Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Μακ: «Πέρυσι έκανε ό,τι ήθελε ο καθένας. Τελείωσαν αυτά»

Ο Ρόμπερτ Μακ μίλησε ανοιχτά για τους λόγους της περσινής κατρακύλας του ΠΑΟΚ κι έδειξε έτοιμος μαζί με τους συμπαίκτες του -κι υπό την καθοδήγηση του Τούντορ- να επανορθώσουν.

Μακ: «Πέρυσι έκανε ό,τι ήθελε ο καθένας. Τελείωσαν αυτά»
Την πίστη του ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα δουν μια διαφορετική ομάδα την ερχόμενη σεζόν εξέφρασε ο Ρόμπερτ Μακ.

«Την περασμένη σεζόν ειδικά μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν κανόνες και πειθαρχία. Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε και λειτουργούσε για τον εαυτό του. Θεωρώ ότι φέτος με αυτόν προπονητή τελείωσαν αυτά», είπε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία.

Τι ανέφερε για την… πρόωρη έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, την προετοιμασία, τα «θέλω» του Τούντορ, και την δυσκολία για έναν ξένο ποδοσφαιριστή να επιλέξει την Ελλάδα με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα μας.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την περασμένη σεζόν: «Δεν θέλω να πω πολλά για την περασμένη σεζόν. Αρχίσαμε πολύ καλά, αλλά στην πορεία χάσαμε τις δυνάμεις μας, δε γινόταν να παίζουμε συνεχώς με 12-13 παίκτες. Το σημείο που έγινε η μεγάλη αλλαγή, νομίζω ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μετά πέσαμε πολύ και δεν καταφέραμε να επανέλθουμε. Στα πλέι οφ κάναμε τα χειρότερα έξι παιχνίδια που μπορούσαμε, τερματίσαμε τελευταίοι και τώρα πρέπει να περάσουμε από τα προκριματικά για να παίξουμε στους ομίλους του Europa League. Έχουμε καινούργιους παίκτες και καινούργιο προπονητή και προπονούμαστε πολύ σκληρά, γιατί είχαμε μόλις δύο εβδομάδες».

Για το πρώτο παιχνίδι με την Λοκομοτίβα την Πέμπτη: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους. Πρέπει να παίξουμε με δύναμη στο παιχνίδι της Πέμπτης και να πάρουμε την πρόκριση. Θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό. Είναι πρώτη φορά για μένα που ξεκινάω μετά από μόλις 2 εβδομάδες ξεκούρασης. Δεν θα είναι εύκολο, το είδαμε και πέρυσι κόντρα στη Ζίμπρου, ενώ τώρα θα πρέπει να παίξουμε παραπάνω τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, να δουλέψουμε σκληρά και να δούμε τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Ήταν δικό μας λάθος που ξεκινάμε τόσο νωρίς. Πρέπει να δούμε αν θα έχουμε τις δυνάμεις και αν θα μπούμε στους ομίλους. Θα πρέπει να παίξουμε έξι παιχνίδια, θα δούμε πως θα πάει και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για το νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο Τούντορ και την προετοιμασία του «Δικεφάλου»: «H προετοιμασία δεν είναι μεγάλη, είχαμε μόνο δύο εβδομάδες. Κάνουμε διπλές προπονήσεις και προσπαθούμε για το καλύτερο. Πρέπει να μάθουμε ένα νέο σύστημα και αυτό δεν είναι εύκολο, χρειάζεται χρόνος. Ειδικά όταν κάποιοι πρέπει να παίξουν σε άλλες θέσεις. Θα είναι σίγουρα κάτι ενδιαφέρον. Θέλω να μας δω στα επίσημα παιχνίδια αν θα τα καταφέρουμε. Ο Τούντορ έχει τη δική του φιλοσοφία, σίγουρα έχει τη δική του στρατηγική για αυτά που θέλει να πετύχει στον ΠΑΟΚ και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν».

Για τον δικό του ρόλο: «Όταν ο προπονητής θέλει να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα, εσύ οφείλεις να το δεχτείς, όποιο και αν είναι αυτό. Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοια θέση, είναι κάτι καινούργιο για μένα. Θα δούμε τι αλλαγές θα υπάρξουν. Ο προπονητής βάζει τους κανόνες και πρέπει να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα».

Για τα λάθη της περσινής σεζόν: «Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, αλλά στην πορεία τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ήταν κακό για όλους ότι μιλήσαμε για πρωτάθλημα, καθώς στην πορεία δεν πήραμε τίποτα. Τώρα είναι μία καινούργια σεζόν, είναι όλα καινούργια και αν ο κόσμος θέλει και αγαπάει τον ΠΑΟΚ θα έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει. Αν δε θέλει δική του είναι η απόφαση».

Για την πειθαρχία στα αποδυτήρια: «Την περασμένη σεζόν ειδικά μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν κανόνες και πειθαρχία. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε και λειτουργούσε για τον εαυτό του. Θεωρώ ότι φέτος με αυτόν προπονητή δε θα γίνονται τέτοια πράγματα. Βεβαίως είναι πολύ νωρίς και θα δούμε στα επίσημα παιχνίδια τι θα γίνεται».

Για τη νέα σεζόν: «Τώρα έχουμε μπροστά μας μία νέα σεζόν και δε θέλω να σκέφτομαι τα περσινά. Θέλω να μιλήσω για αυτά που ακολουθούν. Από τα μισά και μετά δε σκόραρα όσο θα ήθελα, αλλά προσπάθησα να κάνω ότι μπορώ και στα πλέι οφ αγωνίστηκα με πρόβλημα. Θα μπορούσα να κάτσω σπίτι μου, αλλά δεν το έκανα και έδωσα ότι μπορούσα».

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να την κάνετε στον προπονητή».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πόσο εύκολο είναι για έναν ξένο ποδοσφαιριστή να επιλέξει το πρωτάθλημά μας: «Όταν κάποιος διαβάζει όσα γίνονται, είναι λογικό να μη θέλει να έρθει. Αγώνες χωρίς κόσμο, τιμωρίες και άλλο, δεν είναι πράγματα που "τραβάνε" τους ποδοσφαιριστές. Είναι πράγματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: