Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αυτά τα βλέπουμε μόνο από πολύ μεγάλους παίκτες!!

Ο καλύτερος ποδοσφαιρικός σχολιαστής στο Internet, Νίκος Αλέφαντος, αναλύει τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα...Είναι να τρελαίνεσαι με αυτά που ακούς από ορισμένους σχολιαστές, δημοσιογράφους και άλλους άσχετους με το ποδόσφαιρο. Λέγανε ότι ο καλύτερος παίκτης χθες ήταν ο Ιντέγε. Έχετε τρελαθεί; Αν δεν έμπαινε ο Πάρντο μέσα, δε θα το γύρναγε το ματς ο Ολυμπιακός. Με χαμένο πέναλτι, με 0-1 το σκορ, χωρίς τον Πάρντο δε γυρνούσε αυτό το ματς.

Και αν ήταν ο καλύτερος παίκτης ο Ιντέγε, γιατί όσο δεν είχε μπει ο Πάρντο έχανε ο Ολυμπιακός; Και πέρναγε θανάσιμα η ώρα.

Να τα πάρω όμως από την αρχή τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή με πάθος, με δύναμη, τάκλιν έκαναν, έτρεχαν, αλλά έκαναν και λάθη. Είχα πει ότι η Ντιναμό θα είναι δύσκολος αντίπαλος και ότι μου αρέσει ως ομάδα, γρήγορη ομάδα και με πνευμόνια. Βάζει το γκολ στον Ολυμπιακό και προσπαθεί μετά να το υπερασπίσει.

Ο Σιόβας έπρεπε να πάρει τον σκόρερ από κοντά και όχι να τον έχει στα δύο μέτρα. Πάγωσε όλο το γήπεδο.

Ο Φορτούνης έκανε κατάχρηση στα μπασίματα, έτρεχε πολύ με την μπάλα, του την είχαν στημένη και του την έπεφταν. Τον κουράσανε. Ήταν κακός ο Ερνάνι, δε μου άρεσε και ο Σεμπά ο οποίος τρέχει, μαρκάρει, αγωνίζεται, αλλά είναι ακίνδυνος στο γκολ.

Εκεί λοιπόν μπαίνει ο Πάρντο και είναι όλα τα λεφτά. Αυτός έδωσε τη νίκη, αυτός όχι μόνο έβαλε τα εκπληκτικά γκολ αλλά πήρε και την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου με εκπληκτική προσωπική ενέργεια.

Αυτά που έκανε ο Πάρντο σε αυτό το ματς τα βλέπουμε μόνο από πολύ μεγάλους παίκτες σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Γύρισε μόνος του το ματς. Από την προετοιμασία είχε δείξει ότι αυτός ξεχώριζε απ΄ όλους τους ακραίους. Διότι έκλινε μέσα και κυνήγαγε το γκολ.

Τα χαφ ήταν πολύ καλά, και ο Κασάμι και ο Μιλιβόγεβιτς, πολέμησαν, μάχες σώμα με σώμα. Ο Φορτούνης δεν ήταν στη μέρα του αλλά πρέπει να στηριχτεί τώρα, είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Στο πέναλτι που έχασε, δεν ήταν λάθος η εκτέλεση, λάθος ήταν όπως ξανασούταρε μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα. Εκεί δε σουτάρεις την μπάλα στα περιστέρια, με τον τερματοφύλακα κάτω και την εστία μπροστά σου, χαμηλώνεις λίγο το κουντουπιέ και στέλνεις εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα. Το κουντουπιέ κάτω.

Ο Ιντέγε δεν ξέρει πολλή μπάλα και δυσκολεύεται να απειλήσει την εστία όταν είναι με πλάτη. Γι΄ αυτό πασάρει πολύ. Είναι ξύπνιος, ξέρει ότι δεν μπορεί να στρίψει εύκολα με την μπάλα και την πασάρει. Αυτός, για να είναι επικίνδυνος για τον αντίπαλο τερματοφύλακα πρέπει να τον έχει φάτσα. Δεν είναι ο βιρτουόζος φορ. Όμως αν ήταν και βιρτουόζος δε θα έφευγε από την Αγγλία. Δυνατός είναι, αργός δεν είναι, φιλότιμος είναι, στην εκτέλεση δεν είναι κακός, οπωσδήποτε αξίζει να παίζει αυτός βασικός και όχι ο Φινμπόγκασον.

Ακούω και λένε για πάσες, αποθεώνουν τον Ιντέγε για τις πάσες ή τον Φορτούνη για τις πάσες. Πρέπει να καταλάβετε μια κυνική αλήθεια. Στο ποδόσφαιρο για να πάρεις τις νίκες, πρέπει να βάλεις γκολ. Πάνω απ΄ όλα είναι η εκτέλεση. Όχι η πάσα. Πάσα κάνει εύκολα ακόμα κι ένας μέτριος παίκτης. Το γκολ κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Γι΄ αυτό οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες στον κόσμο είναι οι σκόρερ. Ο Μέσι πριν αρχίσει να ρίχνει τα γκολ, ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά εκτοξεύτηκε στα ουράνια όταν άρχισε να σκοράρει. Το ίδιο και ο Ρονάλντο. Εγώ γουστάρω τον Φορτούνη όταν άρχισε να σκοράρει. Ο Μιραλάς έκανε πάταγο στον Ολυμπιακό με τα γκολ του. Στη Γαλλία ήταν ένα τίποτα γιατί δε σκοράριζε. Ο Ιντέγε βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό με το γκολ στην Τούμπα, με το γκολ στην ΑΕΚ, με το γκολ στην Κροατία. Πάσα δίνει και ο Σινάνογλου αν μπει να παίξει. Το γκολ είναι όλα τα λεφτά.

Κατά 99% ο Ολυμπιακός για εμένα θα περάσει. Η Άρσεναλ μπορεί να βάλει στο Καραϊσκάκη και δύο και τρία γκολ, είναι πολύ καλή ομάδα, τα σέντερ μπακ της όμως είναι …κιλότες. Ο Σίλβα είναι καλός προπονητής, μου αρέσει, πιστεύω ότι θα την παίξει έξυπνα εδώ, θα της δώσει χώρο και θα χτυπήσει τα σέντερ μπακ της στις αντεπιθέσεις. Το να έρθει εδώ η Άρσεναλ και να πρέπει να νικήσει με 2 γκολ διαφορά, στρώνει βούτυρο στο ψωμί του Σίλβα να χτυπήσει τα σέντερ μπακ της με την κατάλληλη τακτική. Και ο Ιντέγε και ο Φορτούνης και ο Πάρντο μπορούν να της κάνουν μεγάλη ζημιά.

Μεγάλη δουλειά θα είναι για τον Μαρινάκη να πάρει αυτήν την πρόκριση, να πάρει και το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς διαφορά από τους άλλους. Τι να του πουν μετά. Ότι ο Ολυμπιακός έχει τη διαιτησία; Ήδη ο Ολυμπιακός ανάγκασε δύο αντιπάλους του, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, να διώξουν τους προπονητές! Και θα διώξει και ο ΠΑΟΚ τον Τούντορ αργά ή γρήγορα, τα έχει κάνει μούσκεμα.

Και κάτι ακόμα. Βγήκαν κάποιοι δημοσιογράφοι και είπαν ότι ο Δέλλας δεν έπρεπε να συμφωνήσει με τον Ατρόμητο, έπρεπε να μείνει λίγο καιρό έξω να ξεκουραστεί. Από τι να ξεκουραστεί, ρε παιδιά, ο Δέλλας; Από τη Γ΄ Εθνική και τη Β΄ Εθνική που έκανε περίπατο με την ΑΕΚ;

Και τι να περιμένει; Δηλαδή τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει ο Δέλλας; Υπάρχει περίπτωση να τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός; Ο Παναθηναϊκός; Ο ΠΑΟΚ; Πολύ καλά έκανε που συμφώνησε με τον Ατρόμητο, τρέχοντας έπρεπε να πάει και να πει και ευχαριστώ. Θα βρει ομάδα νοικοκυρεμένη, με προπονητικές εγκαταστάσεις πολύ καλές και με καλούς παίκτες.

Μετά το τεράστιο λάθος που έκανε στο Καραϊσκάκη να βγάλει τον καλύτερο παίκτη του τον Σιμόες και να παίξει με δύο δεκάρια, τον ανύπαρκτο Μάνδαλο και τον κοντό τον Μπουονανότε -με αποτέλεσμα να φάει 4 γκολ στο άψε σβήσε- είναι ευκαιρία τώρα να επανέρθει, του δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: