γιατί πήραμε τον Λούκας. Ο τρελοισπανός είναι παικτάρα όσο τον έχω δει τουλάχιστον. Στη Τούμπα μας έκανε γιογιό, έβαλε καθαρό γκολ που δε μέτρησε και ότι έκανε η Καρπάτι ήταν δικό του. Και εκεί μας έβαλε γκολ, έστω με πέναλτι αλλά έπεσε πάνω στο θηρίο Σωτήρης Μπαλάφας και λύγισε.
Η ουσία είναι πως πήραμε έναν παίκτη που είχε πολύ ανοδική πορεία πέρυσι στο πρώτο μισό – χαφ με 8 γκολ σε 18 συμμετοχές – όμως όταν πήγε στη Ντιναμό αντιμίλησε στον Μπλαχίν. Το λες και μαλακία αυτό.
Ο Λούκας είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης, νευρικός με την καλή έννοια, δεν μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμη και στη κακή του μέρα, έχει καλά στημένα και μεγάλα κίνητρα. Είναι 24 στα 25, είναι τρελάκια, ψημένος να παίξει στον ΠΑΟΚ γιατί έζησε Τούμπα και βέβαια, άλλο Ελλάδα, άλλο Ουκρανία ακόμη και τώρα. Άλλωστε, όλη η Ουκρανία εδώ είναι.
Ο ΠΑΟΚ βέβαια τον έχει παρακολουθήσει παραπάνω από δύο φορές. Και έχει πεισθεί πως είναι παίκτης που ταιριάζει στην ομάδα που θέλουν να φτιάξουν.
Από εδώ και στο εξής, αυτό που λένε είναι πως θα ρίξουν λεφτά για την επίθεση, δηλαδή το δεκάρι και τον έναν ακόμη ακραίο που λείπει. Εγώ προτιμώ τον Κολοβό για πολλούς λόγους, αλλά εγώ δεν είμαι και από τους βιαστικούς.
Στο αριστερό μπακ δεν θέλω να πιστέψω πως όντως κινηθήκαμε για τον Σπυρόπουλο γιατί βλέπω τον Λίνο να παίζει άλλα 50 παιχνίδια του χρόνου, ενώ για τον Καμαρά που γράφεται πάλι, αν τον πάρουμε θα πρέπει να μας τιμήσει η Unisef.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: