Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ομπράντοβιτς: «Εύκολη η απόφαση να πάρω τον Σλούκα»

Πώς αποφάσισε να αποκτήσει τον Σλούκα από τον Ολυμπιακό; Ποια η γνώμη του για τον Τζόρτζεβιτς ως προπονητής; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για όλα...

Ομπράντοβιτς: «Εύκολη η απόφαση να πάρω τον Σλούκα»
Σπάνια δίνει συνεντεύξεις... Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς λίγο πριν την έναρξη της εφετινής Ευρωλίγκας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια για την νέα αγωνιστική σεζόν, τον Κώστα Σλούκα, την Φενέρμπαχτσέ και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Τον παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια από το τουρνουά που κατέκτησε με την Εθνική Ελλάδος στη Ρόδο. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο, ο οποίος αγωνιζόταν σε υψηλό επίπεδο σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Ήταν εύκολο να αποφασίσω να τον πάρω στην Φενερμπαχτσέ», ανέφερε για την απόφασή του να αποκτήσει τον Κώστα Σλούκα ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανέφερε για τον νυν τεχνικό του τριφυλλιού, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Ήμουν μαζί του στην Παρτιζάν. Έχω υπάρξει και προπονητής του. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του», υποστήριξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια:



Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Εάν ήθελε να συγκρίνει τον εαυτό με κάποιον προπονητή από το ποδόσφαιρο ποιος θα ήταν αυτός:

«Δεν ξέρω , είναι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πως δουλεύουν. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά τους. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο να το βλέπω να το απολαμβάνω αλλά μέχρι εκεί».

-Ποια η γνώμη του για την εφετινή Ευρωλίγκα:

«Είναι μια έξοχη διοργάνωση. Παίκτες έρχονται και φεύγουν και οι πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες παίρνουν τις ευκαιρίες για να μπορούν να δείξουν τις ικανότητές και αυτοί που πρωτοεμφανίζονται μπορούν να δείξουν τις ικανότητές τους.

-εάν έχει αλλάξει ως προπονητής;

«Φυσικά και αλλάζω. Φαντάσου και να μην άλλαζα. Πιστεύω ότι είναι αυτό το πιο σημαντικό. Να μην είσαι έτοιμος να καταλάβεις κάποια πράγματα και να βελτιώνεσαι».

-ποια ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή του:

«Μεγαλώνω. Και κερδίζω σε εμπειρία.. Είμαι περίπου 24 χρόνια προπονητής και σε αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει πολλά. Έχουν αλλάξει όλα. Με ενδιαφέρει η αφομοίωση στη λεπτομέρεια και αυτό με ενδιαφέρει στη δουλειά μου και το ζητώ από τους παίκτες μου».

-τι είδους μπάσκετ θα δούμε από τη Φενέρμπαχτσέ:

«Διαφορετικό από πέρσι. Έχουμε παίκτες με άλλο αγωνιστικό στιλ. Πολλοί σημαντικοί παίκτες άλλαξαν στην ομάδα. Υπάρχουν αθλητές που ήρθαν αργά από το Ευρωμπάσκετ και προβλήματα αλλά ποτέ δεν κλαις για αυτά».

-Τι είναι αυτό που κάνει τους προπονητές να έχουν προσωπικές επαφές με τους παίκτες πριν τους αποκτήσουν. Όπως είχε και αυτός με τον Σλούκα:

«Είναι απλό. Όταν έχεις ένα πρότζεκτ θέλεις να το εφαρμόσεις. Η απευθείας επαφή με έναν παίκτη είναι πάντα σημαντική για να καταλάβω τι σκέφτονται οι αθλητές. Σε όποιες περιπτώσεις αθλητών τουλάχιστον είναι εφικτό...

-την άποψη του για τον Σλούκα:

«Τον παρακολουθώ από μικρό από το τουρνουά που κατέκτησε με την Εθνική ομάδα στην Ρόδο. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο και ένας παίκτης υψηλού επιπέδου που έχει αγωνιστεί με μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και έχει κερδίσει εμπειρίες».

-για τον Τζόρτζεβιτς:

«Ήμασταν μαζί στην Παρτιζάν. Έχει παίξει για εμένα και τον είχα παίκτη και στην Εθνική. Καταλαβαίνει καλά τη δουλειά του και δεν με εκπλήσσει για αυτό».

-ποιες ομάδες θα ήταν η έκπληξη της εφετινής σεζόν:

«Είναι δύσκολο... Δεν αρχίσαμε καν. Όλα τα γκρουπ είναι δύσκολα και πάντα υπάρχει ενδιαφέρον. Όπως πάντα υπάρχουν οι ομάδες που θα πάνε πιο πάνω από αυτό που περιμένουμε».

-για τη Μπάγερν:

«Έχουν καλή ομάδα, σοβαρό προπονητή. Δουλεύει πολύ σκληρά και εάν γίνει μια ομάδα αντίστοιχη με εκείνη του ποδοσφαίρου θα είναι κάτι πολύ καλό για το άθλημα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: