Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τι ποιος; Ο Gianis!!

Με τον Σλότερ στα πιτς και τον Παππά κλινήρη, ο Παναθηναϊκός μπήκε με μειονέκτημα στην περιφέρεια. Ποιος θα σκοράρει από μακριά; Το ποιος; Ο Gianis. Μπήκε ο Λετονός και άρχισε να πυροβολεί.

Τι ποιος; Ο Gianis
Δεν γινόταν αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόνταν έναν παίκτη να βγει μπροστά και να δώσει λύση, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε και απουσία μέσα στο ρακέτα, μην ξεχνάμε τον Μαυροκεφαλίδη.
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Διαμαντίδης ήταν εξαιρετικός και έδωσε το σύνθημα από την αρχή, αλλά οι πράσινοι πήραν φόρα όταν ζέστανε τη μηχανή του ο Μπλουμς. Στην πρώτη φάση είχε 54% ευστοχία, στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Top 16 είχε μόλις 3/9. Ε απέναντι στην Γαλατά θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, έβαλε 4 στα 7 τρίποντα, μαζί με 2/2 δίποντα.

Σύνολο 16 πάντοι, ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα! Και το τελευταίο του εύστοχο τρίποντο στα 5 δέκατα, ίσως αποδειχθεί καθοριστικό γιατί ανέβασε τη διαφορά στους 9. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι το δεύτερο παιχνίδι. Ισως το +9 να φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμο.
Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά έπαιξε με 8 παίκτες απέναντι στην Γαλατά. Πολλά τα προβλήματα, δεν είναι παράλογο που οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ξέμειναν από ενέργεια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το πάρτι δεν χάλασε επειδή έπεσε η διαφορά, κάθε άλλο. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε για 30 λεπτά εξαιρετικό μπάσκετ. Επεσε η διαφορά, αλλά όχι σε τόσο ανησυχητικό επίπεδο.
Με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός έμεινε αήττητος στο ΟΑΚΑ και πλέον αναζητεί την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Οι ήττες σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη ήταν μέσα στο πρόγραμμα, πλέον αρχίζουν τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες για το διπλό. Το παιχνίδι με την Αλμπα είναι σημαντικό, αν περάσει από το Βερολίνο, τότε μπορεί να κάνει πολλά όνειρα. Και εδώ που τα λέμε, αν ο Παναθηναϊκός παραταχθεί πλήρης, μπορεί να πετύχει πάρα πολλά.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: