Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Το τρίτο ελληνικό... «3Χ3» (video)


Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, κάτι που στο παρελθόν είχε κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός... σε δύο περιπτώσεις.

Το τρίτο ελληνικό... «3Χ3» (video)

Η νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι η τρίτη συνεχόμενη στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από αυτές απέναντι στην Άρσεναλ στο Λονδίνο και τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, κάτι που δεν είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν οι «ερυθρόλευκοι».

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που πετυχαίνει τη συγκεκριμένη επίδοση, αφού το «3Χ3» το έχει κάνει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός, σε δύο μάλιστα περιπτώσεις.

Οι «πράσινοι» το είχαν πετύχει πρώτη φορά τη σεζόν 2001-2002, όταν στη φάση των «32» είχαν ξεκινήσει με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Τότε ο Παναθηναϊκός, με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στο τιμόνι, είχε φύγει με το «διπλό» από το Γκελζενκίργχεν, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, την μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους, επικρατώντας με 2-0 της Σάλκε στο γήπεδο... διαστημόπλοιο.

Μάλιστα εκείνο τα παιχνίδι ακολούθησαν δύο ακόμα νίκες, αυτή με 2-0 επί της Μαγιόρκα και φυσικά η νίκη με 1-0 επί της Άρσεναλ στη Λεωφόρο, με το τρομερό «ψαράκι» του Γιώργου Καραγκούνη με το οποίο... τρελάθηκε ο τυπάρας.

Θυμηθείτε το επίτευγμα του Παναθηναϊκού







Ο Παναθηναϊκός έκανε επίσης τρεις σερί νίκες την περίοδο 2008-2009. Παρόλο που το «τριφύλλι» είχε ξεκινήσει άσχημα με δύο σερί ήττες, κατάφερε να γυρίσει το... παιχνίδι της πρόκρισης και με τρεις νίκες στα τρία ματς του δεύτερου γύρου και εξασφάλισε έτσι την πανηγυρική πρόκριση, τερματίζοντας στην κορυφή του ομίλου, πάνω και από την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Τότε οι πράσινοι είχαν κερδίσει τη Βέρντερ στη Βρέμη με 3-0, αλλά έφυγαν και με «διπλό» από το Μιλάνο, επικρατώντας με 1-0 της Ίντερ με την κεφαλιά του Σαριέγκι.

Η πρόκριση στους «16» σφραγίστηκε στο ΟΑΚΑ, με τη νίκη με 1-0 επί της Ανόρθωσης.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: