Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κολιάδης: «Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα»

Βρίσκεται στο Κατάρ με τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως η ενασχόλησή του με την ΑΕΚ δεν έχει σταματήσει. Ο Αλέξανδρος Κολιάδης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το ποδόσφαιρο στη Ντόχα και τη… ζωή μετά την ΑΕΚ.

Κολιάδης: «Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα»
Η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει σε ρυθμούς… ΑΕΚ, παρότι βρίσκεται πλέον στο μακρινό Κατάρ. Ο Αλέξανδρος Κολιάδης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την εμπειρία του στην Ντόχα, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Μόνο για την ΑΕΚ θα επέστρεφα στην Ελλάδα».

Ο βοηθός προπονητή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Αλ Ραγιάν μίλησε για τις… συζητήσεις που κάνει με τον Ισπανό προπονητή για τους «κιτρινόμαυρους», τον Μάρκο Ντέβιτς που αποκτήθηκε απ’ την ομάδα του παρότι βρέθηκε μια ανάσα απ’ τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ζωή που κάνει εκεί.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Γιώργο Μαραθιανό:

Για την μεταγραφή του Μάρκο Ντέβιτς, που είχε ακουστεί ότι κλείνει στον ΠΑΟΚ: «Σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση. Γνωρίζουμε την ποιότητά του και είμαστε χαρούμενοι. Όσο για τον ΠΑΟΚ, πολλές φορές πρέπει να ελέγχεται από πού έρχονται οι πληροφορίες αυτές και για ποιον λόγο λέγονται. Αν δεν φορέσει ένας παίκτης τη φανέλα της ομάδας, δεν της ανήκει. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες τις ομάδες».

Για την παρουσία του Λούτσο Γκονζάλες στην Αλ Ραγιάν: «Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, δεν χρειάζεται να πω κάτι εγώ. Το ποδόσφαιρο κινείται πολύ, ιδιαίτερα στο Κατάρ λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Θέλουν γνωστούς παίκτες, για να προωθήσουν το άθλημα και για να βοηθήσουν να έρθουν κι άλλοι. Σίγουρα το επίπεδο δεν συγκρίνεται με της Ευρώπης, αλλά είναι σε καλό επίπεδο. Προοδεύει συνεχώς».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Δεν σταματάει να με ρωτάει για την ΑΕΚ, για τα αποτελέσματα που φέρνει. Σήμερα μάθαμε για την επιτυχία της ομάδας και την κλήρωση του Κυπέλλου. Εγώ είχα ζήσει δύσκολες καταστάσεις στην ΑΕΚ. Μας λείπει πολύ, την έχουμε κοντά μας. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα -ίσως ακουστεί υπερβολικό αλλά έτσι είναι- που αγαπάς για άλλους λόγους, δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Τη ζήσαμε σε μια δύσκολη εποχή, πήραμε το Κύπελλο και ήταν μια μεγάλη δικαίωση για όλους μας. Ακόμα και τώρα, χρησιμοποιούμε τους παίκτες της ΑΕΚ ως παράδειγμα. Χρησιμοποιούμε την τακτική εκείνης της χρονιάς στους παίκτες της ομάδας. Μπορεί να μη γνωρίζουν τους παίκτες, αλλά βλέποντας πως παίζουν, καταλαβαίνουν πως είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα».

Για την συνεργασία του με τον Χιμένεθ: «Αυτός είναι ο αρχηγός, αυτός αποφασίζει ποιους θα έχει δίπλα του. Έχουμε δεθεί μέσα απ’ την εμπειρία της ΑΕΚ, ζήσαμε και ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Γίναμε φίλοι αλλά σε ότι έχει να κάνει με τη δουλειά, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Είναι τιμή μου που με επέλεξε για το τεχνικό τιμ».

Για το ότι έζησε την ΑΕΚ σε στιγμές δόξας, αλλά και όταν βρέθηκε στο ναδίρ: «Ίσως μια μέρα ειπωθούν κάποια πράγματα όπως έγιναν. Ήταν πολλοί παράγοντες που έσπρωξαν προς τα εκεί. Οι παίκτες προσπάθησαν, όπως και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, όμως νιώθαμε τρομερή μοναξιά. Ήταν μια εποχή που εκλιπαρούσαμε για βοήθεια, όμως το βάρος ήταν πολύ μεγάλο. Όλα γίνονται για καλό τελικά, η ΑΕΚ θα βγει πιο δυνατή απ’ αυτό. Ακόμα και οι φίλαθλοι που έζησαν κάτι τόσο σκληρό, έγιναν πιο δυνατοί. Σε παιχνίδια της Γ’ Εθνικής συγκέντρωσε κόσμο που αδυνατούν να συγκεντρώσουν ομάδες που παίζουν στη Σούπερ Λίγκα».

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό: «Είμαι οπαδός του Δέλλα σαν ποδοσφαιριστή και προπονητή. Τον αγαπώ σαν άνθρωπο και τον σέβομαι σαν επαγγελματία. Είναι οργανωτικός και μεθοδικός. Δεν πρέπει να σταθούμε σε ένα παιχνίδι. Είναι μια δυνατή εμπειρία. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας καταβάλλει. Ο στόχος είναι να ανέβει και να διεκδικήσει του χρόνου τρόπαια και Ευρώπη. Πρόκειται για ένα δυνατό ματς στο κύπελλο. Θα προτιμούσα να ήταν μονό παιχνίδι, ένας τελικός, θα ήταν πολύ καλύτερο, όμως και σε διπλό παιχνίδι η ΑΕΚ έχει πολλές πιθανότητες, το έχει αποδείξει. Είναι καλοδουλεμένη ομάδα, στα ματς που έχουμε δει ο κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο κι αυτό είναι δουλειά του προπονητή».

Για το Μουντιάλ που διοργανώνεται στο Κατάρ: «Αν πραγματικά το θέλουν θα το πετύχουν. Είναι εντυπωσιακή η χρηματοδότηση που γίνεται για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν πρέπει να το κάνουν καλοκαίρι, θα το κάνουν. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που θα είναι καλό για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο ο αγώνας, είναι και το γύρω-γύρω. Με 55 και 60 βαθμούς δεν θα είναι εύκολο. Εμείς φεύγουμε στο εξωτερικό για την προετοιμασία, είναι πολύ δύσκολο να γίνει εδώ».

Για την πιθανότητα προετοιμασίας της Αλ Ραγιάν στην Ελλάδα: «Είχαμε μιλήσει για φιλικά, θέλαμε να παίξουμε και με την ΑΕΚ, όμως είχε κλείσει ήδη. Ελπίζω να τα καταφέρουμε το επόμενο καλοκαίρι. Μου λείπει πάρα πολύ η Ελλάδα, το πώς ζει ο κόσμος κάθε αγώνα. Ειδικά ο κόσμος της ΑΕΚ. Εδώ το βλέπουν σαν χόμπι και δεν το ζει με το πάθος που το ζουν οι Έλληνες».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Αν κάποια στιγμή γυρίσουμε στην Ελλάδα, με τον Μανόλο Χιμένεθ, θα έρθουμε για την ΑΕΚ. Μάλιστα, έχω φροντίσει αν κάποιοι παίκτες που γνωρίζω στο Κατάρ θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, να έρθουν για την ΑΕΚ».

Για την πορεία της Αλ Ραγιάν: «Είμαστε πρώτοι και ετοιμαζόμαστε για το Κύπελλο με πιο δυνατές ομάδες. Είμαστε προετοιμασμένο και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, με δυνατούς παίκτες, καταξιωμένους στην Ευρώπη».

Για την επιλογή του να πάει στο Κατάρ και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει εκεί: «Είναι μια χώρα που νιώθεις ασφαλής οποιαδήποτε ώρα. Αρκετός κόσμος έχει φτάσει στην Ντόχα για να εργαστεί. Είναι αλήθεια πως οι Δυτικοί θα πληρωθούν πολύ καλύτερα απ’ ότι στις χώρες τους. Η παραγωγή αυτή γίνεται για κάποιον λόγο. Τώρα ετοιμάζονται για το 2022, για τα επόμενα επτά χρόνια θα έχουν στήσει την παραγωγή τους γύρω απ’ αυτό».

Για την απόφασή του να πάει στο Κατάρ: «Δεν ήταν εύκολο να πάω στο Κατάρ, αλλά ο κόσμος του ποδοσφαίρου κινείται. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Υπάρχουν πολλοί προπονητές που έχουν περάσει απ’ την Ελλάδα. Ο Ζίκο, ο Μπόλονι, υπάρχουν αρκετοί. Συζητάμε συχνά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: