Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η υγεία κέρδισε το αλαλούμ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα όσα πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και για την ανάγκη στησίματος του «δικέφαλου» σε σωστές βάσεις.  
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια το κύπελλο, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την ψυχολογία ενόψει πλέι οφ. Θα μπορούσα να βρω πολλούς λόγους που συνέβη αυτό, αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού στηρίχτηκε στην υγεία που προκαλεί η εικόνα του προγραμματισμού του, σε αντίθεση με το αλαλούμ που προκαλεί όλα όσα συνέβησαν στον ΠΑΟΚ φέτος.
Είναι μία σφαλιάρα ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, είναι μία σφαλιάρα που πόνεσε και θα συνεχίσει να πονά αν ο ΠΑΟΚ δεν στηθεί σε σωστές βάσεις.
Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ πληρώνει την έλλειψη ποδοσφαιρικής τεχνοκρατικής νοοτροπίας, πληρώνει πως δεν έχει το σθένος να πείσει το κοινό του πως θα πρέπει να τρέξει ένα ρεαλιστικό πλάνο που θα του δώσει στη διάρκεια αυτά που θέλει. Ομάδες εξπρές δεν μπορούν να στηθούν το 2014.
Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε πολλά επί μέρους θέματα.
Πλήρωσε την απουσία του Κλάους που ήταν σε ένα εκπληκτικό μομέντουμ, πλήρωσε την αδυναμία του να αποβάλει τον Μπεργκ από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Πλήρωσε την έλλειψη σθένους σε φάσεις που οδήγησαν στα γκολ του Παναθηναϊκού, πλήρωσε την έλλειψη προσωπικοτήτων εντός του τερέν. Το να μπαίνει ο 37χρονός Λίνο και να ανασάνει δημιουργικά ο ΠΑΟΚ λέει πολλά.
Ο Γεωργιάδης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει τατουάζ στον ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης έχασε την ευκαιρία να εξιλεωθεί και είναι σίγουρο πως θα δεχτεί τα πυρά. Ήταν τόσο μεγάλο το κοντράστ της απόδοσής του με αυτή του Μπεργκ, που θα δεχτεί πίεση.
Πάντως χαίρομαι που υπάρχει ένα παιχνίδι που μπορώ να βρω ποδοσφαιρικούς λόγους για να αναλύσω.
Ο Παναθηναϊκός σωστά δομημένος από την έναρξη της σεζόν, παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος από έναν ΠΑΟΚ που μπορούσε να μπει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι με τις τρεις τέσσερις φάσεις που έκανε.
Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, έφερε την ανάσα που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός στο κακό του μομέντουμ και με την έναρξη του δευτέρου, μία κακή στιγμή του Γλύκου σε μία τραγική της άμυνας, μάλλον ολοκλήρωσε τη σεμνή τελετή.
Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να αποδεχτούμε πως είμαστε ένας ασόβαρος ποδοσφαιρικός οργανισμός που θα πρέπει να στηθεί σε σωστές βάσεις.
Αυτά και συγχαρητήρια και πάλι στον Παναθηναϊκό.
ΥΓ Για εκδρομές και τέτοια, δεν έχουμε ανάγκη να προπαγανδίζουμε γιατί πηγαίναμε όταν ο Σωκράτης έπινε κώνειο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: