Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η κάθαρση και η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος



Γίνεται κάθαρση χωρίς Grexit; Ή να το θέσουμε διαφορετικά: γίνεται και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη; Είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Όταν χθες το πρωί, το ρεπορτάζ από την Αθήνα πιθανολογούσε δυσάρεστες εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει. Ακόμη και σήμερα που ο Σταύρος Κοντονής παραμένει αμετακίνητος, το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου πηγαίνει προς ψήφιση και η ΦΙΦΑ με την ΟΥΕΦΑ απειλούν να μας πετάξουν έξω από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, ελάχιστοι πιστεύουν στα χειρότερα. Η απλή σκέψη ακούγεται κάπως έτσι:

Την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση, δεν θα γίνει τίποτα!

Πάντως είναι η πρώτη φορά που η κόντρα πηγαίνει στα άκρα. Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού διεμήνυσε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα και η δαμόκλειος σπάθη βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας. Η αλήθεια είναι μία. Κανένας δεν θέλει το Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι καταστροφικό. Για όλους. Τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές, τα ΜΜΕ ακόμη και τους ίδιους τους φιλάθλους που θα περιοριστούν στα αναγκαία εντός συνόρων.

Αυτόματη αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχει τις εξής συνέπειες: Όλες οι ελληνικές ομάδες δεν θα έχουν το δικαίωμα να περάσουν τα σύνορα, αλλά ούτε να δώσουν ακόμα και φιλικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ευρώπη τέλος! Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τέλος! Το ίδιο ισχύει και για την εθνική ομάδα΄.

Θα αποβληθεί από κάθε διοργάνωση και θα παίζει μόνο εντός έδρας, άγνωστο με ποιόν! Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να υποστείλουν τις φιλοδοξίες τους. Θα πρέπει να ξεχάσουν καριέρα στο εξωτερικό ενώ και οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στην Ελλάδα. Όσοι αγωνίζονται σήμερα θα μπορούν να λύσουν τα συμβόλαια τους και να αποχωρήσουν. Οι χορηγίες θα πάρουν την κατηφόρα, τα έσοδα θα συρρικνωθούν σημαντικά, τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα ξύσουν τον πάτο του βαρελιού.

Κι όλα αυτά δεν είναι παρά η αρχή του παγόβουνου.

Το ερώτημα είναι απλό: πρέπει να υποστούμε το τσουνάμι της καταστροφής για να βγει εκ νέου ο ήλιος στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θα συμφωνήσει με τον υφυπουργό. Οι ψύχραιμες φωνές όμως θα ζητήσουν μια μέση λύση χωρίς όμως εκπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Μοιάζει με Γόρδιο δεσμό. Πριν το τέλος, πριν είναι αργά, είναι ώρα να συμφωνήσουν όλοι στην ιδανική λύση.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: