Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Έχει δύο καλούς και παίζει ο ένας…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την προσπάθεια της εθνικής Ελλάδας για μία θέση στον τελικό του ΓΙΟΥΡΟ -19.
Έγραφα χθες το πρωί για το ματς της Ελλάδας με τη Γαλλία στη φάση των ομίλων του ΓΙΟΥΡΟ -19 ετών: «Μακάρι οι νεαροί διεθνείς μας να αποφύγουν τα τόσο χοντρά λάθη που έκαναν στα δύο πρώτα ματς. Γιατί θα είναι δύσκολο να μην στους στοιχίσουν και σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Εκτός κι αν έχουν πάλι όλη την τύχη με το μέρος τους!».
ADVERTISEMENT
Όπως ξέρουμε η Ελλάδα έχασε 0-2 από τους Γάλλους. Η τρίτη ήταν κι η φαρμακερή, αφού και χθες, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, η εθνική μας Νέων ήταν προβληματική. Κέρδισε το πρώτο, έφερε ισοπαλία στο δεύτερο, έχασε στο τρίτο. Λογική εξέλιξη, με τέτοια απόδοση. Μόνο που η τύχη και πάλι ουσιαστικά δεν την εγκατέλειψε (!), αφού στο άλλο ματς του ομίλου ήρθε προς γενική έκπληξη το αποτέλεσμα που τη συνέφερε κι έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά.
Βέβαια, για να πάει στον τελικό έτσι όπως παρουσιάζεται η ομάδα μας, θα χρειαστεί τύχη βουνό! Πρέπει όσο το δυνατόν να αλλάξει αυτή η σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων της απογοητευτική εικόνα. Αν και πως μπορεί να γίνει αυτό, πραγματικά δεν το ξέρω! Πάντως, τόσο φτωχή δημιουργικά ομάδα και με τόσα λάθη πίσω, δύσκολα θυμάμαι σε επίπεδο μικρών εθνικών ομάδων της Ελλάδας…
Δεν λέω ότι έχει ΤΑ σούπερ ταλέντα αυτή η Νέων, αλλά μοιάζει μέσα στο γήπεδο τόσο κακοστημένη κι οι παίκτες λες κι έχουν…εθιστεί στα χοντρά λάθη! Στα δύο (από τα τρία) παιχνίδια που είδαμε μέσω του Γιούροσπορτ, ψάχνεις να βρεις συνολικά τρεις-τέσσερις φάσεις στις οποίες να απείλησε Αυστρία και Γαλλία (τα ίδια μου είπαν και στο πρώτο ματς, κι ας ήταν νικηφόρο και δη με 2-0)!!! Κι αυτές οι φάσεις έγιναν οι δύο από την προσωπική κλάση του Βέργου κι η μία από ένα απίστευτο σφάλμα αντίπαλου αμυντικού-και τέλος πάντων, ούτε σε αυτές σκόραρε η εθνική…
Όντας τόσο ακίνδυνη επιθετικά, προκαλεί απορία γιατί ο Γκούμας δεν προσπαθεί να ταιριάξει μαζί τους δύο καλύτερους παίκτες αυτής της ομάδας, τον Βέργο και τον Κουλούρη. Ο Βέργος (Ολυμπιακός) είναι κατά κοινή ομολογία ό,τι πιο ποιοτικό έχει η Νέων-χθες μισή ώρα μπήκε και έκανε αμέσως πέντε ωραία πράγματα ρε παιδί μου. Ο δε Κουλούρης έχει 25 παιχνίδια στα πόδια του με τον ΠΑΟΚ. Αν θα μπορούσε να παίξει ο Κουλούρης λίγο στα πλάγια, με φορ το Βέργο, νομίζω ότι η ομάδα ίσως θα μπορούσε να γίνει πιο επικίνδυνη.
Όχι δηλαδή με 4-4-2, αφού με αυτό το σχηματισμό χθες είχε χαθεί εντελώς η μάχη στο κέντρο, καθώς οι Καραχάλιος (Ολυμπιακός) και Στάϊκος (Παναθηναϊκός) δεν έφταναν με τίποτα, όχι για να κυριαρχήσουν εκεί, αλλά έστω για να είναι κάπως ανταγωνιστικοί. Δείχνει να χρειάζεται μία πιο συμπαγής μεσαία γραμμή. Κι η αλλαγή θέσης στον Κυριακόπουλο (Αστέρας), από κεντρικό χαφ σε αριστερό χαφ δε νομίζω να βοήθησε, αφού εκτός της αδυναμίας στον άξονα, φάνηκε να φρενάρει και τις καλές επιθέσεις που έβγαζε ο αριστερός μπακ Τσιμίκας (Ολυμπιακός), από τον οποίο πάντως εγώ περίμενα περισσότερα χθες. Όπως κι από τον έτερο μπακ, το Σάλιακα (Ολυμπιακός).
Οι στόπερ Ρούσσος (Γιουβέντους) και Τζελεπίδης (ΠΑΟΚ) έχουν καλές προδιαγραφές, όμως κάποια στιγμή πρέπει να κόψουν τα λάθη…γειτονιάς. Ο γκολκίπερ Κότσαρης (Παναθηναϊκός) έκανε λάθος έξοδο στο 1-0, αλλά είχε πάλι σωτήριες επεμβάσεις. Σίγουρα πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα κι οι κυνηγοί Ορφανίδης (Ξάνθης) και Κυνηγόπουλος (Αιγινιακός).
Αυτό που εγώ λέω είναι ότι αφού έχει ρέντα η εθνική Νέων σε αυτό το τουρνουά, ας το παλέψει καλύτερα. Σε μία στιγμή που κάθε επιτυχία της Ελλάδας κάνει καλό στη χώρα…


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: