Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Βέμερ: «Περιμένουμε τον Ολυμπιακό»

Ανυπόμονος για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο δήλωσε ο Γενς Βέμερ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει τίτλους με το «τριφύλλι».

Βέμερ: «Περιμένουμε τον Ολυμπιακό»
«Τους περιμένουμε στην έδρα μας στον πρώτο γύρο. Είναι κάτι παραπάνω από το πιο καυτό ντέρμπι της Ευρώπης. Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε ένα τέτοιο ματς», τόνισε ο Γενς Βέμερ για το επικείμενο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Παράλληλα, ο Γερμανός μπαπ-χαφ αναφέρθηκε και στους στόχους του σε συνδυασμό με την παρουσία του στο «τριφύλλι», λέγοντας: «Θέλω να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να βρει ξανά τη χαμένη της δόξα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Πράσινη»

Για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι μετακόμισες στο εξωτερικό. Πώς είναι οι πρώτες σου εμπειρίες από τον Παναθηναϊκό;

«Είναι θετικές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ήθελα να μετακινηθώ στο εξωτερικό. Ήθελα μία διαφορετική εμπειρία. Μία νέα χώρα, μία άλλη κουλτούρα, ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Οι ποδοσφαιριστές έχουμε αυτή τη στιγμή την τύχη να μπορούμε μέσα από το επάγγελμά μας να το κάνουμε αυτό. Έτσι, όταν δέχθηκα την πρόταση δεν το σκέφτηκα και πολύ».

Ο Παναθηναϊκός είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα…

«Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας παραδοσιακός σύλλογος. Εδώ το καταλαβαίνεις αμέσως, ποια είναι η δυναμική αυτής της ομάδας. Από τον κόσμο, τους οπαδούς, τα πάντα το δείχνουν. Αυτό με έχει εντυπωσιάσει από την αρχή, αλλά αυτό σημαίνει πως υπάρχει και μεγαλύτερη πίεση για αποτελέσματα. Είναι πολύ υψηλές οι προσδοκίες. Επίσης, ο Τύπος δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος θέλει να κερδίζει τίτλους, αυτός είναι ο φετινός στόχος. Δεν είναι εύκολο, ελπίζω όμως να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Οι Γερμανοί δεν θεωρούνται και οι πιο… επιθυμητοί στην Ελλάδα. Τώρα με την έξαρση της ευρωπαϊκής κρίσης πώς είναι η φιλοξενία; Έχεις παρατηρήσει κάτι στην καθημερινότητα της Αθήνας;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Εδώ έχουν υποδεχθεί απίστευτα. Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψήφια… μουρμούρας επειδή είμαι Γερμανός. Το έχω δει στους δρόμους, στο γήπεδο, παντού. Κανείς δεν μου έχει πει κάτι αρνητικό επειδή είμαι Γερμανός. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω, για την Ελλάδα, για την ομάδα, για τη διοίκηση,, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Αισθάνομαι εξαιρετικά εδώ».

Αντιμετώπισες προβλήματα τραυματισμών;

«Ναι, έπαιξα στην αρχή στα δύο παιχνίδια με την Μπριζ, μέχρι τότε όλα ήταν καλά. Είχαμε μπροστά μας το Europa League απέναντι στην Γκαμπάλα και χτύπησα στον πρώτο αγώνα. Έσπασε τη μύτη μου και το ζυγωματικό στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν. Όταν ξεπέρασα αυτό, τραυματίστηκα στον Αχίλλειο τένοντα».

Έχεις επιστρέψει στην προπονήσεις;

«Έπαιξα και σε έναν αγώνα του Κυπέλλου. Πιστεύω πως ως την επόμενη μεγάλη διακοπή των αγώνων θα έχω πάρει συμμετοχές στα πόδια μου».

Πόσο δυνατό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η προπόνηση στον Παναθηναϊκό δεν είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τη Γερμανία. Όλα είναι πολύ επαγγελματικά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, όσο τόσο γρήγορο όσο η Bundesliga, ούτε τόσο συνεπής με την τακτική. Έχεις περισσότερη ελευθερία κινήσεων, αυτό επηρεάζει κι ένα δεξί μπακ όπως εγώ. Μπορεί να είναι πιο ευχάριστο το ποδόσφαιρο για εμένα εδώ».

Ο «αιώνιος» αντίπαλος, Ολυμπιακός, είναι φαβορί για τον τίτλο μετά τις πρώτες αγωνιστικές;

«Έχει δείξει πως είναι δυνατή ομάδα φέτος, αλλά θα πρέπει να πάρουν όλα τα παιχνίδια στα σοβαρά για να τα καταφέρουν. Κι εμείς δεν τους έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα. Τους περιμένουμε στην έδρα μας στον πρώτο γύρο. Είναι κάτι παραπάνω από το πιο καυτό ντέρμπι της Ευρώπης. Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε ένα τέτοιο ματς».

Κρατάς επαφές με την Βρέμη;

«Ναι φυσικά. Η σύζυγός μου κατάγεται από εκεί, τη γνώρισα εκεί, όλη η οικογένειά της είναι εκεί στη Βρέμη. Χαίρομαι να τα πηγαίνει καλά η Βέρντερ και να παίρνει θετικά αποτελέσματα».

Έχεις τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ως τον Ιούνιο του 2018, τι στόχους έχεις;

«Θέλω να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να βρει ξανά τη χαμένη της δόξα»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: