Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Και μόλις άρχισε!

Ενθουσιασμός στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου με το 4-1 επί του ΠΑΟΚ, αλλά και πίστη πως τα καλύτερα έρχονται. Προσγείωση και στροφή σε play offs και... Champions League.

Και μόλις άρχισε
Μόνο η αρχή σε μία πορεία που προδιαγράφεται λαμπρή μπορεί να γίνει για τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 4-1 τον ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπεργκ, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες να προσφέρουν τα μέγιστα κατακτώντας εμφατικά τον πρώτο τους τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια. Κάτι που φαινόταν αδιανόητο στην αρχή της σεζόν όταν αποχώρησαν πολλοί παίκτες και η ομάδα χτιζόταν από την αρχή με νεαρούς Έλληνες και ως επί το πλείστον άσημους ξένους.

Όμως ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο Γιάννης Αναστασίου δικαιώθηκε για την εξαιρετική του δουλειά, καθώς η ομάδα του παρουσιάζει διαρκή πρόοδο από την αρχή της σεζόν και αποδίδει ολοένα και καλύτερο ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας θέαμα αλλά και ουσία. Ο Νίκος Νταμπίζας, αν και πολλοί οπαδοί της ομάδας δεν είδαν με καλό μάτι την πρόσληψή του λόγω του ερυθρόλευκου παρελθόντος του, έδειξε ότι δεν χρειάζονται πάντα πολλά χρήματα για να γίνουν καλές μεταγραφές και έκανε επιλογές που αποδείχτηκαν εξαιρετικές. Κι ασφαλώς η διοίκηση Αλαφούζου, έστω και με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει, κατάφερε να είναι συνεπής απέναντι στην ομάδα, να διαθέσει στο τεχνικό τιμ και τους παίκτες τα απαραίτητα μέσα για να δουλέψουν, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά και να εξασφαλίσει την άδεια, κάνοντας παράλληλα βήματα για το προπονητικό κέντρο, αλλά και την ανακαίνιση της Λεωφόρου.

*Ο Γιάννης Αλαφούζος παρά τις πιέσεις που δέχτηκε δεν αποκάλυψε το ύψος του πριμ που θα πάρουν οι παίκτες για το Κύπελλο. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως θα μοιραστούν περίπου 300.000 ευρώ.

Υπάρχει και συνέχεια

Πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός με την υγεία που αποπνέει σαν ομάδα αφήνει υποσχέσεις στους φίλους του για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Μια συνέχεια που έρχεται… άμεσα, αφού η σεζόν δεν τελείωσε και ο δεύτερος μεγάλος στόχος των «πράσινων» είναι μπροστά τους. Δεν είναι άλλος από την πρωτιά στα play offs που θα τους χαρίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, τη στιγμή που μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου το «τριφύλλι» έχει εξασφαλισμένο στη χειρότερη περίπτωση πως θα παίξει στα play offs του Europa League και θα χρειαστεί να περάσει μόνο έναν γύρο για να μπει στους ομίλους παίζοντας στις 21 και 28 Αυγούστου.

Πάντως στον Παναθηναϊκό δεν συζητούν καν για το Europa League και θέλουν Champions League, αφού η διαφορά σε πρεστίζ αλλά και έσοδα είναι τεράστια. Η πρεμιέρα της Τετάρτης για τα play offs περιλαμβάνει δύσκολη αναμέτρηση στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (17:00), μια ομάδα που οι «πράσινοι» δεν κέρδισαν στην κανονική διάρκεια, έχοντας μια ήττα στη Λεωφόρο (1-2) και μία ισοπαλία εκτός έδρας (0-0). Αγωνιστικά προβλήματα, πλην του Μπαϊράμι, δεν υπάρχουν αλλά είναι δεδομένη η καταπόνηση από τον τελικό Κυπέλλου και πιθανώς να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αφού τα παιχνίδια είναι πλέον συνεχή (Τετάρτη-Κυριακή) μέχρι να ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα στις 17 Μαΐου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: