Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πάτσης: «Η Νίκη θα είναι η μεγάλη έκπληξη»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νίκη Βόλου, αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη του στους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας τόνισε ο Ανδρέας Πάτσης σε συνέντευξή που έδωσε σε τοπικό ραδιόφωνο.

Πάτσης: «Η Νίκη θα είναι η μεγάλη έκπληξη»
Για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στη Νίκη Βόλου, τις προσθήκες που θα γίνουν, αλλά και το ήδη υπάρχον ρόστερ μίλησε ο Ανδρέας Πάτσης στο τοπικό «blue star radio».

Ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει η ομάδα και στον κίνδυνο να μην εισπράξει χρήματα απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Παράλληλα τόνισε την αισιοδοξία του για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, προμηνύοντας πως η Νίκη θα είναι η μεγάλη έκπληξη της Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά, όσα είπε:
Για το μπάτζετ της ομάδας: «Είναι υψηλό το μπάτζετ της. Το τεχνικό επιτελείο με τους ήδη δύο ξένους που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ υψηλό. Και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν μία αξία. Δεν είναι φθηνοί. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Οι παίκτες που επιλέξαμε είναι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να μην έχει κάποιος 200 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, αλλά όταν είναι διεθνής με την εθνική ελπίδων έχει μία αξία».

Για την πρώτη σεζόν στη Super League: «Είναι στάση ζωής ότι είμαι νικητής και πέφτω πάντα όρθιος. Δεν με τρομάζει ούτε η ήττα. Αυτό το πράγμα το περάσαμε όλες τις χρονιές που είμαστε εδώ. Οι ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή τη στιγμή, ένας προς ένας είχαν την άποψη αυτή πριν την ακούσουν από εμένα. Αυτό με κάνει πιο ήρεμο. Έχω μία αισιοδοξία, κρατήστε την ημερομηνία, ότι η πορεία της Νίκης στη Super League, αν εξωγενείς παράγοντες δεν τη διακόψουν, θα είναι μακριά από αυτούς που θα ιδρώσουν για το αν θα πέσουν ή δεν θα πέσουν».

Για το τι μπορεί να περιμένει ακόμα ο κόσμος: «Εμείς δουλεύουμε με σχέδιο. Έχουμε αποδείξει τις ικανότητες μας και τη γενικότερη στάση μας σε πάρα πολλούς τομείς επαγγελματικούς. Δεν σημαίνει ότι όλα αυτά βέβαια πάντοτε πετυχαίνουν. Όταν όμως δουλεύεις με μεθοδικότητα, οργανωμένα και με σχέδιο είναι δύσκολο να χάσεις στο τέλος. Μην ανησυχεί λοιπόν ο φίλαθλος που βγήκε στο ραδιόφωνο (αναφερόμενος σε κάτι που ακούστηκε σε ραδιοφωνικό εκπομπή) αν θα πέσει η Νίκη από τη Super League, αλλά για το αν θα πέσει ο Ολυμπιακός από τη Football League. Δεν πάμε με πυροτεχνήματα να πούμε εμείς κάνουμε αυτό. Υπάρχει σχεδιασμός».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Έχει ολοκληρωθεί κατά 95%. Είναι θέμα ωρών για δύο ακόμα μεταγραφές. Τους έχουμε επιλέξει εδώ και αρκετό καιρό και πιστεύω να μπορέσουμε να τους εντάξουμε στην ομάδα μας. Ο ένας είναι από την ελληνική αγορά. Ο άλλος θα είναι από τη Βόρεια Ευρώπη».

Για τα φιλικά παιχνίδια και το πώς βλέπει την ομάδα: «Οι παίκτες έχουν τη στόφα του πρωταθλητή γιατί από τέτοιες σχολές τους πήραμε και έχουμε ένα τεχνικό επιτελείο που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει μία ομάδα που δείχνει πράγματα. Οι προπονητές δεν ήρθαν για να ρισκάρουν, αλλά γιατί το πιστεύουν. Είναι απίστευτα επαγγελματίες, δουλευταράδες, γνωρίζουν από σύγχρονο ποδόσφαιρο και τι σημαίνει να δημιουργείς ομάδες νεανικές. Αυτή η απαξίωση που δημιουργείται για τους νεαρούς παίκτες είναι ένα ψεύδος. Δεν μπορείς τρεις εβδομάδες πριν το πρωτάθλημα να βγάλεις μία ολοκληρωτική εικόνα. Αυτό το σύνολο θα είναι μία από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα προχθές στο Βελεστίνο δεν ήταν ο Λάουξ. Ήταν ο Σωτηράκος. Αυτοί οι παίκτες θεωρούν δεδομένο ότι η ομάδα θα κάνει καλή πορεία. Αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους εμψυχώνει ο κόσμος και όχι να τους δημιουργεί έναν αρνητισμό.

Για την αποχώρηση του Μπιτσάκου: «Στη θέση του πήραμε τον Λάουξ. Ειλικρινά τι να καθόμαστε να λέμε; Όποιος δεν ανταποκρίνεται αποχωρεί από την ομάδα. Στη θέση του φέραμε τον Λάουξ. Εγώ προτιμώ να παίζει ο Λάουξ εκεί. Έχεις να μου κάνεις καμία ερώτηση άλλη πάνω σε αυτό»;

Για την υπόθεση με τα στημένα και τις συνομιλίες που βγαίνουν στη φόρα: «Εγώ πιστεύω είναι ο προπομπός μιας λαίλαπας. Είναι μια μεθόδευση αυτό που γίνεται και κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά να φαίνεται και τίμια».

Για το μέλλον της ομάδας: «Το λαμπρό μέλλον το έχει η ανδρική ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την αδυναμία, δύναμη. Μπήκαμε σε ένα άλλο κόνσεπτ από αυτό που είχαμε. Έτσι επενδύουμε πάρα πολλά και στην Κ20 και στην Κ17. Πχ υπάρχει ένας Βραζιλιάνος που θα αγωνιστεί φέτος στους μικρούς και τον φέραμε εδώ και του πληρώνουμε τα πάντα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές του αύριο. Πήραμε τον Ντανιέλ Μπατίστα. Υπάρχει ένας οργασμός αυτή τη στιγμή σε όλα τα θέματα».

Για το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς»: «Κάναμε μια επιστολή στην Ερασιτεχνική Νίκη ζητώντας την αποκλειστική χρήση του Παντελής Μαγουλάς για τις μικρές ομάδες, πήραμε μία απάντηση που δεν μας ικανοποιεί, δηλαδή χρήση με συνεννόηση των υποδομών της Ερασιτεχνικής Νίκης. Αυτό δεν μας ικανοποιεί και ψάχνουμε τη λύση. Δεν είναι ευθύνη του Ξάνθη, που είναι φίλος μου και ταυτιζόμαστε. Υπάρχουν κι άλλοι από πίσω. Το καταλαβαίνω. Απίστευτες καταστάσεις. Ο καθένας ότι θέλει κάνει. Όπως όλο αυτό με τους Νέους Αθλητές Νίκης. Οι οποίοι δηλώθηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα. Τον Λημνιό πότε τον έδωσαν και πόσα πήραν; Ποιος τον έδωσε; Τον έδωσαν λίγο πριν αναλάβω εγώ... Γιατί; Αισθάνομαι και άσχημα για τον κ. Ξάνθη γιατί τον έβαλα και σε μία τέτοια κατάσταση».

Για το τι να περιμένουμε: «Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά. Να μην διαχέεται αυτή η μιζέρια. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Το να προλογίζεις όταν ακόμα δεν ξημέρωσε πώς θα είναι η μέρα, δείχνει εμπάθεια, δείχνει κακία. Ότι δεν θέλουν να πετύχει το εγχείρημα. Το να θέλεις βιαστικά να καταδικάσεις κάτι, δεν δείχνει μόνο ότι δεν είσαι Νικιώτης αλλά και ότι είσαι κακός άνθρωπος. Αν πήγαινα εγώ με αυτές τις απόψεις, η ομάδα θα ήταν τώρα 50 χρόνια εκτός. Αγαπάμε αυτή την ομάδα, έχουμε ματώσει και το κάνουμε για τον κόσμο γιατί ανήκει στον κόσμο της. Σαν σύνολο ο κόσμος διαμορφώνει την πορεία της ομάδας αυτής»…

Για την υπόθεση με τον Στράτο Γιδόπουλο που διεκδικεί τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Να πούμε ότι ο Γιδόπουλος βρήκε και τα έκανε αυτά. Και με την ανοχή των φιλάθλων της ομάδας και παραγόντων που λειτουργούσαν περιφερειακά της ομάδας, λεηλάτησε με τον χειρότερο τρόπο τους ανθρώπους που δήλωναν και δηλώνουν Νικάρες και αφού λεηλάτησε καλά και άφησε χρέη, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα για να διεκδικήσει 1 εκατομμύριο και 300 χιλιάδες ευρώ περίπου. Η Νίκη με τα ίδια περίπου χρήματα είναι στη Σούπερ Λίγκα.

Ουδέποτε έγινε ταμειακή διευκόλυνση. Έγινε μία συνέργεια στη Νέα Ιωνία για να ζήσουν τις οικογένειες τους κάποιοι λόγω κρίσης. Ο Γιδόπουλος έχασε τις επιχειρήσεις του και τώρα πρέπει να ζήσει την οικογένεια του. Ο Γιδόπουλος ξέρουμε όλοι τι είναι. Το ζητούμενο είναι όσοι τον ενθάρρυναν και δέχθηκαν να είναι μπροστινοί.

Ο κόσμος δέχθηκε αυτή την απατεωνίστικη κατάσταση για μία τριετία. Ο Γιδόπουλος είχε τις μετοχές. Από πότε ο μέτοχος δανείζει την επιχείρηση του; Ο Γιδόπουλος καλά διαβασμένος δεν είχε ευθύνη, κανένα πόστο, ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο είχε καμία θέση και στο ΔΣ δεν είχε βάλει κανέναν δικό του για να τους προφυλάξει. Και έβαλε λοιπόν έναν Νικιώτη, αγαπημένο παιδί της Μαιάνδρου και της Νέας Ιωνίας, -αλλά δεν πειράζει ας πάρει την ομάδα στο λαιμό του να βουλιάζει να τελειώνουμε-, τον Ιωαννίδη, που βεβαίωσε από μόνος του ότι η Νίκη Βόλου χρωστάει αυτά τα λεφτά, στον Γιδόπουλο για να πληρώσει τα δικά του χρέη. Έτσι η εφορία έστειλε κατασχετήριο στην ΠΑΕ και διεκδικεί τα χρήματα από τις χορηγίες και τα λοιπά.

Ουσιαστικά η εφορία θα τα ζητήσει τα χρήματα. Ο ίδιος για να ξεμπερδέψει, για να μην κατασχέσουν τα δικά του περιουσιακά του στοιχεία, θέλει να αποδείξει ότι υπάρχουν χρήματα, αυτά που θα πάρει η Νίκη Βόλου μετά από τόση ταλαιπωρία. Μάλιστα να αναφέρουμε οτι τα χρήματα της Γ’ Εθνικής είχαν μπει στον προσωπικό λογαριασμό της γυναίκας του Γιδόπουλου πάλι με υπογραφή Ιωαννίδη. Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να καταθέσουμε μηνύσεις εναντίον του Γιδόπουλου, του Ιωαννίδη και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο του Βόλου. Κοινοποιήσαμε τη μήνυση μας και στον ΣΔΟΕ ώστε να ανοιχτούν όλοι οι λογαριασμοί και του κ. Γιδόπουλου, αλλά και να δούμε ο κ. Ιωαννίδης το ποσό αυτό που πήρε τα 1.300.000 που το πήγε. Φυσικά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Το θέμα είναι να προλάβουμε τις κινήσεις της εφορίας. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να δούμε αν θα καταφέρουμε στο τέλος να αντικρούσουμε αυτή την επίθεση που γίνεται από την εφορία».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να μην πάρει ούτε ένα ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Τα πάντα είναι πιθανά. Να δούμε ποιος θα προλάβει ποιον. Η Νίκη είναι μία ομάδα που χρωστάει παντού στο Δημόσιο, θα εκθέσουμε τους χειρισμούς μας και θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή την τακτική που έχουν μερικοί να μην θέλουν να λέμε την αλήθεια, αυτοί είναι ξένοι προς εμένα. Θα συνεχίσω αυτή την τακτική, πολεμώντας όμως μόνος μου, γιατί μόνος μου πολεμάω. Ημασταν πολλοί και χιλιάδες στον αγώνα με τον Ηρακλή. Όταν κλείνουν τα φώτα είμαστε πέντε άνθρωποι. Θα ανοίξω όλα αυτά τα μέτωπα που πρέπει να ανοίξω για την εξυγίανση αυτής της ιστορίας. Αν είμαστε τυχεροί θα το ξεπεράσουμε. Αν δεν είμαστε θα μπει ταφόπλακα και ας ψάξουν να βρουν τους νεκροθάφτες μακριά από μένα».

Για το γεγονός ότι δεν πήρε άδεια συμμετοχής η ομάδα: «Θα σας πω κάτι που μου είπε ένας υπάλληλος του ΙΚΑ που διαπληκτίστηκα. "Δεν καταλαβαίνω κύριε Πάτση γιατί ζητάτε τα ρέστα από εμάς, όταν οι δικοί σας δεν σας σεβάστηκαν εκεί στον Βόλο και έστειλαν την ερώτηση στα κεντρικά του ΙΚΑ. Για ποιο λόγο οι άνθρωποι του ΙΚΑ στον Βόλο αρνήθηκαν να σας δώσουν ενημερότητα και την έστειλαν σε εμάς;" Όταν το τοπικό κατάστημα αντί να δώσει την ασφαλιστική ενημερότητα τη στέλνει αλλού, τότε ο τρίτος λέει "γιατί τη στέλνει σε μένα" σκεπτόμενος εκ του πονηρού. Από τη στιγμή που το στέλνουν με ερώτημα και οι άλλοι θα το δουν αλλιώς, αφού στον Βόλο αρνήθηκαν. Υπάρχει μία ευθυνοφοβία. Μέχρι και σήμερα δεν την έχουμε».

Για το αν είναι απογοητευμένος: «Ποιο είναι το ψέμα από όλα αυτά που λέω; Δεν απογοητεύομαι. Είμαι όμως πάρα πολύ προβληματισμένος. Μετά από 48 χρόνια η ομάδα έφτασε στη Σούπερ Λίγκα και αντί αυτό να μας συσπειρώσει υπάρχει μία αποχή από τα πάντα, μία γκρίνια, μια μιζέρια, μια εσωστρέφεια. Δημιουργούμε πρόβλημα στον ίδιο μας τον εαυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: