Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν κάηκε!!

Ο Πανιώνιος «χτύπησε» στις αρχές του κάθε ημιχρόνου και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη (2-1) στο ματς... επιβίωσης με τον Πανθρακικό, αν και έπαιξε με τη φωτιά προς το φινάλε της αναμέτρησης.

Έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν κάηκε
Παραμένει εντός της επικίνδυνης ζώνης, αλλά με τέτοια έδρα φυσικά μπορεί να ελπίζει. Ο Πανιώνιος νίκησε με 2-1 τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League και έφθασε τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα (οι 16 στο γήπεδο του), αλλά είναι εντός των θέσεων που οδηγούν στη Football League. Πάντως, χρωστάει και ματς με τον Εργοτέλη, που αναβλήθηκε λόγω μη καταλληλότητας του Παγκρήτιου.

Το προηγούμενο «τρίποντο» το κατέκτησε ο «πάνθηρας» στις 14 Δεκεμβρίου, όταν και νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο ίδιο γήπεδο.

Ο Μητρόπουλος άνοιξε το σκορ μόλις στα 34’’ και ο Γιάννου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 55ο λεπτό. Ο Τζάνης μείωσε 62’ για τους φιλοξενούμενους, που είχαν δύο δοκάρια στο ματς, με τον Μπαϊκαρά στο 32’ και τον Ιγκόρ δευτερόλεπτα μετά.

Παραλίγο να σκοράρει ο Μπουμάλ με εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε (64’) στο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ντεμπούτο έκανε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ανακοινώθηκε η απόκτηση του την Τετάρτη (28/1).

Το ματς

Είπαμε γρήγορο γκολ, αλλά αυτοί το… παράκαναν. Ο Πανιώνιος συνέχισε την παράδοση, που έχει χτίστηκε από την προηγούμενη αγωνιστική στη Super League, με τον Ατρόμητο να σκοράρει (Ούμπιντες) στα 10’’ στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και τον Πλατανιά στα 22’’ (Γουνδουλάκης) στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Στο ματς του Σαββάτου (31/1) οι γηπεδούχοι, παραβίασαν την εστία τους στα 34’’ με τον Μητρόπουλο.

Ο Κολοβός έβγαλε κάθετα προς τον Τασουλή που πλαγιοκόπησε από τα αριστερά και προσπάθησε να βρει τον Μπουμάλ, αλλά δεν μπήκε στη φάση στο κατάλληλο τάιμινγκ, όμως στρώθηκε η μπάλα στον Μητρόπουλο, που «ζωγράφισε» το 1-0.

inner

Το παιχνίδι ήταν μονόλογος του Πανιωνίου μέχρι το 30’, καθώς ο Πανθρακικός δεν απειλούσε και παρότι ήταν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, άργησε να βγει από το καβούκι του. Δυσκολευόταν να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και στη μοναδική που το έκανε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος, λίγο έλειψε να σκοράρει. Βεβαίως, για να γίνει αυτό χρειάστηκε η λάθος επέμβαση του Παπαδόπουλου, που έστρωσε την μπάλα στον Ιγκόρ, ο οποίος την έστειλε στο δοκάρι.

Από την άλλη ο Πανιώνιος, ο οποίος ήταν αισθητά καλύτερος, έπαιξε πολύ από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά με τον Μπουμάλ που ήταν σε μεγάλα κέφια και από τον Καμερουνέζο ξεκίνησαν αρκετές επιθέσεις των γηπεδούχων.

inner

Ο Πανιώνιος χρειάστηκε δέκα λεπτά για να πετύχει γκολ στο δεύτερο, με τους παίκτες του να πιάνουν στο ύπνο την αντίπαλη άμυνα σε εκτέλεση φάουλ και τον Γιάννου να σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Εκεί φάνηκε να τελειώνουν όλα. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε μέσα σε ένα τρίλεπτο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Τζάνης μείωσε σε 2-1 και το ματς απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον, ενώ πριν προλάβουν να καταλάβουν στον Πανιώνιο το πώς δέχθηκαν το γκολ, ο Πανθρακικό άγγιξε το 2-2 με κεφαλιά του Ιγκόρ, που συνοδεύτηκε από άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου.

Ωστόσο, ο Πανιώνιος κράτησε με σχετική ευκολία το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Ό,τι έκανε η ομάδα της Κομοτηνής στα μέσα του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να το επαναλάβει μέχρι το τέλος, καθώς απείλησε με κάποιες εκτελέσεις φάσεις και δυσκολεύτηκε και πάλι να κάνει ευκαιρίες μέσα από την περιοχή. Πάντως και οι «κυανέρυθροι» δεν έκαναν φάση από το 60’ και μετά και έκατσαν πάνω στο υπέρ τους αποτέλεσμα, κοιτώντας πιο πολύ της άμυνα τους και προσπαθώντας να «παγώσουν» τον ρυθμό και τελικά δικαιώθηκαν, αν και ρίσκαραν αρκετά με τον τρόπο που έπαιξαν προς το φινάλε του παιχνιδιού.



Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Φούντας, Κολοβός (68' Σιώπης), Μπουμάλ (82' Μασούρας), Γιάννου

Στον πάγκο έμειναν οι Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Γκέζος.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Τσοκάνης, Μπαϊκαρά (62' Μανού), Μεχία, Τζάνης (73' Χασομέρης), Ρομέου (79' Ροτζέριο), Ντιγκινί, Ιγκόρ

Στον πάγκο παρέμειναν οι Πασχαλάκης, Ζδράβος-Ρίζος, Παπαγεωργίου.


Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης, βοηθοί οι Χρήστος Σωτηρόπουλος, Ιωάννης Σίπκας Τέταρτος ο Γεράσιμος Ντίτσος

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: