Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τέσσερα και λίγα ήταν…!

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Χελάκη στο www.sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου...

Τέσσερα και λίγα ήταν…
Ο ΠΑΟΚ με το πορτοφόλι του Σαββίδη και ο Παναθηναϊκός με τη δουλειά του Αναστασίου και τις επιλογές του Νταμπίζα. Για άλλη μια φορά οι σωστές επιλογές νίκησαν τα γεμάτα πορτοφόλια.

Το «τριφύλλι» πάτησε στον λαιμό τον Δικέφαλο και τον μετέτρεψε από φιλόδοξο πρωταγωνιστή σε άσημο κομπάρσο. Αν ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από το δοκάρι του Σαλπιγγίδη χαλάλι του.

Σε ένα παιχνίδι που δεν το γύρισε στον τσαμπουκά και τις ψευτομαγκιές, μέσα κι έξω απ’ τον αγωνιστικό χώρο, έχασε πανηγυρικά.

Κατατροπώθηκε από τον οργανωμένο και γεμάτο ενέργεια Παναθηναϊκό, που κυριάρχησε αγωνιστικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να φανεί στο χορτάρι.

Ο τελικός θα περάσει στην ιστορία όχι μόνο για την τεσσάρα –μια ακόμα του Παναθηναϊκού – αλλά για την εμφάνιση του φοβερού και τρομερού Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός είναι χωρίς αμφιβολία, όχι μόνο το πρόσωπο των τελικών, αλλά συνολικά της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα δύο από τα τρία γκολ που πέτυχε ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Πιστοποιούν τη μεγάλη κλάση του και δικαιώνουν όσους έδωσαν μάχη το καλοκαίρι για να τον φέρουν από το Αμβούργο. Παίχτης ορχήστρα. Παίζει με πλάτη, μαρκάρει σκυλίσια, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και βάζει πανέμορφα γκολ.

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του μέσα από αντίξοες συνθήκες δημιούργησαν μια ομάδα που σε πείθει ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε κάθε πρόβλημα. Ξεκίνησε αγκομαχώντας, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια των αντιπάλων και έφτασε να κατακτά δια περιπάτου το Κύπελλο, συντρίβοντας τον ΠΑΟΚ, ενώ ενδιάμεσα έχει ρίξει μια τριάρα στον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του.

Για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό η χρονιά συνεχίζεται. Ωστόσο ο Γιάννης Αλαφούζος που διάλεξε συνεργάτες νίκησε τον Σαββίδη που είχε το πορτοφόλι, αλλά ατύχησε στις περισσότερες επιλογές του.

Στο τέλος της βραδιάς φτάσαμε να μιλάμε μόνο για μπάλα κι αυτό είναι ένα σημαντικό κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: