Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

“Να κλείσουν τον Κλάους”

8233_front
Στον Arena FM 894, φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας.
Μίλησε για τον Στέφανο Αθανασιάδη και υπογράμμισε πως έπρεπε να είχε κλείσει ήδη το θέμα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Για το ότι γνωρίζει τον Στέφανο Αθανασιάδη από μικρή ηλικία τόνισε:
Είναι από οκτώ χρονών ο Κλάους στον ΠΑΟΚ, έχει φάει τα χιλιόμετρα ο Χρήστος ο μπαμπάς του από το Λάκκωμα γιατί τότε δεν υπήρχαν οι δρόμοι. Πραγματικά είναι παιδί που έχει περάσει από όλες τις ακαδημίες, όλες τις ηλικίες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε. Είναι παιδί και πρέπει τα παιδιά που βγαίνουν από τα γεννοφάσκια να τα προσέχουμε. Από το Λάκκωμα τον έφερνε καθημερινά ο πατέρας του και τα πήγαινε έλα δεν είναι και λίγα χιλιόμετρα, γιατί η προπόνηση τον χειμώνα τελείωνε 11, 11:30 και μετά γυρνούσε στο σπίτι, μετά σχολείο την επόμενη μέρα ξανά και πάλι το ίδιο. Ο Κλάους είναι 18 χρόνια στον ΠΑΟΚ”.
Στη συνέχεια ο κ. Μαλιούφας προσέθεσε:
“Να το προχωρήσουμε λίγο το θέμα, όχι  κάθε μέρα να κάνουμε τις κουμπάρες. Να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες και να πει ή αυτός ή εκείνος. Συμβαίνουν κάποιες στιγμές κάποια απρόοπτα γεγονότα. Να δούμε και την πλευρά του ποδοσφαιριστή, τα χρόνια ενός παίκτη είναι λίγα και πρέπει να τα εκμεταλλευτεί και αυτός και πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του γιατί ένας θα παίξει 10-15 χρόνια ποδόσφαιρο και μετά τι θα κάνει; Θα ζήσει από αυτά τα λεφτά; Θα κάνει κάποια επένδυση και έχει πέντε χρόνια γεμάτα για να κοιτάξει το μέλλον του. Πρέπει να γίνει μία επίσημη ανακοίνωση… Έπρεπε να είχε κλείσει το θέμα, έρχονται τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, έπρεπε να γίνει και καμιά μεταγραφή. Όταν είσαι οργανωμένος πρέπει να τα κλείνεις αυτά τα θέματα αν θέλουν και οι δύο και απ’ ότι δείχνει νομίζω πως και οι δύο θέλουμε. Πιστεύουμε όλοι πως σήμερα θα γίνει η συνάντηση. Δεν είναι ένα παιδάκι ο Κλάους, τιμάει τη φανέλα και όσοι έχουν μεγαλώσει στον ΠΑΟΚ,  αν ήθελε να φύγει θα το έκανε. Απλώς περιμένει την πρόταση του ΠΑΟΚ και μην ξεχνάμε ότι είναι παιδί. Έχει περάσει πολλά, δεν τον κάλεσαν στο Μουντιάλ, στο πρόσφατο παιχνίδι έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής… αυτά βλέπει ο Κλάους και πρέπει να δικαιολογήσουμε κάποια πράγματα”.
Για το αν υπάρχει διάθεση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή να κλείσει το θέμα είπε:
“Ο Κλάους κοιτάει το μέλλον του και αν δεν ήθελε θα είχε κόψει τις συζητήσεις και θα έλεγε πως υπάρχει αυτή η ομάδα και θέλω να φύγω εκεί. Αν δεν ήθελε δεν θα πήγαινε στις συζητήσεις. Το θέμα είναι πως όταν θέλουν και οι δύο πλευρές, πρέπει να κλείσει, αλλά μην παίζουμε κρυφτό να ο ένας να ο άλλος. Δίνουμε το χέρι, ευχόμαστε ο καθένας από την πλευρά του. Γιατί βλέπουν πολλά παιδιά τον Κλάους που έκανε το όνειρο του”.
Για το ότι ξεκίνησε από λίμπερο και τον έκανε επιθετικό υπογράμμισε:
“Ο Κλάους ήταν λίμπερο και τον έκανα φορ όταν είχε έρθει και είχα δει πως είχε κάποια τελειώματα και άμα τον δείτε τα τάκλιν που κάνει είναι στόπερ. Στο ποδόσφαιρο τα μαθαίνεις όλα. Στην Ευρώπη αυτό κάνουν και είμαι 17 χρόνια στα τμήματα υποδομής και όλα εκεί είναι εξιδικευμένη προπόνηση και δεν μπορείς να κάνεις μία ώρα προπόνηση. Πρέπει να κάνει 50-80 σέντρες, ο αμυντικός χαφ στις πάσες, ο επιθετικός στα τελειώματα των φάσεων και αν θέλεις να δουλέψεις. Αλλιώς πας κάνεις μία προπόνηση 1-1:30 ώρα και τελειώνεις. Μην ξεχνάμε ότι η Μπαρτσελόνα ότι έχει βγάλει 50-60 εκατ. από ποδοσφαιριστές που έχει πουλήσει ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και πρέπει να το εκμεταλλευτεί και αυτό ο ΠΑΟΚ. Δεν σημαίνει ότι όσοι είναι στις ακαδημίες ότι θα παίξει στην μεγάλη ομάδα, γιατί είναι και οι συγκυρίες που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής”.
Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει κατέληξε:
“Έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό και δεν μπορεί να μένει γιατί υπάρχουν αγωνίες από τις πλευρές και ο μέλλον πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, τότε που είχαμε παίξει τον τελικό με την Λάρισα, ο Δημόπουλος είχε κάνει 12ετία συμβόλαιο. Είχε ζητήσει να πάει να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό και έλεγε πως μπορεί να τραυματιστώ στον τελικό και δεν τον άφησαν
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: