Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η Γιουνάιτεντ με Σβαϊνστάιγκερ!!

Ο Σβαϊνστάιγκερ στη Γιουνάιτεντ και η επιθυμία του Φαν Χάαλ έγινε πραγματικότητα. Ο Ολλανδός κάνει τα πλάνα για την Μάντσεστερ της νέας σεζόν!
Εχει κερδίσει όσα ονειρεύεται κάθε μεγάλος ποδοσφαιριστής και στα 30 του χρόνια το όνομά του είναι θρύλος και ξεπερνά τα γερμανικά σύνορα. Εχει ξεπεράσει τις 600 συμμετοχές (611) στην καριέρα του, έχει κερδίσει 8 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα, ένα Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο ρίσκο στην απίθανη αυτή κίνηση της Μάντσεστερ. Οι διαδοχικοί τραυματισμοί σε γόνατο και αστράγαλο. Θα καταφέρει ο Γερμανός να παίζει δυο παιχνίδια την εβδομάδα, θα είναι σε θέση να βγάλει το εξαντλητικό πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ; Θα μπορέσει να παίξει 30 παιχνίδια;  «Ο Μπάστι είναι ο απόλυτος ηγέτης που μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του σε όποια ομάδα κι αν παίξει. Ο Λουίς Φαν Χάαλ τον ήθελε άνευ όρων» τονίζει ο Λεβ, ο οποίος είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρει. 
Πως θα χρησιμοποιήσει όμως ο Ολλανδός τον Σβαϊστάιγκερ στην ενδεκάδα;
Οι Μάτα, Ερέρα συγκρότησαν ένα καλό δίδυμο με την απουσία του Μάικ Κάρικ να δημιουργεί πρόβλημα, καθώς λειτουργούσε σαν... σύνδεσμος της άμυνας με τον άξονα.
Ο Γερμανός έχει την εμπειρία, την ποιότητα και την τεχνική για να καλύψει τον χώρο που είναι... κενός ανάμεσα στους δυο παραπάνω, αλλά και να βοηθήσει τον Κάρικ. Αν ο Φαν Χάαλ πάει στο 3-4-3 ή στο 3-5-2 οι Ερέρα και Σβαϊνστάιγκερ μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό στο κέντρο.
Ίσως το καλύτερο δυνατό κεντρικό δίδυμο που μπορούσε να φανταστεί ο Ολλανδός προπονητής.  Ο Σβαϊνστάιγκερ μπορεί να πλαισιώσει τους Μάτα και Ερέρα στην τριάδα του κέντρου. Στο 3-4-3 μπορεί να είναι δίπλα στον Ερέρα με τους Γιάνγκ και Σόου να είναι έξω δεξιά και έξω αριστερά αντίστοιχα.
Επίσης μπορεί να παίζει στο πλάι των Κάρικ και Μάτα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κάρικ με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή δύσκολα  θα είναι διαρκώς στον πάγκο της Γιουνάιτεντ τη νέα χρονιά.
Παίρνοντας τον ρόλο του θα επιτρέψει όμως στον Γερμανό και τον Μάτα να δώσουν μία πιο μεγάλη πνοή στην επίθεση των Άγγλων και να στηρίξουν πιο καλά και στο παιχνίδι τους, τους Ντεπάϊ, Ρούνεϊ και Ντι Μαρία. Ο Ντι Μαρία μπορεί να βρεθεί στα άκρα σε μία θέση όπου ξεχώρισε και με την Αργεντινή στο Copa America.
Μία τριάδα των Ντεπάϊ, Ντι Μαρία ως επιτελικό χαφ και Γιάνγκ είναι άλλη μία εναλλακτική σε ένα σύστημα 4-2-3-1 και τους Κάρικ και Σβαϊνστάιγκερ μαζί στο κέντρο. Ο «Σβάϊνι» θα καλύπτει μαζί με τον Κάρικ χώρους, θα πρεσάρει και θα κλέβει μπάλες και θα μπορούν έτσι οι επιθετικοί να λειτουργούν πιο απελευθερωμένα.
Στο 4-4-2 ο Γερμανός μπαίνει στην τετράδα των Γιάνγκ, Ερέρα και Ντι Μαρία με επιθετικό δίδυμο τους Ρούνεϊ και Ντεπάϊ. Μπορεί ο Ντεπαϊ να... κολλήσει με τον Άγγλο σταρ στην κορυφή της επίθεσης; Αυτό θα φανεί στο χορτάρι. Το θέμα είναι πως δεν έχει αποκλειστεί ένα τέτοιο πλάνο, ενώ στο 4-4-2 οι Ερέρα, Σβαϊνστάιγκερ, Γιάνγκ και Ντι Μαρία θα συνιστούν ότι καλύτερο για το κέντρο της Γιουνάιτεντ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: