Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

«Ήθελα να βοηθήσω οικονομικά τον Πανιώνιο»

Στο κεφάλαιο που κλείνει στην καριέρα του, μετά την αποχώρησή του από τον Πανιώνιο, αναφέρθηκε ο Αμίρης Κούρντι. «Δύσκολα και ωραία χρόνια», είπε για την θητεία του στους «κυανέρυθρους».

«Ήθελα να βοηθήσω οικονομικά τον Πανιώνιο»
Με πολλές αναμνήσεις αποχώρησε από τον Πανιώνιο ο Αμίρης Κούρντι. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Αλ Αχλί, μιλώντας στη Nova, μίλησε για την πολυετή θητεία του στους «κυανέρυθρους» αναφερόμενος και στην οικονομική βοήθεια που έδωσε η μεταγραφή του στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για το πως νιώθει που αποχωρεί από τον Πανιώνιο μετά από 10 χρόνια: «Σίγουρα νιώθω πολύ περίεργα. Φεύγω από τον Πανιώνιο μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Αυτή η ομάδα μου έχει δώσει πολλά, με έχει αναδείξει ποδοσφαιρικά και νιώθω πάρα πολύ περίεργα που φεύγω».

Για το αν είναι όνειρο ότι αγωνίζεται στο εξωτερικό και στη Σαουδική Αραβία: «Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν την περίμενα αυτή την πρόταση. Είναι μια πρόκληση για μένα, στην οποία πιστεύω θα ανταποκριθώ. Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Ρισκάρω αλλά θέλω να δω πως είναι το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Ελπίζω μ' αυτή την κίνηση να βοηθήσω και τον εαυτό μου, αλλά πάνω απ' όλα βοηθάω τον Πανιώνιο κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για την οικονομική βοήθεια που προσφέρει η μεταγραφή του στον Πανιώνιο: «Ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω οικονομικά τον Πανιώνιο. Δεν ήθελα να φύγω έτσι γιατί μου έχει προσφέρει πολλά, με έχει αναδείξει ποδοσφαιρικά, έχω περάσει πολλά όμορφα χρόνια εδώ. Δύσκολα και ωραία χρόνια. Εδώ κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος».
Για τις "ρίζες" που έχει στη Σαουδική Αραβία: «Έχω γεννηθεί εκεί. Ο πατέρας μου είναι από εκεί, η μητέρα μου είναι ελληνίδα. Ξέρω ότι η ζωή δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Είναι πολύ διαφορετική, είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα θα είναι εκεί ο πατέρας μου κάτι που θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Απ' ότι ξέρω η Αλ Αχλί πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, κάνει πρωταθλητισμό και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για το πως έγινε η επαφή για τη μεταγραφή του: «Κοιτάξτε, εγώ δεν το περίμενα. Δεν ήξερα, απλά ήρθε η πρόταση. Ικανοποιούσε και εμένα και τον Πανιώνιο. Δεν δυσκολεύτηκε ούτε ο Πανιώνιος, ούτε εγώ να πούμε το ναι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που δεν το κατάλαβα ούτε εγώ».

Για το όνειρό του: «Το όνειρό μου... Να βοηθήσω την οικογένειά μου θέλω μέσα από τη δουλειά που κάνω. Και ότι προκύψει».

Για το μήνυμα που στέλνει στους συμπαίκτες του και στον κόσμο του Πανιωνίου: «Να ευχηθώ στην ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Πιστεύω φέτος είναι μια χρονιά, ελπίζω καλύτερη από τις προηγούμενες. Ο στόχος είναι να μείνει στην κατηγορία και όσο πιο ψηλά να τερματίσει. Εύχομαι στους ανθρώπους του Πανιωνίου. Από τους παράγοντες, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου να έχουν υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: