Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ηταν μια υπόθεση με serial killer!!

Καμμία έκπληξη το βαρύ για τον ΠΑΟΚ και θριαμβευτικό για τον Παναθηναϊκό 4-1 στον τελικό του κυπέλλου. Ο Αποδυτηριάκιας εξηγεί τι συνέβη στο ΟΑΚΑ... Πρώτα-πρώτα η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε χωρίς να πιστεύει στον εαυτό της. Από τα άγραφα είναι αυτό. Δεν ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος ο ΠΑΟΚ για τις απαιτήσεις ενός αγώνα που έδινε τίτλο.
Έβλεπες τον ΠΑΟΚ και ψαχνόσουν. Ανερμάτιστος. Χωρίς οργάνωση, χωρίς τακτική, χωρίς προσανατολισμό κυκλοφορούσε στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο γεμάτο υγεία και φρεσκάδα, αλλά κυρίως με τη συνείδηση αποστολής και την απόφαση να παράξει αποτέλεσμα. Ήταν ολοφάνερο, ο Παναθηναϊκός από τα αποδυτήρια θεώρησε ότι είναι δική του υπόθεση ο τελικός. Και τον διευκόλυνε η ανεπάρκεια του ΠΑΟΚ.
Ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε στις ευκαιρίες μετά το 1-0 σε βάρος του δεν μπορείς να του πιστώσεις θετική αντίδραση. Ο λόγος ήταν τα κενα, οι αδυναμίες που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός σε κάποια διαστήματα του αγώνα.
Τι είδαμε όλη τη σαιζόν από τον ΠΑΟΚ; Να ανατρέπει το σε βάρος του σκορ. Αυτό, όμως, που πήγε να γίνει μετά το 1-0 δούλεψε ανάποδα. Ο Παναθηναϊκός έριξε άλλα δύο τεμάχια.
Θα ανέτρεπε κάθε έννοια ποδοσφαιρικής λογικής να τελειώσει το ματς χωρίς να κερδίσει ο Παναθηναϊκός όταν διέθετε τον serial killer. Τον Μπερκ που έκανε τα τρία γκολ.

Ο σχεδιασμός συνέτριψε τον σουρεαλισμό, γράφει για τον τελικό ο apodytiriakias.gr
Ηταν ο θρίαμβος του σχεδιασμένου απέναντυ στο αφηρημένο και σουρεαλιστικό. Εδώ δεν μιλάμε για τέχνη, αλλά για μπάλλα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι μέσα στη σεζόν τα άκρως αντίθετα. Η ομάδα του Αναστασίου είχε ένα πλάνο και το ακολούθησε χωρίς φανφάρες και συμβιβασμούς. Αυτή του... κανείς δεν ξέρει, αλλοιώς ξεκίνησε, διαφορετικά πορεύτηκε και στο περίπου καταλήγει.
Ετσι είναι κύριοι. Πού ήταν ο ΠΑΟΚ στα 70 από τα 90 λεπτά. Επινε καφέ στα Μάλγαρα και παρακολουθούσε από μακρυά τον Παναθηναϊκό να κάνει τα δικά του, τα δουλεμένα, τα κεκτημένα.
Είδε αυτόν τον αρχιπολύτιμο τον Μπεργκ να ξεβρακώνει όλη την άμυνά του. Να μην χάνει μονομαχία, να πασάρει και να σκοράρει όποτε ήθελε. Ο Σουηδός είναι ο ορισμός του φορ περιοχής. Παλιάς κοπής που καλύπτει σύγχρονες ανάγκες.
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, ακόμα και να προηγηθεί, όμως δεν μπορεί το συγκεκριμένο διάστημα να του δώσει πόντους για αυτό που παρουσίασε συνολικά στο παιχνίδι. Κι όχι οποιοδήποτε. Εναν τελικό. Ο διψασμένος για τρόπαια ΠΑΟΚ, όπως έγραφαν οι φυλλάδες όλη την εβδομάδα. Εγώ δεν είδα ούτε δίψα, ούτε πείνα. Είδα μια ομάδα απροετοίμαστη και χωρίς αυτοπεποίθηση.
Πολλά εύσημα στον Παναθηναϊκό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πήρε με εντυπωσιακό τρόπο και σκορ 4-1 ένα τρόπαιο μετά το τελευταίο του πριν τέσσερα χρόνια.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: