Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αυτό ήταν σωστό!!!

Το θρίλερ στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Ντινάμο βρήκε νικητή 2-1 τον Ολυμπιακό με γκολ του Πάρντο στο 90!Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση οι ερυθρόλευκοι που υπό προϋποθέσεις περνάνε ακόμα & με δύο ήττες

Αυτό ήταν σωστό!
Λύτρωση στο 90ο λεπτό για τον Ολυμπιακό με τον Πάρντο να έρχεται από τον πάγκο και να τον οδηγεί στη νίκη 2-1 απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ η οποία είχε προηγηθεί!
Ο Κολομβιανός πέρασε στον αγώνα στο 64ο λεπτό και μέχρι το τέλος άλλαξε τα πάντα! Σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κέρδισε την αποβολή του Πίβαριτς στο 79ο λεπτό και στο 90ο μετά από πάσα έδωσε τη νίκη τους Πειραιώτες! Την τρίτη στη σειρά, η οποία τους φέρνει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Οι ερυθρόλευκοι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ στο 21ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Χότζιτς. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν πριν την είσοδο του Πάρντο αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φορτούνης το απέκρουσε ο Εντουάρντο, ο οποίος είχε προλάβει να κάνει και ένα... βηματάκι.

Το ματς
Πίεση και από τις δύο ομάδες, πολύ γρήγορος ρυθμός και σκληρά μαρκαρίσματα. Στα πρώτα του λεπτά το παιχνίδι θύμιζε κατά ένα μεγάλο βαθμό και εκείνο που έγινε στο Ζάγκρεμπ.

Ωστόσο υπήρξε μια μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους που άφηναν οι Κροάτες στην προσπάθειά τους να επιτεθούν, και παίζοντας με γρήγορες επιθέσεις έφταναν στην περιοχή του Εντουάρντο με μεγαλύτερη ευκολία. Χωρίς όμως να έχει προκύψει μια μεγάλη ευκαιρία.

Την στιγμή που όλα έδειχναν ότι οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα σε κάποια από τις «επισκέψεις» τους στην περιοχή του Εντουάρντο να ανοίξουν το σκορ, ήρθε το σοκ! Οι Κροάτες στο 21ο λεπτό ανοίγουν το σκορ με τον Χότζιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίβαριτς.

Το τέρμα αυτό αν και ήταν κόντρα στην εικόνα του αγώνα δεν έδειξε να επηρεάζει αρκετά τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Αυτοί συνέχισαν με γρήγορες επιθέσεις να προσπαθούν να απειλήσουν την Ντιναμό. Ωστόσο, είχαν μεγάλη δυσκολία να τροφοδοτήσουν σωστά τον Ιντέγε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προκύψει μια κλασική ευκαιρία για τους Πειραιώτες, με τους παίκτες του Μάμιτς σιγά-σιγά να δίνουν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους.

Η πρώτη φορά που ο Ιντέγε πήρε την μπάλα με μέτωπο προς την εστία της Ντινάμο ήταν στο 53ο λεπτό. Τότε ο επιθετικός του Ολυμπιακού δέχθηκε την πάσα από τον Φορτούνη και ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Εντουάρντο από τον Σάντος.

Ο διαιτητής έδειξε το σημείο πέναλτι. Ο Φορτούνης όμως δεν κατάφερε να σκοράρει! Ο Εντουάρντο έπεσε την γωνία του (έχοντας κάνει και ένα βηματάκι πριν την εκτέλεση) και έδιωξε την μπάλα, με τον άσο του Ολυμπιακού να μην μπορεί ούτε με τη δεύτερη προσπάθεια να σκοράρει.

Αν και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει, τα κατάφερε λίγο αργότερα... Στο 65ο λεπτό στη δεύτερη φορά που ο Ιντέγε δέχθηκε την μπάλα όμορφα έξω από τη μεγάλη περιοχή! Ο νιγηριανός επιθετικός έβγαλε σε καλή θέση τον Πάρντο, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγώνα, και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1. Συμβολή στο γκολ είχε ο Φορτούνης ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες και έκανε την πάσα στον Ιντέγε.

Στο 79ο λεπτό ο Πάρντο ξέφυγε εξαιρετικά από τον Πίβαριτς, ο οποίος τον ανέτρεψε και πάλι σκληρά. Ο παίκτης της Ντινάμο αποχώρησε με τους προπονητές άμεσα να αλλάζουν τα πλάνα τους. Ο Μάμιτς άλλαξε το σχήμα της Ντινάμο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στο ματς τον Φινμπόγκασον με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται σε δύο επιθετικούς.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη περισσότερο και τελικά η λύτρωση ήρθε στο 90ο λεπτό με τον Πάρντο! Ο Κολομβιανός έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Εντουάρντο με καλό σουτ που έκανε μετά από πάσα του Φορτούνη.



Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51’ Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (81’ Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64’ Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Σαλίνο, Καμπιάσο, Φινμπόγκασον, Πουλίδο, Πάρντο

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Ταραβέλ, Αντολιτς, Μασάδο, Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88’ Μούσα), Χότζιτς (57’ Ενρίκες), Πιάτσα (80’ Σιγκαλι)

Στον πάγκο: Γιέζινα, Σόβσιτς, Τσόριτς, Πάβιτσιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: