Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο Μπεργκ να ‘ναι καλά…!!

Πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα δεν βγήκαν απ' το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Αυτό που σίγουρα κρατάει ο Παναθηναϊκός είναι η επαφή που διατηρεί ο Μπεργκ με τα δίχτυα, ο οποίος χάρισε και τη νίκη (1-0).

Ο Μπεργκ να ‘ναι καλά…
Η… ερωτική επαφή του Μπεργκ με τα δίχτυα συνεχίζεται και στα φιλικά!

Στο πρώτο εν Ελλάδι (και τελευταίο πριν τον πρώτο αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης), μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην εντυπωσίασε, ωστόσο το γκολ του Σουηδού (9’) ήταν αρκετό για να χαρίσει στους πράσινους τη νίκη κόντρα στον «μαχητικό» Παναιγιάλειο με σκορ 1-0!

Μέτρια η εν γένει εικόνα του παιχνιδιού, δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες (πρόβλημα στη δημιουργία), με τον Γιάννη Αναστασίου να δοκιμάζει πολλά πρόσωπα και να δίνει περίπου 30 λεπτά συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα Στιλ (που δεν είχε… συμμετοχή στο ματς).

Βραβεύτηκαν στο ημίχρονο οι Αναστασίου, Μπεργκ, Σαραβάκος και Παπαβασιλείου, με τον Γιάννη Αλαφούζο να είναι ανάμεσα στους περίπου 6.000 θεατές στο Αίγιο.

Το ματς:

Με τον… αγαπημένο του ρόμβο ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός που εξ’ αρχής είχε αναλάβει να κάνει το «κουμάντο» στον αγώνα. Και δεν χρειάστηκαν πολλά λεπτά αναμονής για να έρθει το πρώτο γκολ. Το δίδυμο Μπεργκ-Πέτριτς επιβεβαίωσε για ποιο λόγο χρησιμοποιείται απ’ τον Αναστασίου, με τον Κροάτη να βγάζει «συστημένη» μπαλιά και τον Σουηδό να κάνει εξίσου εξαιρετική κεφαλιά για το προβάδισμα του τριφυλλιού στο 9’. Οι πράσινοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις κυρίως απ’ τα αριστερά με τους Νάνο, Χουχούμη, αλλά αλήθεια είναι πως είτε δεν τους έβγαιναν οι συνδυασμοί, είτε ο Παναιγιάλειος έβαζε… εμπόδια.

Κι αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Τριανταφυλλόπουλου (που δεν βρήκε στόχο), το σαφές πρόβλημα στη δημιουργία έκανε… μπαμ. Το παιχνίδι για το τριφύλλι ήταν μονοδιάστατο, με τον Ατζαγκούν να μην μπορεί να βρει σαφή ρόλο και να… προσφέρει μπαλιές στους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα απ’ τη μία ο Μπεργκ να βγαίνει πολύ πλάγια (και να μην γίνεται απειλητικός) και απ’ την άλλη ο ρυθμός να ‘χει πέσει πάρα πολύ. Οι φάσεις έμεναν απλά σε επίπεδο… υποψίας και το σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα ακούστηκε λυτρωτικά στα αυτιά όλων.

Ο Αναστασίου έκανε με το… καλημέρα πολλές αλλαγές. Άλλωστε γι αυτό είναι τα φιλικά, για να δοκιμάζονται πρόσωπα και σχήματα. Η είσοδος των Ντίνα και Καρέλη έδωσε ένα… x τέμπο στον Παναθηναϊκό, αλλά μην φανταστείτε κάποια συγκλονιστική μεταμόρφωση. Οι δύο παίκτες είχαν κέφια, παρέσυραν και τον Ατζαγκούν, που προσπαθούσαν για το 1v1, δίχως να υπάρχει ξανά κάποια μεγάλη φάση (δύο σουτ από Σπυρόπουλο και Καρέλη). Ο ρυθμός έπεσε εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα, με τον Παναιγιάλειο να παρουσιάζεται μαχητικός και να μην αφήνει περιθώρια να εκτεθεί.

Το πρόβλημα στα χαφ παρέμενε, αν και είναι αλήθεια πως στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι πράσινοι ανέβασαν περισσότερο στροφές και πίεσαν για να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, που θα… γλύκαινε περαιτέρω το υπέρ τους σκορ. Αλλά ο Ρισβάνης που βρέθηκε σε θέση σέντερ-φορ δεν μπόρεσε στο 82’ να νικήσει τον Ανδρούτσο και μέσα σε «γιορτινό» κλίμα, δεν υπήρξε καμία αλλαγή μέχρι το φινάλε, με το τριφύλλι να παίρνει τη νίκη (1-0), αλλά να δείχνει δεδομένα πως στη δημιουργία χρειάζεται το… κάτι παραπάνω!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιγιάλειος (Μαρούτ Σεροπιάν): Σταυριανός (46’ Μπαλτιμάς), Σπίνουλας, Γκότσουλιας (68’ Σκανδραβέλης), Λιας, Ιωάννου, Ακπαρίδης, Νάστος, Μωυσιάδης (57’ Παπαδόπουλος), Μπούνας (58’ Μπουρλάκης), Ατματζίδης, Κοιλιάρας Δ. (84’ Στίκας), Κατσικοκέρης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης (63’ Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (46’ Λαγός), Κουτρουμπής (46’ Σπυρόπουλος), Ζέκα (63’ Κλωναρίδης), Μπεργκ (46’ Καρέλης), Μέντες (63’ Ρισβάνης), Ατζαγκούν, Χουχούμης (63’ , Σίλντενφελντ (46’ Ντίνας), Πέτριτς (63’ Δώνης) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: