Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ασάλιωτο με μουσική υπόκρουση τον Ζορμπά!!

Να φύγει ή να μη φύγει τελικά; Λέω για τον Τσίπρα από τη σύνοδο. Να δεχθεί ή όχι αυτά που του προτείνουν; Ευρώ ή δραχμή; Ασάλιωτο ή σαλιωμένο; Τρομερά διλήμματα, έτσι δεν είναι; Θόλωσες φίλε. Ανησυχείς. Σου έχει φύγει το τσερβέλο. Γιατί; Δεν καθορίζεις τις εξελίξεις. Δεν είσαι ο κυρίαρχος λαός. Το παραμύθι!
Αυτή είναι μια εξήγηση. Μπορεί να ανησυχείς επειδή κάτι ευρουλάκια που είχες δεν τα έβγαλες από την τράπεζα. Το θέμα είναι ότι ανησυχεί κι ο άλλος που τα έχει στείλει στην Ελβετία, εδώ και μήνες. Διαφορετική η δική του ανησυχία. Εχει την ίδια ένταση με τη δική σου. Ξεκινάτε από διαφορετική αφετηρία.
Οι γιάπηδες της Ευρώπης δίνουν την πιο διδακτική παράσταση που έχει δοθεί ποτέ. Βαράνε στο ψαχνό και παραδειγματικά. Πολύ δε περισσότερο τώρα που έχουν απέναντί τους αριστερή στην ταμπέλα κυβέρνηση. Ο Τσίπρας έχει εξουσιοδότηση μόνο να τις φάει κι όχι να φύγει. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τι σημαίνει ευρώ με τέτοια μέτρα σε σχέση με την απομονωτική και πληθωριστική δραχμή. Να σου πω μια μεγάλη αλήθεια. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Ούτε οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι που κάθονται και κάνουν αναλύσεις.
Μετά από 20 ώρες καταιγιστικού μποξ, όλοι είναι εξουθενωμένοι. Κι αυτοί που τις τρώνες κι αυτοί που βαράνε. Κι άλλοι που ξύπνησαν το πρωί ή -για να το θέσω καλύτερα- που κοιμήθηκαν το βράδυ- προσπαθούν να διαβάσουν τα σημάδια. Στην αίθουσα που φιλοξενούνται οι δημοσιογράφοι η μουσική υπόκρουση είναι ο Ζορμπάς!


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Βαρουφάκης της Ευρώπης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Πρόκειται για τον Βαρουφάκη της Φινλανδίας. Εναν καθηγητή σταρ του οποίου η κατάρτιση έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, όπως και το επικοινωνιακό χάρισμά του. Μιλάω για τον υπουργό οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ που έκανε όλο το θόρυβο το Σάββατο στο Γιούρογκρουπ.
Γκρέξιτ και μόνο Γκρέξιτ έλεγε, τη στιγμή που ακόμα και ο ανάπηρος ήταν πιο διαλλακτικός. Πώς σου φαίνεται ο Βαρουφάκης, όταν δεν είναι ο δικός σου Βαρουφάκης; Χάλια, έτσι δεν είναι; Αντίθετα στην πατρίδα του κέρδισε πόντους δυο μήνες μετά τις χαμένες εκλογές. Να θυμίσω ότι ο 47χρονος Στουμπ ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός για ένα χρόνο μέχρι τον Απρίλιο όταν το κόμμα στο οποίο είναι επικεφαλής βγήκε δεύτερο σε ψήφους και τρίτο σε έδρες στη Βουλή.
Το παλληκάρι μιλάει 5 γλώσσες, παίζει χόκεϊ στον πάγο, γκολφ, κάνει τρίαθλο και μαραθώνιο. Πέρυσι στα 46 του τερμάτισε στον μαραθώνιο του Βερολίνου σε περίπου 3 ώρες. Εχει παντρευτεί τη νομική σύμβουλο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου των σκανδιναβικών χωρών και έχει ατελείωτες εργατοώρες σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά δεν λειτουργεί ως υπερδύναμη. Θέλει την Τουρκία στην ΕΕ και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Δυο καλοί λόγοι για να μην τον γουστάρουν οι Ελληνες και οι Ρώσοι αντίστοιχα.
Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για έναν φιλόδοξο πολιτικό, όπως εμφανώς είναι ο Στουμπ. Διαβάζει τους καιρούς και αποφασίζει αναλόγως. Είναι της μόδας ο κακός μπάτσος, ειδικά όταν πρέπει να συλλάβει τη «σεσημασμένη» για τους Βορειοευρωπαίους Ελλάδα.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: