Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο Άλφαρο στο gazzetta.gr για Παναθηναϊκό!!

Ο Αλεχάντρο Αλφαρο επιβεβαίωσε στο gazzetta.gr όχι μόνο τις επαφές με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την προσμονή του για το ματς της Τρίτης, ώστε να πλησιάσει στη «Λεωφόρο».
Είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός κρίνεται από το εάν ο Παναθηναϊκός θα περάσει το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης. Αυτό δεν το περιμένει μόνο το Τριφύλλι, αλλά και οι στόχοι της ομάδας. Οπως π.χ. ο Αλεχάντρο Αλφαρο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι από τους βασικούς που φιγουράρουν στη λίστα του Νίκου Νταμπίζα και αναμένει με τη σειρά του την πρόκριση το βράδυ της Τρίτης. Τούτο δεν προκύπτει ως υπόνοια, αλλά με βάση τη δική του επιβεβαίωση στο gazzetta.gr, όπου εξέφρασε την επιθυμία και την προσμονή του να έρθει στην Ελλάδα.
«Ναι, έχουμε μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συμφωνήσει. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε πιο συγκεκριμένη βάση, όταν η ομάδα περάσει από αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι που έχει. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχα από τον Παναθηναϊκό, στους ανθρώπους του οποίου εξήγησα ότι θα με ενδιέφερε πολύ η προοπτική και ότι θα περιμένω να μιλήσουμε εκ νέου. Τώρα που μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να ευχηθώ και καλή τύχη για το ματς των προκριματικών!»
Αυτή η ιστορία με το stand by των μεταγραφικών είναι το ένα μέρος της ιστορίας με τον Αλφαρο, ο οποίος έχει τους δικούς του λόγους να προσμένει και να θεωρεί... λαβράκι τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έχει ειδοποιηθεί από τη Μαγιόρκα πως δεν υπολογίζεται και ότι πρέπει να βρει ομάδα. Το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά ότι αμείβεται με τρελό -για τα δεδομένα της Segunda Division- συμβόλαιο και αυτό πλέον δεν μπορεί να το πληρώνει η σχεδόν χρεοκοπημένη Μαγιόρκα. Ο Αλφαρο έχει ακόμα δύο χρόνια συμφωνίας και εισπράττει ένα εκατ. ευρώ ετησίως!
Πάντως ο παίκτης με τους Νησιώτες τα έχει βρει και έχει μείνει ουσιαστικά ελεύθερος, παίρνοντας και ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ από τον μισθό της σεζόν που ξεκινάει. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας εξίσου σημαντικός με τον ΠΑΟ ενδιαφερόμενος και σίγουρα το κασέ του έχει πέσει κάτω από τη μέση, μιας και από το 2011 που μετακόμισε ως ταλέντο από τη Σεβίλλη (σ.σ.: τον ήθελε σαν τρελός κάποτε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ), η καριέρα του έχει προφανώς πτωτική πορεία. Κατά συνέπεια εάν και εφόσον περάσει με το καλό ο Παναθηναϊκός και ο ποδοσφαιριστής είναι ρεαλιστής, έχοντας στην τσέπη και τις 200.000 της Μαγιόρκα, θα μπορούσε να οριστεί η καλή συμφωνία, με την ελληνική ομάδα να δίνει ένα συμβόλαιο προσαρμοσμένο στα δικά της οικονομικά δεδομένα.
Ο Αλφαρο είναι ουσιαστικά πολυθεσίτης που μπορεί να παίξει είτε ως εξτρέμ (καλύτερα στα δεξιά) είτε ως δεύτερος επιθετικός ή ακόμα και κάτι σαν 10άρι. Στα πλάγια το πρόβλημα του είναι πως δεν είναι τόσο γρήγορος για να τρέξει την πλευρά, ενώ σαφώς και τα πηγαίνει καλύτερα στον άξονα ή σε ελεύθερο ρόλο. Το προσόν του είναι η κάθετη πάσα και η κάθετη κίνηση, τα μακρινά σουτ και η επαφή με το γκολ, με την τεχνική του να είναι το σημαντικότερο όπλο του. Το πλέον αδύνατο σημείο του όμως είναι ότι δεν συμμετέχει όσο θα έπρεπε στη συνολική ανασταλτική λειτουργία και αυτό δεν του επέτρεψε να απογειώσει την καριέρα του.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: