Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Με τα μάτια στην Ευρώπη!!

Η ιστορία του Παναιτωλικού είναι μεγάλη στην περιοχή του, με πλούσια δράση όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στον πολιτισμό του Αγρινίου. Είναι από τις επαρχιακές ομάδες που έχει πυρήνα δικών του αποκλειστικά φιλάθλων, που συμπαραστέκονται, όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα και για 2η συνεχόμενη σεζόν εκπροσωπεί μια περιοχή διψασμένη για ποδόσφαιρο και επιτυχίες.
Η “αναγέννηση” του Συλλόγου, υπό την ιδιοκτησία του Φώτη Κωστούλα κορυφώθηκε τη σεζόν 2011-12 με τον Παναιτωλικό να επιστρέφει μετά “βαϊων και κλάδων” στην Μεγάλη Κατηγορία μετά από πολλά χρόνια και με ελπίδες αυτή να είναι και η οριστική επιστροφή. Φεύ! Λίγο η απειρία, λίγο η ατυχία και ο σκληρός ανταγωνισμός, έφεραν αμέσως τον Παναιτωλικό ξανά στην Football League. Ο ιδιοκτήτης δεν το έβαλε κάτω, ο κόσμος δεν σταμάτησε να στηρίζει και από τα μέσα της σεζόν αντάμωσαν οι δρόμοι του με αυτόν του Μάκη Χάβου, που είναι αυτός που έφερε σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα υψηλού επιπέδου στον Παναιτωλικό. Η άμεση άνοδος στη Superleague και οι σωστές επιλογές, έφεραν τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Πέρυσι ο Παναιτωλικός ως “νεοφώτιστος” τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος με 42 βαθμούς (11ν-9ι-14η) εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή του έδρα. Κάποια στιγμή φάνηκε ότι θα μπορούσε να κυνηγήσει τα πλέι οφ, ωστόσο η αδυναμία του να πάρει νίκες εκτός, του στοίχισε το βήμα παραπάνω. Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχημένης σεζόν, ο Μάκης Χάβος, δεν πέταξε στα σύννεφα και το καλοκαίρι προσπάθησε να συνεχίσει την σταθερά ανοδική πορεία, με μεταγραφές ουσίας, χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας και παράλληλη αύξηση των αθλητικών προσόντων. Σαφώς και ξεχώρισε η έλευση του Στέλιου Μαλεζά, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, του αριστερού μπακ -πρώην της Μαγόρκα- Κέβιν, του Λούκας Βιγιαφάνες (από Ιντεπεντιέντε) και του Έρικ Μορένο από την Μπράγκα, του πολύπειρου Γιώργου Φωτάκη, αλλά και του φέρελπι Στέλιου Βασιλείου από τον Λεβαδειακό.
Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Μάκης Χάβος έφερε στο Αγρίνιο τον Κοστίν Λάζαρ, όπως και τουςΣκαραμοτσίνο και Ρουσκουλέδα, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το ρόστερ του, που δείχνει ικανό να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ.
Ο Παναιτωλικός παραμένει μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα και παρότι βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογιας, κανείς δεν μπορεί να το θεωρήσει έκπληξη. Έχει 32 βαθμούς και βασίζεται κυρίως στην άμυνά του, η οποία έχει δεχτεί 16 γκολ και είναι (μαζί με αυτή του Παναθηναϊκού) η δεύτερη καλύτερη του Πρωταθλήματος. Έχει πετύχει 26 γκολ, ενώ εκτός έδρας έχει βελτιώσει τις περυσινές του επιδόσεις, έχοντας νικήσει 3 φορές, έχοντας αποσπάσει 5 ισοπαλίας, ένώ έχει ηττηθεί μόλις δυο. Πρώτοι του σκόρερ με 5 γκολ είναι οι Βιγιαφάνες και Μορένο.
Ο Χάβος επέλεξε ους εξής για το σημερινό ματς της Τούμπας: Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουσέδα, Μπεχαράνο, Άλβες, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες, Στεφανάκος, Μύγας, Ετζενγκέλε, Κολοβούρης, Λαζάρ, Βασιλείου, Φωτάκης.
paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: