Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Το πιο μεγάλο ταλέντο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον παίκτη, τον οποίο ο Μίτσελ βλέπει ως το πιο μεγάλο νέο ταλέντο του Ολυμπιακού
Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, αλλά απ΄ ότι καταλαβαίνω, στα μάτια του Μίτσελ ο Μπουχαλάκης είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει ο Ολυμπιακός από τους παίκτες που είχε ο σύλλογος ως δανεικούς και καλείται τώρα να αξιοποιήσει.
Για πολλούς μπορεί να περνάει απαρατήρητος ο Κρητικός μέσος, αλλά όχι από το Μίτσελ, ο οποίος δείχνει διάθεση να του δώσει την ευκαιρία, αφού προφανώς στο πρόσωπό του βλέπει ένα νέο Σάμαρη. Και δη τέσσερα χρόνια μικρότερο-κι αριστεροπόδαρο…
Στα δύο φιλικά της Αυστρίας ο 21χρονος μέσος έπαιξε από ένα ημίχρονο στο καθένα-και τις δύο φορές ως καθαρός αμυντικός μέσος. Έκπληξη, υπό την έννοια ότι στον Εργοτέλη ποτέ δεν είχε παίξει σε αυτή τη θέση-άλλοτε αγωνίζονταν ως οκτάρι κι άλλοτε ως δεκάρι. Το ίδιο και στις μικρές εθνικές ομάδες.
Να σας θυμίσω ότι το ίδιο πράγμα είχε κάνει ο Μίτσελ πέρσι και με το Σάμαρη. Τον πήρε ως οκτάρι από τον Πανιώνιο κι από την προετοιμασία κιόλας τον δοκίμαζε ως εξάρι. Μία διαφορά των δύο; Ο Σάμαρης είχε περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις στα πόδια του, καθώς είχε κι 70 ματς Α΄Εθνικής με τον Πανιώνιο. Ο Μπουχαλάκης έπαιξε πρώτη φορά Α΄Εθνική στο περασμένο πρωτάθλημα.
Μία ομοιότητα; Κι ο Μπουχαλάκης κάνει πολλά και μεγάλα λάθη, όπως ακριβώς έκανε κι ο Σάμαρης. Ορισμένες φορές πραγματικά σε εκνευρίζει! Στο γκολ της ισοφάρισης της Ντινάμο Κιέβου πήρε την μπάλα κι έκανε μία άσκοπη κούρσα από πίσω, χάνοντας εύκολα την μπάλα-με μία πάσα οι Ουκρανοί έβγαλαν μπροστά τον Γιαρμολένκο σε θέση έξω δεξιά. Μία καλή σέντρα προ του Μπονγκ και ένα καλό άλμα προ του Σαλίνο και να το γκολ από τον Μποκανί…Σε μία άλλη, ακίνδυνη, φάση, κινούμενος μέσα στην περιοχή του Ρομπέρτο, είχε ένα «μισό» διώξιμο, υποχρεώνοντας τον Αμπιντάλ να σπεύσει σε επέμβαση για να μην γίνει ευκαιρία από το πουθενά…Κάποια άλλη στιγμή παραχώρησε χωρίς κανένα λόγο φάουλ σε καλή θέση για σέντρα…Βάλτε κι ένα-δύο πουλήματα της μπάλας και θα αντιληφθείτε τα περί…νεύρων.
Ωστόσο, ο Μίτσελ βλέπει την ποιότητα του Μπουχαλάκη κι επιμένει, θεωρώντας ότι τα ελαττώματα μπορεί να του τα...κόψει κι έτσι αναδεικνύοντας τα προτερήματά του να τον κάνει ένα μέσο για την εθνική Ελλάδας, πιθανότατα καλύτερο του Ταχτσίδη, με τον οποίο μοιάζει στο στιλ (σωματομετρικά, αριστερό πόδι κ.α). Βλέπει τον νεαρό μέσο να μπορεί με το αριστερό του πόδι να ανοίξει θαυμάσια το παιχνίδι στα πλάγια με 30άρες πάσες. Να σουτάρει αρκετά καλά από μακριά. Να παίρνει πρωτοβουλίες και να κερδίζει φάουλ. Και, πλέον, να βάζει στο παιχνίδι του και στοιχεία απαραίτητα για το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, π.χ. κλέβοντας μπάλες και βοηθώντας στο μαρκάρισμα τους αμυνόμενους.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν του ταιριάζει του Μπουχαλάκη ο ρόλος του κόφτη η, αν είναι ένας κλασικός κεντρικός χαφ, οκτάρι, όμως αν αυτό το παιδί προπονηθεί καλά, κόψει τα επιπόλαια λάθη και μάθει καλύτερη τακτική, νομίζω πως θα αποδειχθεί πως ο Μίτσελ πάλι έχει «δει» καλά, όπως πέρσι με το Σάμαρη, όταν κανείς δεν περίμενε ότι ο 25χρονος τώρα χαφ θα έπαιζε βασικός στον Ολυμπιακό.
Για την ακρίβεια κανείς δεν περίμενε ότι ο Σάμαρης θα κέρδιζε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού! Όπως δεν περιμένει κανείς τώρα ότι ο Μπουχαλάκης θα μείνει στο ρόστερ, με την παρουσία στο κέντρο της μεσαίας γραμμής των Μανιάτη, Σάμαρη, Εντινγκά, Κασάμι. Και με τον Γιαταμπαρέ, μεταγραφή 2,2 εκ. Ευρώ, να περιμένει από πίσω.
Θα δουλέψει ο Μπουχαλάκης, όπως ο Σάμαρης; Υπομονή για να το μάθουμε…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: