Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο… συνεπής Ίαν Βουγιούκας!!

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια ο Ίαν Βουγιούκας να είχε «κοπεί» από την τελική επιλογή, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον διεθνή σέντερ να δώσει κανονικά το «παρών» και φέτος στην Εθνική ομάδα.

Ο… συνεπής Ίαν Βουγιούκας
Με ανυπομονησία περιμένει ο Ίαν Βουγιούκας να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Παρά το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια ο διεθνής σέντερ δεν ήταν στην τελική επιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Φώτη Κατσικάρη, δείχνοντας τη μεγάλη επιθυμία να αγωνίζεται φορώντας το εθνόσημο.

«Πιστεύω ότι σε αυτό το “γιατί;” θα δώσουν όλοι την ίδια απάντηση: Γιατί θέλουμε να είμαστε εδώ. Είμαι εδώ επειδή μ’ αρέσει να βρίσκομαι στην Εθνική Ομάδα, μου αρέσει να είμαι δίπλα στα παιδιά αυτά και να κάνουμε παρέα και φυσικά να παίζω με τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έχει η Ελλάδα, να κάνω προπονήσεις δίπλα στους καλύτερους. Και φυσικά υπάρχει η προοπτική της παρουσίας σε ένα μεγάλο τουρνουά όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...», δήλωσε αρχικά ο Ίαν Βουγιούκας στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

-Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για σένα, για έναν αθλητή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Μεγάλη πραγματικά... Τελευταία φορά που βρέθηκα σε διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα, σε ένα μεγάλο ραντεβού ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Δεν είχαμε κάνει την πορεία που θα θέλαμε τότε. Ελπίζω αυτή η φετινή εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να είναι καλύτερη!».

-Μπορεί να είναι καλύτερη η εμπειρία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος φέτος για την Εθνική Ανδρών;

«Τα τελευταία 4-5 χρόνια η Εθνική Ομάδα δεν έχει παίξει τόσο καλά όσο θα μπορούσε. Έχουμε το υλικό, έχουμε καθοδήγηση από τους προπονητές και έχουμε την ελπίδα και την πίστη ότι θα πάμε καλύτερα. Θα πω ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς, αρκεί να είμαστε σοβαροί σε κάθε αγώνα και υγιείς».

-Στα φιλικά που πλησιάζουν τι να περιμένουμε να δούμε από την Εθνική Ομάδα;

«Νομίζω ότι μπορεί άλλες ομάδες να είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς, γιατί πολλές έχουν ήδη δώσει κάποιους φιλικούς αγώνες. Το τουρνουά στο Πο είναι πολύ δυνατό, έχει καλές ομάδες και θα πρέπει να δουλέψουμε σωστά, ώστε να βγάλουμε αυτά που κάναμε στην προπόνηση ως τώρα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Όπως επίσης, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα. Θα πρέπει λοιπόν σταδιακά όσα κάνουμε στο παρκέ όλο αυτό το διάστημα, να βγουν στους αγώνες. Αυτός είναι και ο πρώτος μας στόχος και θα συνεχίσουμε χτίζοντας από το σημείο αυτό και μετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: