Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τους τελικούς τους κερδίζεις!!

Γράφει ο Γιώργος Καστάνης 

Σε ένα κομβικό παιχνίδι για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής του πορείας, ο ΠΑΟΚ καλείται να πετύχει κάτι που δεν είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια και για την ακρίβεια όσες φορές αναμετρήθηκε με ρωσικές ομάδες.

Ο Δικέφαλος που έχει δείξει πολλά θετικά δείγματα γραφής στα έως τώρα παιχνίδια του, αλλά έχει παρουσιάσει και αδυναμίες τις οποίες καλείται να διορθώσει, πρέπει να κερδίσει για πρώτη φορά επί Ρωσικού εδάφους και να πάρει σαφέστατο προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λίγκ.

Το ευχάριστο με βάσει όσα παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή αυτού του ταξιδιού στο Κράσνονταρ, είναι η θετική διάθεση του Τούντορ και των παικτών και η πίστη πως μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι σε μία ομάδα που είναι ισχυρή, δεν αποτελεί όμως το φόβητρο για τον ΠΑΟΚ.

Στον τελικό που παίζει ο Δικέφαλος απόψε, δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη. Και όπως είπε ο Ρικάρντο Κόστα στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι, τους τελικούς τους κερδίζεις, δεν κατεβαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, απλά για να αγωνιστείς.

Πιστεύω ότι με αυτή την αφετηρία μπορεί να ξεκινήσει η αγωνιστική αναγέννηση του ΠΑΟΚ που παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και εξηγούμαι. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την στιγμή την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση μαζί με την Νάπολι. Στην Ελλάδα, τα στατιστικά δείχνουν εντελώς αντίθετα στοιχεία καθώς ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί πολλά αστεία γκολ. Αυτό το σοβαρό αμυντικό πρόσωπο που έχει δείξει στην Ευρώπη, εφόσον το παρουσιάσει σήμερα, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση που είναι απαραίτητη, τότε ο ΠΑΟΚ θα φύγει νικητής από το Κράσνονταρ.

Είναι απαραίτητο για την ομάδα να δείξει στοιχεία που δεν τα είδαμε σε αρκετά ματς στο πρωτάθλημα και προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει η αλλαγή του σχήματος, την οποία επιβεβαίωσε χθες ο Τούντορ στις δηλώσεις του, μετά την αποκάλυψη που είχαμε κάνει στο ρεπορτάζ της «Μ». Αυτή την νίκη, την χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στην γενικότερη προσπάθεια ανασύνταξης για να μπει σε μόνιμη και σταθερή τροχιά επιτυχιών.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: