Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η Μπάγερν προκαλεί ΤΡΟΜΟ!! (video)

Αυτή η Μπάγερν Μονάχου μοιάζει ώρες-ώρες να είναι από άλλον πλανήτη και κυριολεκτικά προκαλεί τρόμο. Οι Βαυαροί διέλυσαν με σκορ 5-1 την Άρσεναλ, υποχρεώνοντας την στη βαρύτερη ήττα της στην Ευρώπη.

Η Μπάγερν προκαλεί ΤΡΟΜΟ! (video)
Πριν το παιχνίδι τα δεδομένα ήταν τα εξής: Το πρώτο ότι η Μπάγερν θα έψαχνε την… εξιλέωση απέναντι στην Άρσεναλ, που την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις πριν από 15 μέρες στο Λονδίνο. Το δεύτερο ήταν οι πολλές απουσίες των «κανονιέρηδων», αφού έλειπε σχεδόν μια ενδεκάδα. Έτσι, ο Αρσέν Βενγκέρ πήρε στην αποστολή τρεις παίκτες (Μάσεϊ, Τζεφ, Ιβόμπι) από την Ακαδημία.

Με αυτά τα δεδομένα, κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης των Βαυαρών θα αποτελούσε έκπληξη μεγατόνων. Τελικά, έγινε το… φυσιολογικό. Η ταξιαρχία του Πεπ Γκουαρντιόλα επέστρεψε στις νίκες, διαλύοντας με σκορ 5-1 την Άρσεναλ, που υπέστη την μεγαλύτερη ήττα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λεβαντόφσκι (10’), Μίλερ (29’, 89’), Αλάμπα (44’), Ρόμπεν (55’) ήταν οι σκόρερ των νικητών, που έφτασαν τις 24 νίκες στα 28 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Για τους Λονδρέζους, το γκολ της τιμής πέτυχε ο Ζιρού (69’).

To ματς

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέταξε τη Μπάγερν με σχήμα 4-1-4-1, με τον Χάβι Μαρτίνες παρτενέρ του Μπόατενγκ στο κέντρο άμυνας, τον Τσάμπι Αλόνσο μπροστά από την αμυντική τετράδα, τους Ντάγκλας Κόστα-Κομάν στις πτέρυγες και τον Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε για την Άρσεναλ το 4-2-3-1, με δίδυμο στα στόπερ τους Γκάμπριελ-Μερτεσάκερ, ενώ τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κοκλέν-Καθόρλα. Μπροστά τους ήταν ο Οζίλ και μοναδικός προωθημένος ο Ζιρού.

Οι Βαυαροί έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον «συνήθη ύποπτο», Λεβαντόφσκι. Δύο λεπτά αργότερα, οι Λονδρέζοι πέτυχαν γκολ με τον Οζίλ, αλλά ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του βοηθού περιοχής, καθώς φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ήταν μια πολύ δύσκολη φάση, αφού το χέρι του ήταν κολλημένο στο σώμα του.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισαν να πιέζουν και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και μοιραία δέχθηκαν δεύτερο γκολ. «Θύτης» ήταν αυτή τη φορά στο 29’ ο Τόμας Μίλερ, που έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Η Άρσεναλ έμοιαζε… χαμένη μέσα στο γήπεδο και όταν έχεις αντίπαλο την Μπάγερν, τότε τα πράγματα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολα. Στο 42’ γλίτωσε το τρίτο γκολ, αφού ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Μίλερ, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Αλάμπα με «κεραυνό» έξω από την περιοχή, έκανε το 3-0. Ένα πρώτο ημίχρονο που έκλεισε με 12-1 τελικές και 64-36% κατοχή υπέρ της Μπάγερν. Απίστευτα νούμερα…

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55’ ο Ρόμπεν, που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν ως αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την οποία είχαν «κρύψει» Κόστα-Αλάμπα, έκανε το 4-0. Δύο λεπτά μετά, η Άρσεναλ έχασε την κορυφαία ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αλλά ο Νόιερ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Καθόρλα. Τελικά, το γκολ της τιμής πέτυχε στο 69’ ο Ζιρού, με ωραίο «ψαλίδι» μέσα από την περιοχή. Η Μπάγερν είχε αφήσει το «πόδι από το γκάζι» και έτσι οι Λονδρέζοι βγήκαν μπροστά σε μια προσπάθεια να «μαζέψουν» το εύρος της ήττας. Όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά δέχθηκαν και πέμπτο γκολ με τον Μίλερ στο 89’. Και παρότι το σκορ (5-1) είναι μεγάλο, εντούτοις μάλλον αδικεί τη Μπάγερν και κολακεύει την Άρσεναλ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ – Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μποάτενγκ (68’ Μπενατιά), Αλάμπα – Τσάμπι Αλόνσο – Κομάν (55’ Ρόμπεν), Μίλερ, Τιάγκο, Ντάγκλας Κόστα – Λεβαντόφσκι (71’ Βιδάλ).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ – Ντεμπισί, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ, Μονρεάλ – Κοκλέν, Καθόρλα (87’ Τσέιμπερς) – Κάμπελ (59’ Γκιμπς), Οζίλ, Αλέξις – Ζιρού (85’ Ιβόμπι).

Κίτρινες κάρτες: Οζίλ, Κάμπελ,
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Γήπεδο: Allianz Arena

Αποτελέσματα-Βαθμολογία 6ου ομίλου

Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1
(65’, 90’ Πάρντο - 21’ Χότζιτς)

Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ 5-1
(10’ Λεβαντόφσκι, 29’, 89’ Μίλερ, 44’ Αλάμπα, 55’ Ρόμπεν - 69’ Ζιρού)

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 9 (13-3)
2. Ολυμπιακός 9 (6-6)
3. Άρσεναλ 3 (6-10)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (3-9)

Επόμενη (5η) αγωνιστική (24/11)

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: