Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τα like και τα unlike του ΠΑΟ!!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά του Παναθηναϊκού, μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που έγινε στην Ολλανδία. Τι μας άρεσε και τι όχι απ' όσα έγιναν στο χτίσιμο της ομάδας.

Τα like και τα unlike του ΠΑΟ

LIKE

Γερμανικό «εργαλείο»

Πρώτο και καλύτερο θετικό για τον Παναθηναϊκό ο Γιενς Βέμερ. Σε μια θέση που ο Παναθηναϊκός έχει ψαχτεί πολύ τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως βρήκε, επιτέλους, έναν κανονικό δεξιό μπακ με προσόντα. Ο Γερμανός είναι ένα πραγματικό «εργαλείο» στα δεξιά. Παίζει όλη την πλευρά, σεντράρει καλά και με τη μία, μπαίνει δυνατά στις φάσεις και έχει πλούσια ατομικά προσόντα. Δίχως αμφιβολία, ο Βέμερ παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του…

Ο Νίνης της… αναγέννησης

Ο Σωτήρης Νίνης, ίσως ο ποιοτικότερος Ελληνας ποδοσφαιριστής, φαίνεται να ξεκινά από εκεί που τελείωσε τη σεζόν, με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα πλέι οφ. Είναι ορεξάτος στις προπονήσεις, βγάζει την ποιότητά του και έχει ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Ο καλός Νίνης θα αποτελέσει μια νέα «μεταγραφή» για τον Παναθηναϊκό και φυσικά θα δώσει μια διαφορετική «πινελιά» στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού».

Αναστασίου… επί τρία

Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ο Γιάννης Αναστασίου θα κοουτσάρει την ομάδα για τρίτη σερί χρονιά και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι παλιοί δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και οι νέοι εγκλιματίζονται πιο εύκολα, όταν παίρνουν συμβουλές από τους πρώτους που, πια, ξέρουν… απ’ έξω και ανακατωτά τον «Ολλανδό». Ολοι στην ομάδα καταλαβαίνουν τι ζητάει ο Αναστασίου με την πρώτη, κάτι το οποίο είναι εξόχως σημαντικό, ειδικά σε μια προετοιμασία.

Σάντσεθ της ετοιμότητας

Ο Σέρχιο Σάντσεθ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να πάρει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας και να καλύψει το κενό του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Παρά το γεγονός ότι άργησε, από τη δεύτερη κι όλας μέρα μπήκε στις προπονήσεις, ξαφνιάζοντας το τεχνικό τιμ. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, ενόψει των προκριματικών. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να έχει έτοιμο τον Ισπανό για αυτά τα πολύ σημαντικά παιχνίδια κι απ’ ότι φαίνεται, αυτό θα γίνει.

Επίθεση… on fire

Το δίδυμο Μπεργκ – Καρέλη, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί το καλύτερο στην Ελλάδα. Αυτό φάνηκε και στην προετοιμασία και πλέον η χημεία που έχουν οι δυο τους είναι εξωπραγματική. Ο ένας έχει μάθει τον άλλον και τον συμπληρώνει, κάνοντας τον Γιάννη Αναστασίου να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Με την πάροδο του χρόνου το συγκεκριμένο δίδυμο αποδεικνύεται λίρα εκατό!

UNLIKE

Θέλει χρόνο ο Εσιέν

Ο Μάικλ Εσιέν αποτελεί την πιο hot μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού και αναμφισβήτητα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, που στο… 50% να παίξει, θα ανεβάσει επίπεδο το κέντρο του Παναθηναϊκού. Το κακό για τον Γιάννη Αναστασίου είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ακόμη έτοιμος και μάλιστα πολύ δύσκολα θα τον χρησιμοποιήσει ο «Ολλανδός» στο πρώτο ματς των προκριματικών. Ο Εσιέν συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα, προκειμένου να μπει ομαλά και να μην πάθει κάποια ζημιά, ώστε να βοηθήσει τη νέα του ομάδα σε όλη τη χρονιά.

Μάθε παιδί μου άμυνα…

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν καλή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Μπριζ, εκεί που ο Κοτσόλης έπιανε τα… άπιαστα! Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο διάστημα τα τέσσερα τέταρτα των μετόπισθεν ήταν αλλαγμένα. Φυσικά, δεν είδαμε καθόλου τον Σάντσεθ, ο οποίος, θεωρητικά, θα αποτελέσει την κολώνα στα στόπερ.

Φροντιστήριο στο 4-2-2-2

Το 4-2-2-2 που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Απ’ ότι φαίνεται, θα πάρει καιρό στους παίκτες να το μάθουν, κάτι που φάνηκε στα φιλικά, όταν οι «πράσινοι» είχαν κακά διαστήματα στο τακτικό κομμάτι. Είναι κάτι που ο κόουτς το γνωρίζει γι’ αυτό και, όπως δήλωσε, στην Ευρώπη δεν θα το χρησιμοποιήσει.

Ο άτυχος Κλωναρίδης

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί φέτος να κάνει το ξεπέταγμα. Εχει τις ικανότητες και τις προϋποθέσεις. Στην προετοιμασία, όμως, ήταν άτυχος. Ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς τον άφησε πίσω, με αποτέλεσμα να είναι απών από πολλές προπονήσεις και από εδώ και στο εξής να τρέξει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: