Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πρίφτης: «Τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ»

Ο μπασκετικός Άρης επισκέφτηκε τη ΔΕθ και το περίπτερο της Cyta και με την ευκαιρία αυτή ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την προσπάθεια που θα γίνει τη νέα σεζον.

«Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά καλά προπονημένη για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Έχει γίνει σωστή δουλειά μέχρι στιγμής από τον Θωμά Νίκου, τον Σάββα Καμπερίδη και τον Παναγιώτη Ζάλογγο. Η ομάδα είναι αρκετά οργανωμένη παρόλα τα προβλήματά της».

Για το αν η χρονιά είναι πιο απαιτητική: «το ποτήρι το βλέπεις μισογεμάτο ή μισοάδειο. Το γεγονός ότι μπορούσαμε να ενσωματώσουμε παίκτες από μια ευρύτερη αγορά αυτό ήταν θετικό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Άρη, καθώς θα βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία του άρθρου 99, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει στην πλάτη της δύο μπάτζετ. Αυτό προσδίδει μια ιδιαιτερότητα. Επίσης, με βάση τα οικονομικά δεδομένα δημιουργήθηκε μια ομάδα αξιόλογη στα πλαίσια των δεδομένων που μπορεί να καλύψει. Ίσως είναι το χαμηλότερο σε τιμή μπάτζετ που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, ίσως και ποτέ».

Για το ρόστερ: «δεν θέλω να παρουσιάζω δικαιολογίες, αλλά ούτε να αμφισβητώ τα δεδομένα. Τα μπάτζετ παίζουν ρόλο σαφώς, αλλά τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ. Μέσα στο γήπεδο άλλα πράγματα μετρούν… Οι συνεργασίες, η συνοχή που έχει η ομάδα, η σύμπνοια που θα έχει η ομάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο. Σε ότι αφορά το ρόστερ, δεν θα κάνουμε καμία άλλη κίνηση. Αυτή είναι η ομάδα. Αυτή είναι η σκέψη μου και θα θελα να διατηρηθεί έως το τέλος της χρονιάς».

Για το θέμα του Κώστα Χαρίση: «ο Χαρίσης αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την ομάδα και τον υπολογίζω σαν παίκτη της ομάδας».

Για το φετινό στοίχημα: «Στοίχημα δεν υπάρχει. Έχω να κάνω μια δουλειά. Τα καθήκοντά μου τα προσδιορίζω στο γεγονός ότι γίνεται μια συνολική προσπάθεια από τη διοίκηση να διορθώσει τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δική μου δουλειά είναι να βοηθήσω αυτή τη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο».



Ριντ: «Έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις»


Δηλώσεις για τη νέα εμπειρία στην καριέρα του έκανε και ο Λαμάρκους Ριντ.

«Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών. Είναι καλό όταν βρίσκεσαι χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι σου και την πατρίδα σου να υπάρχουν άνθρωποι που σε υποδέχονται ζεστά και να σε κάνουν μέλος της ομάδας. Ο προπονητής της ομάδας είναι καλός όπως και το υπόλοιπο τιμ. Δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω ότι θα πάμε καλά» υποστήριξε αρχικά.

Για τη ζέστη στη Θεσσαλονίκη: «δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα η ζέστη. Κατάγομαι από το Ντάλας, στην πολιτεία του Τέξας όπου ο καιρός είναι πραγματικά ζεστός επομένως είναι φυσιολογικές για μένα αυτές οι συνθήκες. Αυτό που έχει εντυπωσιάσει είναι η θάλασσα και το νερό και είχα την ευκαιρία να πάω για μπάνιο πριν από μερικές μέρες».

Για τους περιφερειακούς: «Θα κάνω ό,τι θέλουν οι πλέι μέικερ. Οι πόιντ γκαρντ μας είναι αρκετά καλοί.  Ο Τόρεϊ Τόμας είναι πολύ καλός παίκτης και θα έχουμε άριστη συνεργασία».

Για την ετοιμότητά του: «Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν τη φετινή σεζόν. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: