Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι!! (preview)

Ντέρμπι... τίτλου απόψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (19:30, ΟΤΕ Sports 1 HD)! Η πρωτοπόρος Τσέλσι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι με στόχο να πάει ξανά τη διαφορά στο +8 και να αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια στην κορυφή για την κατάκτηση του τίτλου! Επιστρέφει στο δεύτερο «σπίτι» του ο Λάμπαρντ, οριστικά εκτός ο Φάμπρεγας.  
Ένα ματς που είτε θα κρίνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% τον φετινό πρωταθλητή, όσο κι αν βρισκόμαστε ακόμα στην τελευταία μέρα του Ιανουαρίου και μιλάμε για την Πρέμιερ Λιγκ, είτε θα βάλει ξανά «φωτιά» στην υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου.
Είναι το παιχνίδι που άπαντες περιμένουν στην Αγγλία εδώ και πολύ καιρό, με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι και να έχει σκοπό μονάχα τη νίκη που θα την αποσπάσει στο +8. Βέβαια, το νέο έτος ξεκίνησε με τους «πολίτες» να εκμηδενίζουν αυτήν ακριβώς τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί, εκμεταλλευόμενοι τις γκέλες των Λονδρέζων, όμως, αυτή τη φορά ενδέχεται τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά.
Οι «μπλε» προέρχονται από την σκληρή μάχη που έδωσαν απέναντι στη Λίβερπουλ για να προκριθούν στον τελικό του Capital One Cup και παρά την ανεβασμένη ψυχολογία, δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς την κόπωση αλλά και τις απουσίες των Σεσκ Φάμπρεγας και Ντιέγκο Κόστα! Ο μεν Ισπανός χαφ αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού έπειτα από σύγκρουση με τον Τζον Τέρι και δεν κατάφερε να το ξεπεράσει, ενώ ο συμπατριώτης του επιθετικός «πληρώνει» τη γενικότερη συμπεριφορά του, μαθαίνοντας το μεσημέρι της Παρασκευής ότι του επιβλήθηκε τιμωρία τριών αγωνιστικών από την FA. Αμφίβολοι είναι οι Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Φιλίπε Λουίς.
Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι, ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Μίντλεσμπρο και αποχαιρέτησε το Κύπελλο Αγγλίας από τον τέταρτο γύρο, χάνοντας ακόμα έναν στόχο μετά από το Λιγκ Καπ! Το πρωτάθλημα είναι... αυτοσκοπός για τους κατόχους του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ και ξέρουν ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην Τσέλσι να ξεφύγει ξανά. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θέλει να δει αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του που είναι και πιο ξεκούραστοι σε σχέση με τους «μπλε» που είχαν και ματς μεσοβδόμαδα.
Ο Φρανκ Λάμπαρντ, για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι επιστρέφει σαν... εχθρός στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο γήπεδο που επί 13 χρόνια ήταν το δεύτερο «σπίτι» του και λατρεύεται σαν Θεός. Η καρδιά του έχει ακόμα... μπλε χρώμα και το έδειξε και όταν σκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του στο ματς του πρώτου γύρου στο «Etihad», δίχως να πανηγυρίσει και όντας σχεδόν... δακρυσμένος που πλήγωσε τον αγαπημένο του σύλλογο. Στο αγωνιστικό κομμάτι και πέραν της ετοιμότητας του Λάμπαρντ, οι Τουρέ και Μπονί δεν θα αγωνιστούν αφού ακόμα βρίσκονται με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα.
Πιθανές συνθέσεις:
Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Ραμίρες, Μάτιτς – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Ντρογκμπά
Μάντσεστερ Σίτι (4-4-1-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Κομπανί, Κλισί – Μίλνερ, Φερνάντο, Φερναντίνιο – Νασρί – Σίλβα – Αγουέρο
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: